Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

Ősbemutató a FüredFesten / Negyedik alkalommal rendez színházi fesztivált Balatonfüreden a Pannon Várszínház

2008. június 17. 17:44
Biztos gyökereket eresztett a kultúra városában a FüredFest. Kiemelt hangsúlyt helyeznek Balatonfüreden a kulturális rendezvényekre, s mivel az intézményes keretek korlátozottak ezért elsősorban a meghívott produkciókra alapoznak. Ilyen a nyári balatoni színházi fesztivál, más néven FüredFest. Ez a rendezvény vendégek tömegét vonzza a városba, így biztos, hogy a szoros kapcsolat a jövőben is folytatódik – mondta dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere.
Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, a fesztivál rendezője külön kiemelte Balatonfüred színházi múltját, történelmét. Az 1800-as években az ország harmadik kőszínháza itt állt, mégis az egyetlen az országban, melyet nem építettek fel újra. Ettől függetlenül a színház Balatonfüreden benne van a levegőben - fogalmazott Vándorfi.


Az idei FüredFest július 12-én rögtön egy ősbemutatóval kezdődik majd. Boldog idők címmel Vándorfi László Zorán dalait állította színpadra. Az augusztus közepéig tartó rendezvényen több olyan előadást is láthatunk, melyet a közönség követelt vissza, ilyenek a Dzsungel könyve, vagy a Hotel Menthol. Több produkciót viszont ezen a fesztiválon mutatnak be először nagy közönség előtt, a Boldog idők mellett Balatonfüreden tartják a Muzsika hangja és a Pál utcai fiúk premierjét is. A fesztiválról a vendégek sem maradhatnak el. A Pannon Várszínház előadásai mellett színpadra lépnek majd a Experidance akik történelmünket furcsa táncvízióban mutatják be Ezeregyév címmel, a Budapest Klezmer Band zenéjüket a Menyasszonytánccal ötvözve igazi Klezmer Varázst hoznak a Balaton partjára.

Harmadik alkalommal vesz részt vendégként a fesztiválon Catherine Gallagher és ír táncosai. A művésznő producere elmondta mekkora öröm számukra, hogy idén is meghívást kaptak, hiszen ha valakit háromszor is szerződtetnek egy hagyományos fesztiválra, az bizonyítéka annak, hogy nem csak a közönség, hanem a rendező is elégedett. Irish Dance Experience a Magyar Nemzeti Balettel együtt mutatta be Budapesten a Margit-szigeten a Táncrobbanás címet viselő showműsort, ennek bizonyos elemeiből állították össze azt a koreográfiát, mellyel a FüredFesten lépnek fel.

Záróprodukcióként egy magyar musical egyveleggel készülnek a Pannon Várszínház színészei. A Ringasd el magad gálaesten, olyan ismert darabok részletei csendülnek fel, mint az István a király, a Padlás. Az előadások terv szerint szabadtéren lesznek, esőhelyszín a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ.

Füssy Angéla
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.