Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Hatalmas feladat előtt állunk"

2011. január 11. 20:20
Fazekas Nándor elemzése veszprémi felkészüléséről és a válogatott vb-esélyeiről. Világbajnoki blog a vehir.hu-n!

„Nincs lemaradásom” – a veszprémi felkészülésről

Amint azt legutóbb örömmel jeleztem, a feleségemnek és édesanyámnak köszönhetően kint lehetek a vb-n, akik „bevállalták” azt a 19-20 napot, amit távol kell töltenem tőlük. Meg fogják oldani azokat a dolgokat, amelyek eddig nagyrészt rám hárultak, annak érdekében, hogy ott lehessek a vb-n, amely borzasztó fontos esemény, hiszen olimpiai kvalifikációs torna is egyben. Természetesen az én jelenlétem még nem garancia a sikeres szerepléshez, de remélem, hogy tudok segíteni a csapaton.


Fazekas Nándor

Az ünnepek után január 3-án a veszprémi csapattal kezdtem el a felkészülést, mivel kisfiam érkezése miatt a válogatott programban nem tudtam részt venni. Csoknyai István irányításával erőnléti, Szathmári Jánossal pedig kapusedzéseken vettem részt. Úgy érzem, hogy bár a kapuban kevesebbet álltam, nincs lemaradásom. Meglehetősen kemény edzéseken vagyok túl, a felkészülésem jól sikerült, a fizikai és a gyorsító munkát is elvégeztük. Kicsit még fáradtnak érzem magam, de az előttünk álló két-három nap alkalmas lesz a frissítésre. Nagyon remélem, hogy a formám a tornára fog kijönni.

„A lengyeleket idegenben verni óriási eredmény” – az Újévi-kupáról

A válogatott társak eközben Bahrein, majd Algéria ellen játszottak edzőmeccset. Ekkor még látszott, hogy nagyon kemény munkán vannak túl, s emiatt nem voltak olyan gyorsak és frissek. A kezekben és a lábakban még benne voltak az előző hét edzései.

Múlt héten pedig egy nagyon komoly felkészülési tornán vettek részt a házigazda lengyel, a cseh és szlovák nemzeti együttes társaságában. A viadalon résztvett négy együttesből három ott lesz a világbajnokságon. Ebben a mezőnyben sikerült a csapatnak nyernie, amely eredményből természetesen nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a teszt- és a tétmérkőzések között hatalmas különbség van, azonban a lengyel válogatottal idegenben döntetlent játszani óriási eredmény. Főként úgy, hogy végig a mieink vezettek, s a lengyelek csak úgy tudtak döntetlenre menteni, hogy a végén négyszer kétperces büntetéssel sújtották a magyarokat. Persze a szlovákokat és a cseheket megverni is szép eredmény, hiszen ők is komoly játékerőt képviselnek. A fiúk frissen és felszabadultan játszottak, amelynek meg is lett az eredménye. Kiváló munka van mögöttük. Úgy vélem, hogy a héten így már „csak” a frissítésen lesz a hangsúly.

„Hatalmas feladat előtt állunk” – a világbajnoki esélyekről

Ma délután Budapesten találkozunk, majd 18 órától már a Fradi-pályán készülünk. Holnap még két edzésünk lesz itthon, csütörtökön pedig elutazunk Svédországba. Majd pénteken az egyik legnehezebb csoportellenfelünk, Izland ellen kezdünk.

Szurkolóinknak és nekünk, játékosoknak is nagyok az elvárásaink, hiszen nagy álom nélkül nincs is értelme nekivágni egy ilyen tornának. Ennek a válogatottnak azonban nem vb-döntőt kell játszania, ami természetesen nagyon szép lenne . Úgy gondolom, hogy az olimpiai kvalifikációs szereplés kivívása, tehát az 1-7. helyezés megszerzés lehet a reális célunk. Ez hatalmas feladat, hiszen véleményem szerint a 24 fős mezőnyből 12-13 együttes is képes lehet arra, hogy a döntőbe beverekedje magát.

A riválisokról… A brazilok nemrégiben legyőzték a norvégokat egy felkészülési tornán, így rájuk is oda kell figyelni. A japán együttes „sötét ló”. Abban azonban biztos vagyok, hogy erősebbek vagyunk nálunk, amit a pályán is bizonyítani kell. Az osztrákok nemrég Eb-selejtezőn hazai környezetben simán verték a németeket, majd idegenben is vezettek, s végül döntetlent játszottak velük. Most kétszer verték Portugáliát, majd a szerbektől kikaptak. A norvég szintén kiváló ellenfél. Izland az utóbbi két évben rendre elődöntőket játszott a nagy világeseményeken, sőt Pekingben döntőt vívott, a legutóbbi Eb-n pedig harmadikak lettek.

Akár elsők is lehetünk a csoportban – ami nagyon kedvező lenne a továbbiak miatt –, de akár negyedikek is lehetünk, amely továbbjutást sem érne, s persze gondolni sem szabad rá. Nagyon nehéz csoportba kerültünk. Innen lenne szép teljesítmény pontokat vinni a bombaerős középdöntőbeli csoportba.

Reményeim szerint a tornán szerzett élményeket is megoszthatom a vehir.hu olvasóival. Ha a technika ördöge nem szól közbe, a szünnapokon Svédországból is jelentkezni fogok blogommal.

Fazekas Nándor

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.