Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben is éjszakázik a múzeum

2008. június 20. 12:32
Szent Iván napja az év leghosszabb napja. Az alkalomból, veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban június 21-én, 17 órai kezdettel a „Veszprém megye egyházi élete a középkorban” című kiállítás dr. Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármesterének köszöntőjével kezdődik. A programok és a kiállítás 24 óráig látogatható. Tavaly közel ezren keresték fel a múzeumot, az ingyenes programokat. A Vehír munkatársai a befejezés előtti, utolsó simításokat nézhették meg.

Az alkalom különlegessége, hogy nem csak a múzeum, kiállításai tekinthetők meg, hanem a kiállítás megnyitó, harci bemutatók, zene, színielőadás is.

A kiállítás kurátorai: Rainer Pál és Pintér László régészek. A tárlatot: dr. Zsoldos Attila történész, az MTA doktora, az MTA Történettudományi Intézetének osztályvezetője nyitja meg. Közreműködik: Mártony Zsuzsanna magánénekes.

18 órakor kezdődik az országszerte ismert, a tihanyi apátságban, I. András király sírjánál 2004. augusztus 28-án alakult I. András Király Lovagrend műsora. A Székesfehérváron székelő lovagrend a magyar katonai hagyományok kutatását, ápolóját bemutatását, az események korhű bemutatását vállalta fel, mindazon fegyverekkel és eszközökkel, „amit eleink ismertek és használtak”.

Az I. András király lovagrend bemutatóját követően, 20 órakor az Árpád-kori, Szent Miklós-templomromban, a Kálvária-hegyen Zenélő örökség című hangversenysorozat vendége: Veszprém Város Vegyeskara, Erdélyi Ágnes karnagy vezényletével.

21.30-kor „Boszorkányper a múzeumban. A per narrátora: Tóth G. Péter történész lesz, a per szereplőit a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság munkatársai személyesítik meg.


A képen a Várpalota-Inota r. k. templom szentélyének modellezett restaurálásának bemutatását nézhetik majd meg a kiállításon

Beke G. László
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.