2020. október 20.
//
Vendel névnap

Az év informatikai oktatója

2010. december 17. 5:00
Pannon Egyetem
Dr. Bertók Botond egyetemi docens, a Rendszer– és Számítástudományi Tanszék oktatója vehetett át a díjat.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) december 15-én tartotta évzáró rendezvényét, ahol ünnepélyes keretek között átadták az „Év informatikai oktatója 2010.” pályázat nyertesének járó díjat, melyet dr. Bertók Botond egyetemi docens, a Rendszer– és Számítástudományi Tanszék oktatója vehetett át.


Dr. Bertók Botond

Dr. Bertók Botond a Pannon Egyetemen (akkori Veszprémi Egyetemen) végzett, oktatóként 2003 óta dolgozik a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, azonban már 1999 óta PhD hallgatóként is közreműködött az oktatásban. Nyolc tantárgy tematikájának kidolgozója és tárgyfelelőse. Hivatásának tekinti az informatikus szakokon az egymásra épülő algoritmikus gondolkodásra nevelő és programozási tárgyak tartalmának évenkénti korszerűsítését és szinkronizálását. A programozási tárgyak mellett a legújabb mérnöki optimalizálási ismereteket oktatja elméletben és gyakorlatban. A kar első angol nyelvű képzésének, a MOL-lal közösen működtetett Olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnök képzésnek alapító szakvezetője.

Szakmai ismereteit beépíti oktatási tevékenységébe is, tantárgyait ennek megfelelően alakítja. Naprakész ismeretanyagot ad át a hallgatóknak, ezzel is biztosítva a minőséget. A tananyagok kidolgozásakor ugyanolyan szigorúsággal törekszik a tudomány élvonalába tartozó eredmények felhasználására, mint kutatásai során. Hallgatói eredményesen szerepelnek TDK konferenciákon és gyakran társszerzői nemzetközi publikációkban, aktívan dolgoznak együtt kutatás-fejlesztési projekteken.

A díjról:
A VISZ "Az év informatikai oktatója" ösztöndíjjal nem elsősorban az informatika oktatásában közreműködők szakmai-tudományos tevékenységét, illetve oktatáspolitikai szervező munkáját szeretné értékelni, hanem a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló informatikai oktatók erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni.

A pályázat kiírását, a beérkezett anyagok értékelését és a díjak odaítélésére vonatkozó előterjesztést a VISZ egy szakértőkből és szakújságírókból álló bizottság segítségével készítette el. A döntést - ennek figyelembe vételével - a VISZ elnöksége hozta meg.

vehir.hu

További cikkek

'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Közel 30 millió forintból fejlesztette az eszközparkot a Veszprémi Szakképzési Centrum a balatonfűzfői Öveges József Technikum és Kollégium tagiskolájában. A centrum és az iskola vezetői céljuknak a XXI. századi oktatás megteremtését és megerősítését fogalmazták meg.
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Új együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Tungsram vezetői – az intézmény és a cég szorosabbra fonja együttműködését a jövőben.
Óvoda, ahol jó gyereknek, szülőnek és dolgozónak lenni
Óvoda, ahol jó gyereknek, szülőnek és dolgozónak lenni
Hivatalosan is átvágták a szalagot az Egry Úti Körzeti Óvoda bejáratánál, a gyermekek pedig egy megújult XXI. századi intézményben tölthetik mindennapjaikat, a remények szerint hamarosan már komolyabb egészségügyi óvintézkedések nélkül is.