Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Veszprémi siker a megyei derbin / MKB Veszprém KC–Balatonfüredi KSE 37:29 (21:9)

2011. február 16. 20:37
Az MKB Veszprém KC 10:1-s szériával indított a Balatonfüredi KSE ellen, majd végül nyolccal nyerte a hétközi bajnokit.

A férfi kézilabda NB I 19. fordulójában a legjobb négy közé igyekvő balatonfüredieket fogadta a listavezető Mocsai-csapat a Veszprém Arénában. A bajnoki kupafőpróbának is beillett, hiszen az MKB szombaton a szlovák bajnok Tatran Presovot fogadja a BL-ben, a Füred pedig vasárnap a KEK nyolcad döntőjében lép pályára Párizsban.

Hatalmas rohamokkal kezdte a mérkőzést a házigazda, amely Vujin, Császár, Vilovski és Iváncsik Gergő vezetésével a félidő derekáig tízet rámolt a rendkívül megilletődötten és indiszponáltan játszó tópartiaknak. Sótonyi László tanítványai ez idő alatt kapura lövésig is ritkán jutottak, amikor azonban mégis sikerült átlőniük a bakonyi falat, Fazekas avatkozott közbe bravúrral (15. perc: 10:1).

A Balaton-partiak nyomasztóan hosszú gólcsendjét a veszprémiek egykori kedvence, Pásztor törte meg, majd Szőllősi is betalált, a különbség azonban a 20. percre így is elérte a lélektanilag fontos tízes határt (14:4). A szünet előtt a horvát óriás, Sandrk találta meg góllövő formáját, Szabó hálóőr azonban továbbra is tehetetlennek bizonyult a veszprémi nehéztüzérekkel szemben, így Vujin és Császár révén a félidőben már 21:9 állt az eredményjelzőn.

A pihenőt követően már Liszkai állt a hazai kapuban, a mezőnyben pedig Korazija, Perez és Eklemovics kapott lehetőséget. Nem csak térfelet cseréltek a csapatok, a játék képe is jelentősen megváltozott. Elsősorban védekezésben jelentősen lanyhult a veszprémi figyelem, miközben a vendégek szemlátomást rákapcsoltak: Sandrk mellett Szőllősi és a fiatal Németh is betalált, nyolcra csökkentve a különbséget (36. perc: 23:15). Néggyel később ismét tucatnyi találat volt közte, ekkor azonban a vendégek köszöntek be zsinórban négyszer (44. perc: 28:20).

Az utolsó negyedórában is akadtak problémák az MKB hátsó alakzatában, a rivális több alkalommal is tisztán vezethette a labdát Liszkaira. Igazm, az elől mutatott játékkal kárpótolták szurkolóikat a bakonyiak. Gulyás és Korazija – már-már megszokott –szemet gyönyörködtető összjátéka után rendre az ellenfél hálójába került a játékszer. A Mocsai-csapat héttel a lefújás előtt még tizeneggyel vezetett, a végjátékban azonban újfent bizonyították a BKSE játékosai, hogy van bennük tartás, így végül a borzalmas kezdés dacára is megúszták a tisztes vereség kategóriájába sorolható nyolcgólos verességgel. Külön dicséretet érdemelnek a füredi drukkerek, akik ezúttal is nagy kedvvel buzdították kedvenceiket.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló:
MKB Veszprém KC–Balatonfüredi KSE 37:29 (21:9)
Veszprém, 2100 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.
Veszprém: Fazekas – Gulyás 5, Vujin 8, Császár 4, Vilovski 7, Terzic 3, Iváncsik G. 4. Csere: Liszkai (kapus), Laluska 1, Lusnyikov, Perez 1, Eklemovics 1, Korazija 3 (1), Nagy K. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Balatonfüred: Szabó T. – Tombor 1, Kovács 1, Ivanov, Kis 1, Szöllősi 5, Pásztor 5. Csere: Szász (kapus), Lelkes 1, Sandrk 9 (2), Salamon, Dioris 2 (1), Németh L. 4.
Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 16, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Edzői nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – Külön nem készültünk a mai meccsre, megkerestük azonban a hasonlóságokat a fürediek és az Eperjes alapjátéka között. A mai napon két ellentétes félidőt láthattunk. Az első játékrészben magas hőfokon, nagyon koncentráltan játszottunk, ezt követően azonban nagyon nehéz volt motiválni a csapatot. Nem örülök az ekkor elkövetett hibáknak, eladott labdáknak.



 

Sótonyi László: – Hamar dűlőre vitte a meccset a Veszprém, köszönhetően annak, hogy nem tudtuk felvenni a találkozó ritmusát. Nem tudtuk a saját támadójátékunkat nyújtani, s a visszarendeződéseknél is voltak problémáink, a második játékrészben viszont már több pozitívumot láttam. Bízom benne, hogy ezt tudjuk folytatni a franciák ellen. Hasznos mérkőzés volt, ízelítőt kaptunk a nemzetközi színvonalból.


 

Galéria
MKB Veszprém KC - Balatonfüredi KSE 37:29 (21:9)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.