Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

IBM Kutató Központ az egyetemen

2010. december 17. 5:00
Az IBM Magyarországi Kft. együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával.

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja december 16-án a Városházán jelentette be, hogy emléktáblát avatnak a kar épületében az IBM-mel való együttműködés tiszteletére, valamint megnyitják az IBM Kutató Központot.


dr. Friedler Ferenc

– Ez egy mérföldkő a kar életében. Az, hogy az IBM hitelesíti a kutatási, fejlesztési területeket, nemzetközivé teszi az intézményünket. Amit mi tudunk adni, az a tudományos háttér, a kiváló hallgatók és tudásunk. Ezzel a megállapodással a világ legrangosabb egyetemei és intézményei közé kerülhetünk – mondta dr. Friedler Ferenc.

Az IBM Magyarországi Kft. együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával egy informatikai kutatóközpont létrehozásáról december 16-án. Az IBM Szoftver Technikai Kutató Központot dr. Bertók Boton, egyetemi docens, az év informatikai tanára vezeti majd.

– Ez az emléktábla egy lehetőség, hogy megköszönjük az eddigi együttműködést – mondta Pongrácz Ferenc, az IBM megbízott ügyvezető igazgatója. – Ahhoz, hogy az ambiciózus terveinket megvalósítsuk, olyan okos emberekkel dolgozzunk együtt, akik körülveszik Friedler Ferencet.

A kar biztosítja a központ működéséhez szükséges irodákat, oktatási termeket, laborokat, illetve a Műszaki Informatikai Kar oktatóin és kutatóin keresztül a központ nemzetközi színvonalú szakmai működését. A szoftvertechnikai laboratóriumot az IBM rendezi be eszközeivel, amelyekhez a megállapodásban rögzített módon hozzáférést, használati lehetőséget biztosít. Az egyetemi oktatói, kutatói az IBM Academic Initiative feltételei szerint oktatási felhasználásra ingyenes szoftvereket, tananyagokat, továbbképzési lehetőségeket is kapnak, a hallgatók pedig ösztöndíj programokra, szakmai gyakorlati helyekre pályázhatnak.

Az IBM régóta ápol kölcsönösen előnyös együttműködéseket a világ jeles kutatóegyetemeivel. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, Veszprémben élenjáró technológiához kapcsolódik az oktatás és a kutatási tevékenység. A világ vezető informatikai cégével, az IBM-mel is több területen együttműködnek ennek érdekében. Így legkorszerűbb eszközökhöz és képzési programokhoz jutnak. A hallgatók a tananyag részeként ismerhetik meg a legújabb fejlesztéseket, gyakorlati tudást szereznek, a partnercég pedig kapcsolatba kerülhet a legjobb hallgatókkal.

Janni Anikó
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.