2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Babavárás és ünnepi készülődés

2010. december 23. 18:36
Fazekas Nándor blogjában felidézi az MKB VKC idei utolsó meccseit, a csapat évzáró rendezvényit, s beszámol az ünnepi készülődésről is.

Az év utolsói meccsei

Az idei két záró bajnokinkra is a megszokott módon készültünk, hiszen szerettük volna megőrizni a hibátlan mérlegünket. Nagy örömünkre szolgált, hogy a PLER ellen idei utolsó hazai találkozónkra szép számban kilátogattak a szurkolók. Szerettük volna ezt a gesztust szép teljesítménnyel megköszönni, s győzelemmel búcsúzki tőlük, amit sikerült is megtennünk.


Fazekas Nándor

Ezt követően valamivel lazább, játékosabb edzéseket tartottunk, noha az évzáró csatát sem vettük fél vállról. A Pécs ellen az első félidőben nem nyújtottunk százszázalékos teljesítményt, a másodikban azonban már minden rendben volt, s begyűjtöttük a két pontot. Az örömünket beárnyékolta, hogy Zsenya szemét az egyik sáncolásnál eltalálták, akit az esetet követően kórházba kellett vinni. Védőspecialistánknak néhány napot itthon is kellett maradnia, de azt követően szerencsére repülőre ülhetett, s ő is hazautazhatott a szeretteihez.

Évzárás vacsorával, disznóvágással

Múlt hét csütörtökön a Betekints étteremben tartottuk az évzáró vacsoránkat, ahol nagyon kellemes hangulatban volt lehetőségünk átbeszélni az év történéseit.

Másnap két kedves szponzorunk disznóvágást szervezett a csapatnak, amely szintén kiválóan sikerült. Csütörtökön három böllér már levágott két malacot, amit másnap reggel szétbontva hoztak a balatonalmádi Kuckó étterembe. Azonban szerettük volna, hogy az együttes is kivegye a részét a munkából (s persze a buliból), ezért csapatmunkában mi magunk is levágtunk egyet. Reggel hattól délután ötig tartott a program. Időnként kint a hidegben munkában, máskor pedig bent hurkát, kolbászt fogyasztva beszélgettünk a mögöttünk hagyott őszi idényről. Végül elköszöntünk egymástól, s mindenki ment haza a családjához karácsonyozni, s készülni a válogatott programra.

Edzői szerepben

A hétvégét én is pihenéssel töltöttem a családommal, majd hétfőn még óvodai, illetve iskolai elfoglaltság várt a gyerekeimre. Kedden és szerdán pedig már a budapesti Ferenczy-kupán vettünk részt az Éles Kézisuli két korosztályával. Józsi megkért, hogy a 2001/02-es korosztály edzői feladatait lássam el, így a saját fiamat is tudtam segíteni. Első nap remek csatákat vívtunk, s a csoport élén végeztünk. Másnap az elődöntőben vereséget szenvedtünk, de a helyosztón ismét magabiztosan győztünk, s megszereztük a bronzérmet. A Józsi által vezetett 98-as korosztály pedig másodikként zárt. A viadal a gyerekeknek, s nekem is nagyszerű élmény, kiváló kikapcsolódás volt.

Babavárás, ünnepi készülődés

A mai naptól kezdve pedig készülünk a karácsonyra, miközben nagyon várjuk a harmadik „trónörököst”, aki várhatóan december 28-án érkezik. A gyerekek persze a kistestvér mellett már nagyon szeretnék megkapni az ajándékaikat is, amelyeknek lisáját megírtak a Jézuskának. Megpróbáltam kedveskedni a családnak és a barátoknak, s idén magam főzöm bográcsban a karácsonyi halászlét.

Ezúton kívánok a vehir.hu olvasóinak békés, boldog karácsonyt!

Fazekas Nándor

vehir.hu

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.