Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ősbemutató a FüredFesten / Negyedik alkalommal rendez színházi fesztivált Balatonfüreden a Pannon Várszínház

2008. június 17. 17:44
Biztos gyökereket eresztett a kultúra városában a FüredFest. Kiemelt hangsúlyt helyeznek Balatonfüreden a kulturális rendezvényekre, s mivel az intézményes keretek korlátozottak ezért elsősorban a meghívott produkciókra alapoznak. Ilyen a nyári balatoni színházi fesztivál, más néven FüredFest. Ez a rendezvény vendégek tömegét vonzza a városba, így biztos, hogy a szoros kapcsolat a jövőben is folytatódik – mondta dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere.
Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, a fesztivál rendezője külön kiemelte Balatonfüred színházi múltját, történelmét. Az 1800-as években az ország harmadik kőszínháza itt állt, mégis az egyetlen az országban, melyet nem építettek fel újra. Ettől függetlenül a színház Balatonfüreden benne van a levegőben - fogalmazott Vándorfi.


Az idei FüredFest július 12-én rögtön egy ősbemutatóval kezdődik majd. Boldog idők címmel Vándorfi László Zorán dalait állította színpadra. Az augusztus közepéig tartó rendezvényen több olyan előadást is láthatunk, melyet a közönség követelt vissza, ilyenek a Dzsungel könyve, vagy a Hotel Menthol. Több produkciót viszont ezen a fesztiválon mutatnak be először nagy közönség előtt, a Boldog idők mellett Balatonfüreden tartják a Muzsika hangja és a Pál utcai fiúk premierjét is. A fesztiválról a vendégek sem maradhatnak el. A Pannon Várszínház előadásai mellett színpadra lépnek majd a Experidance akik történelmünket furcsa táncvízióban mutatják be Ezeregyév címmel, a Budapest Klezmer Band zenéjüket a Menyasszonytánccal ötvözve igazi Klezmer Varázst hoznak a Balaton partjára.

Harmadik alkalommal vesz részt vendégként a fesztiválon Catherine Gallagher és ír táncosai. A művésznő producere elmondta mekkora öröm számukra, hogy idén is meghívást kaptak, hiszen ha valakit háromszor is szerződtetnek egy hagyományos fesztiválra, az bizonyítéka annak, hogy nem csak a közönség, hanem a rendező is elégedett. Irish Dance Experience a Magyar Nemzeti Balettel együtt mutatta be Budapesten a Margit-szigeten a Táncrobbanás címet viselő showműsort, ennek bizonyos elemeiből állították össze azt a koreográfiát, mellyel a FüredFesten lépnek fel.

Záróprodukcióként egy magyar musical egyveleggel készülnek a Pannon Várszínház színészei. A Ringasd el magad gálaesten, olyan ismert darabok részletei csendülnek fel, mint az István a király, a Padlás. Az előadások terv szerint szabadtéren lesznek, esőhelyszín a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ.

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.