Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A vártnál is könnyebben nyert a Füred / Balatonfüredi KSE–Mezőkövesdi KC 35:21 (17:8)

2011. február 11. 23:49 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A balatonfüredi férfi kézisek 14 (!) góllal verték a vendég Mezőkövesd együttesét az élvonal 18. fordulójában.

Kellő önbizalommal, de tisztelve ellenfelünk elszántságát vártuk Rosta István csapatát. A meccs kezdetéig kérdéses volt Lelkes játéka, akinek felszökött a láza, de végül orvosunk engedélyezte a játékát. A keretbe a hétközi ifjúsági válogatott találkozón kisebb sérülést összeszedett Zdolik Bence helyére Szász Gergő került be, akinek a meccs végén bizonyítási lehetőséget is adott Sótonyi László, a másik két ifistával, Szöllősi Balázzsal és Kemény Lászlóval együtt. Gergő szép védésekkel, Laci góllal hálálta meg a bizalmat. Pályára lépésükig azonban még sok víz lefolyt az újra megnyitott Sió csatornán.

Kövesdiek átlövővel irányítottak, mivel Juhász K. eligazolt, Rácz pedig a maródiak listájára került. Ez a kényszer megoldás a 13. percig egyáltalán nem tűnt annak, hiszen szorosan tapadtak a vendégek a Füredre. Ekkor hat perc alatt elhúztak a hazaiak és ettől kezdve már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Az összeállt védőfal mögött Szabó Tamás tatabányai formáját átmentve tette keserűvé a kövesdi lövők életét, míg elől Kovács percei után Sandrk, Szöllősi és Pásztor külön versenyt vívott a legjobb góllövő címéért. A kövesdiek ilyen hátrányból sem adták fel és becsülettel megküzdöttek minden góljukért.

A második játékrész elején 4:0 -val kezdtek a hazaiak. Ekkor már Salamonért is hajtottak a fürediek, mert Őt az oldalvonal mellett kíméletlenül a falnak lökte Papp és a játékmester térde fölött egy lúdtojásnyi duzzanat keletkezett. (Papp ezt megelőzően - ugyancsak az oldalvonal mellett - Sandrk orrát tesztelte. Egyik esetben sem indokolta gólveszély az ilyen brutális belemenést. Ezen a fiatal játékoson kívül másoknak is el kellene gondolkodniuk!)

A tizenhárom gólos vezetés egy picit elaltatta a hazaiak figyelmét és ezzel azonnal éltek is egy 3:0-ás roham erejéig a Rosta legények. Felváltva estek a gólok és végig tizen kívül tartották a hazaiak a vendégeket. Az 54. perc után újra robbantottak a Sótonyi tanítványok, majd a fiatalok is bevetésre kerültek.

Külön értékelték a füredi fiúk, hogy két társuk, Kemény László és Mateo Dioris is első bajnoki találataikat érték el, hisz ez az íratlan szabályok szerint a friss góllövők részéről a csapatnak megvásárlandó frissítőt fog jelenteni:-)

A füredieknek sikerült a tatabányai lendülettel játszaniuk és ez most az - irányítóit vesztett - kövesdiek ellenni eddigi legnagyobb különbségű győzelmet eredményezte. Rendkívül kemény két hét vár a fürediekre. Szerda - vasárnap ütemezésben a sokszoros magyar bajnok, a francia kupagyőztes, a füreden is mindig veszélyes PLER, majd újra a Tremblay en France vár A BKSE csapatára. Ehhez a mai győzelem kellemes lelki alapot szolgáltatott.

Férfi kézilabda NB I, 18. forduló:
Balatonfüredi KSE–Mezőkövesdi KC 35:21 (17:8)
Balatonfüred, 500 néző. V: Hargitai, Markó.
Balatonfüred: SZABÓ T. – Tombor 3, Lelkes 1, SZÖLLŐSI BENCE 5, KOVÁCS GY. 4, SANDRK 9 (2), PÁSZTOR 8. Csere: Szász (kapus), Németh L. 1, Salamon, KIS Á. 1, Dioris 1, Ivanov 1, Kemény 1, Szöllősi Balázs. Edző: Sótonyi László.
Mezőkövesd: Szabó P. – Papp M. 1, Horváth Sz. 1, Rosta M. 1, Bécsi 4, Milicsevics 2, Juhász Z. Csere: Tóth K. (kapus), Papics 3, Nyikes 2, Nyeste 1, Molnár F., Fekete 4 (2), Lezák 2 (1), Zele, Barta. Edző: Rosta István.
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3:3. 13. p.: 6:5. 19. p.: 12:5. 26. p.: 16:7. 34. p.: 21:8. 43. p.: 25:12. 49. p.: 28:16. 54. p.: 30:19
Kiállítások: 6, ill. 2 perc + egy kizárás
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Jó játékkal, a Tatabányán is látott lendülettel arattunk a vártnál jóval nagyobb különbségű győzelmet. Ez önbizalmat ad a jövő heti párizsi KEK-nyolcaddöntőre.

Rosta István: – Így jár a csapat, ha irányító nélkül marad, de ez semmit sem von le a szenzációs Füred érdeméből.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.