2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

A cél a hatodik győzelem a BL-ben

2010. november 22. 22:54
Fazekas Nándor írása csapata elmúlt két hazai bajnokijáról, a svédországi BL-túráról, s a közeljövő próbatételeiről.

Hosszú idő után játszottunk ismét hazai környezetben a Csurgó elleni bajnokin. Nehezen lendültünk játékba a Somogy megyeiek ellen, így elég szoros volt az első játékrész, a végén azonban simán nyertünk. A soron következő, Mezőkövesd elleni találkozón a kezdő sípszótól kezdve végig magabiztosan játszottunk, s nagy fölénnyel nyertünk. Ráadásul a hatvan perc során mindenki lehetőséget kapott a Mestertől.


Fazekas Nándor

Mindkét összecsapást próbáltuk beilleszteni a svédek elleni felkészülésbe, hiszen a Sävehof elleni két meccset kötelező hoznunk. S mint tudjuk, mindig a kötelező győzelem a legnehezebb. Ezúttal is tudatos elemző munkát végeztünk az északiak ellen, sokat gyakoroltuk a támadást és a védekezést is, de a Hamburg és a Montpellier elleni meccsüket is megnéztük.

Mindenki felfokozott hangulatban várta a meccset. A sorozatban egyedüliként a Veszprém nem vesztett még pontot, s nagyon szerettük volna, ha ez így is marad. Az utazás és a szállás nagyon kellemes volt, bár a svéd svédasztallal nem igazán voltunk megelégedve. Ezt a két napot persze ki lehetett bírni, de azért kíváncsian várjuk a vb-menüt… A gépről leszállva egyébként hatalmas hó fogadott minket, igaz, meghoztuk nekik a meleget, hiszen mire eljöttünk, elolvadt minden.

A mérkőzésnek otthont adó Scandinavium Aréna gyönyörű és hatalmas létesítmény, amely azonban ezúttal elsősorban a veszprémi szurkolóktól volt hangos. Nem sikerült megtudnunk, hogy a helyiek csak ránk nem voltak kíváncsiak, vagy mindig ilyen kevesen járnak ki a mérkőzésekre.

A mérkőzés elején az történt, amit az elemzések után vártunk. Ennek megfelelően az első húsz percben úgy játszott a csapat, ahogyan kellett. Ám miután megérezte az együttes, hogy sokkal jobb a hazaiaknál, kicsit visszavett a tempóból, s feladta a védekezést. Így izgalmassá tettük magunknak a találkozót, hiszen már két gólra is feljöttek a skandinávok. Nagy baj persze nem volt, hiszen támadásban sikerültek az elképzeléseink, a végén pedig ismét hosszú percekig nem kaptunk gólt,  így újra felszabadultan tudtunk játszani.

Hamburgban ugyanakkor nem engedhetünk meg magunknak ilyen hullámvölgyeket, mert az biztosan megbosszulja magát. Németországban hatvan percen keresztül százötven százalékot nyújtanunk ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk.

Holnap a Balatonfüred ellen játszunk, a tópartiak KEK-mérkőzése miatt a tervezettnél egy nappal korábban. Remélem, hogy jó meccset fogunk velük vívni lesz, amire minden esély megvan, hiszen a BKSE hazai pályán mindenki ellen erős ellenfél. Emellett pedig tudunk készülni a svédek elleni visszavágóra, ahol a legfontosabb, hogy a hatodik győzelmünket is megszerezzük a sorozatban.

Fazekas Nándor 

vehir.hu

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.