Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Az év legfontosabb meccse következik”

2010. december 2. 23:14
Az MKB VKC válogatott kapusának blogja a Füred és Sävefof elleni meccsekről, a Hamburg elleni esélyekről, elismeréséről és családjáról.

 „Az egyik szemem sír, a másik nevet”

A Balatonfüred elleni bajnokit is a Sävehof elleni felkészülésnek szenteltük. Érzésem szerint azonban az ellenfél is a hétvégi nemzetközi meccseire tartalékolt, hiszen Sótonyi Laci a fiatalabbaknak is lehetőséget adott, így lényegében már az első játékrészben eldőlt a találkozó, amit végül nagyom magabiztosan nyertünk.


Fazekas Nándor

A Balaton-partiak elleni meccset követően teljes gőzzel a svédek ellen készültünk. Az idegenbeli tízgólos siker ellenére tudtuk, hogy itthon nehéz meccs vár ránk. A kinti mérkőzést alaposan kielemeztük, s végül azt kaptuk, amit vártunk: a skandinávok emberelőnyben kiválóan játszották ziccerig a helyzeteiket a beállósnak, illetve a szélekre. Nem kezdtünk túl jól, de aztán játékba lendültünk, s meg is tudtunk lépni a vendégektől. A játékrész utolsó harmadában aztán kissé kiengedtünk, így a szünet előtt visszajött mínusz kettőre az ellenfél. A folytatásban ismét jól játszottunk, el is elhúztunk, ám a fórunkat sajnos ismét leadtunk a hajrában.

Ahogy a meccset követő sajtótájékoztatón is fogalmaztam, egyik szemem sír, a másik nevet. Hiszen egy kapusnak 34 gólt kapni hazai pályán fájdalmas, azonban a két pontnak nagyon örülök, s a közönség sok gólt láthatott. Persze azért jobb lett volna, hogy ha kevesebb a találat és több a kapusparádé.

„Az év legfontosabb meccse következik”

A vasárnapi pihenőnapot követően egy egész hetünk nyílt felkészülni a Hamburg ellen. Hétfőn megtartottuk a szokásos kondicionáló edzéseket, ami viszont újdonság volt, hogy másnap egyénre szabott speciális gyakorlatokat végeztünk ismét a súlyzóteremben. Délután pedig a Hamburg elleni emberhátrányos és emberelőnyös elemeket gyakoroltuk. Szerdán posztonkénti egyéni képzéseket tartottunk, majd a második tréningen játékos foglalkozást tartottunk kifejezetten a németek stílusra hangolva. A mai napon a délelőtti pihenőt követően taktikai és frissítő gyakorlást végeztünk, hiszen holnap kora reggel már útra kelünk.

Az év legfontosabb meccse következik a csoport egyik legnehezebb ellenfelének otthonában. A Hamburg játékosállományát és költségvetését tekintve az első három helyezett között van a világon. Annak ellenére, hogy mostanában szeszélyesek az eredményeket tekintve (legutóbb a Tatran Presovval döntetlent játszottak), saját pályájukon az északnémetek az esélyesebbek. Mi pedig hatból hat meccset nyertünk, s tudjuk, hogy ha Hamburgban is behúznánk a meccset, akkor 99 százalékos biztonsággal kijelenthetnénk, hogy a csoport élén végezünk. Mindkét csapat tudja tehát, hogy mi a tét számára.

Elismerés és család

Nagyon örülök neki, hogy Magyarország legjobb férfi kapusának választottak. Mindig nagy megtiszteltetés ilyen elismerésben részesülni. Azonban nem szeretnék ezzel betelelni, hanem ugyanígy akarok tovább dolgozni, hisz a jövőben hasonló, vagy még jobb teljesítményt kívánok nyújtani, s a magyar válogatott és a veszprémi együttes hírnevét öregbíteni. Nagyon köszönöm a játékostársaimnak, edzőimnek, s mindenkinek, aki ebben segített.

A legutóbbi vizsgálat is megerősítette, hogy várandós feleségem és a harmadik pici fiam is jól van, aki várhatóan december 28-án fog megérkezni. Szintén a családommal kapcsolatos hír, hogy Gergő fiam a hétvégén Szombathelyen szerepelt egy hatcsapatos tornán, ahol a 2003-as születésű társasággal megnyerték a 2002-es születésűeknek kiírt viadalt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.