2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

„Az év legfontosabb meccse következik”

2010. december 2. 23:14
Az MKB VKC válogatott kapusának blogja a Füred és Sävefof elleni meccsekről, a Hamburg elleni esélyekről, elismeréséről és családjáról.

 „Az egyik szemem sír, a másik nevet”

A Balatonfüred elleni bajnokit is a Sävehof elleni felkészülésnek szenteltük. Érzésem szerint azonban az ellenfél is a hétvégi nemzetközi meccseire tartalékolt, hiszen Sótonyi Laci a fiatalabbaknak is lehetőséget adott, így lényegében már az első játékrészben eldőlt a találkozó, amit végül nagyom magabiztosan nyertünk.


Fazekas Nándor

A Balaton-partiak elleni meccset követően teljes gőzzel a svédek ellen készültünk. Az idegenbeli tízgólos siker ellenére tudtuk, hogy itthon nehéz meccs vár ránk. A kinti mérkőzést alaposan kielemeztük, s végül azt kaptuk, amit vártunk: a skandinávok emberelőnyben kiválóan játszották ziccerig a helyzeteiket a beállósnak, illetve a szélekre. Nem kezdtünk túl jól, de aztán játékba lendültünk, s meg is tudtunk lépni a vendégektől. A játékrész utolsó harmadában aztán kissé kiengedtünk, így a szünet előtt visszajött mínusz kettőre az ellenfél. A folytatásban ismét jól játszottunk, el is elhúztunk, ám a fórunkat sajnos ismét leadtunk a hajrában.

Ahogy a meccset követő sajtótájékoztatón is fogalmaztam, egyik szemem sír, a másik nevet. Hiszen egy kapusnak 34 gólt kapni hazai pályán fájdalmas, azonban a két pontnak nagyon örülök, s a közönség sok gólt láthatott. Persze azért jobb lett volna, hogy ha kevesebb a találat és több a kapusparádé.

„Az év legfontosabb meccse következik”

A vasárnapi pihenőnapot követően egy egész hetünk nyílt felkészülni a Hamburg ellen. Hétfőn megtartottuk a szokásos kondicionáló edzéseket, ami viszont újdonság volt, hogy másnap egyénre szabott speciális gyakorlatokat végeztünk ismét a súlyzóteremben. Délután pedig a Hamburg elleni emberhátrányos és emberelőnyös elemeket gyakoroltuk. Szerdán posztonkénti egyéni képzéseket tartottunk, majd a második tréningen játékos foglalkozást tartottunk kifejezetten a németek stílusra hangolva. A mai napon a délelőtti pihenőt követően taktikai és frissítő gyakorlást végeztünk, hiszen holnap kora reggel már útra kelünk.

Az év legfontosabb meccse következik a csoport egyik legnehezebb ellenfelének otthonában. A Hamburg játékosállományát és költségvetését tekintve az első három helyezett között van a világon. Annak ellenére, hogy mostanában szeszélyesek az eredményeket tekintve (legutóbb a Tatran Presovval döntetlent játszottak), saját pályájukon az északnémetek az esélyesebbek. Mi pedig hatból hat meccset nyertünk, s tudjuk, hogy ha Hamburgban is behúznánk a meccset, akkor 99 százalékos biztonsággal kijelenthetnénk, hogy a csoport élén végezünk. Mindkét csapat tudja tehát, hogy mi a tét számára.

Elismerés és család

Nagyon örülök neki, hogy Magyarország legjobb férfi kapusának választottak. Mindig nagy megtiszteltetés ilyen elismerésben részesülni. Azonban nem szeretnék ezzel betelelni, hanem ugyanígy akarok tovább dolgozni, hisz a jövőben hasonló, vagy még jobb teljesítményt kívánok nyújtani, s a magyar válogatott és a veszprémi együttes hírnevét öregbíteni. Nagyon köszönöm a játékostársaimnak, edzőimnek, s mindenkinek, aki ebben segített.

A legutóbbi vizsgálat is megerősítette, hogy várandós feleségem és a harmadik pici fiam is jól van, aki várhatóan december 28-án fog megérkezni. Szintén a családommal kapcsolatos hír, hogy Gergő fiam a hétvégén Szombathelyen szerepelt egy hatcsapatos tornán, ahol a 2003-as születésű társasággal megnyerték a 2002-es születésűeknek kiírt viadalt.

vehir.hu

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.