A június 26-29. közötti esemény Füreden, a Tagore sétányon veszi kezdetét az érintett régió legkiválóbb borászainak borvásárával és bemutatkozásával. Az első nap délutánján (17 óra) a borok mellett a halak is képbe kerülnek. Az akváriumokba kihelyezett balatoni halak egy része kondérokba, üstökbe, sütőkbe kerül. Információnk szerint a kevésbé szeretett busa megkedveltetése érdekében kiemelt szerepet kap ez a halfajta.
Ugyanekkor Csopakon (Fürdő utcai parkoló) a korábbi borverseny érmes gazdái mutatkoznak be. Ezzel párhuzamosan a helybéli éttermek kínálják halkészítményeiket, miközben a Heti Válasz újságírói adnak találkát az olvasóknak.
Június 27-én, pénteken ismét Füred és Csopak lesz a fő helyszín. A Tagore sétányon gyermekprogrammal, utcazenével várják az érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitóra este 8-kor kerül sor, majd a Hír Tv mutatkozik be élő adásával. Ezután könyvvásár és Lajkó Félix koncert színesíti a napot. Csopakon a Kaláris Néptánccsoport és a Csopak Táncegyüttes lép fel, bemutatkozik a Magyar Nemzet.
A szombat és a vasárnap egyrészt a kultúráé (közönségtalálkozó a füredi Tagore sétányon a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió munkatársaival, Kun Miklós történésszel, gyermekprogramok, dedikálások stb.), másrészt a két főszereplőé: a boré és a halé lesz. A türelmesebbek horgászversenyen, az éhesek pedig halkészítő (pl. halászlé) versenyeken vehetnek részt. A paloznakiak bemutatkoznak országos kiállításon is érmet nyert kézimunkáikkal, majd halászléfőző versenyen döntik el, ki a legjobb a főzőkanál mellett.
A hal- és borünnep érdekessége, hogy naponta este nyolctól hírességek receptjei alapján készítik a vacsorának valót az egyes éttermekben. Megkóstolhatjuk többek között Freund Tamás agykutató, Mádl Dalma Egerszegi Krisztina, Kondor Katalin, Ókovács Szilveszter vagy éppen Szamóca, azaz Eperjes Károly főztjét.