Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém megyei delegáció Tarnówban

2008. június 19. 14:18 // Forrás: vpmegye.hu
Kétoldalú megbeszélésen egyeztette a Tarnow-i Napok alkalmával a magyar-lengyel gazdasági, kulturális kapcsolatok jelenét és jövőjét Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke, dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző, valamint Somfai Tamás, a megyei önkormányzat nemzetközi kapcsolatok referense a közelmúltban tett látogatáson Ryszard Scigala polgármester meghívásának eleget téve
A tárgyaláson a Veszprém megyei delegáció jelezte részvételi szándékát a gazdaságfejlesztés konferenciára, amelyet a tervek szerint szeptemberben rendeznek meg a lengyel városban. A lengyel fél kiemelte: szeretnék bővíteni a kétoldalú gazdasági kapcsolatot, különös tekintettel az idegenforgalomra. Emiatt a felek megállapodtak abban, hogy elkészítik magyar, illetve lengyel nyelvű turisztikai honlapjukat.
A megbeszélésen célul tűzték ki egymás borvidékeinek népszerűsítését, közös programok szervezését.
A delegáció megkoszorúzta a tállyai születésű, és Tarnow-ban letelepedett tokaji borkereskedő, Lippóczy Norbert fejfáját, majd megtekintette a Tarnow-i Napok színvonalas rendezvényeit, amelyen részt vett a Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal, Ajka Reneszánsz Zenekara, a gyulakeszi Gyulaffy László Történelmi Bandérium.


Beke G. László
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.