Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Gönczöl remek időt futott

2011. február 17. 19:17 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC atlétája nem hivatalos országos csúcsot futott, jól szerepeltek a veszprémiek a MASZ nemzetköz versenyen is.

A szombati Zalaegerszegen rendezett fedett pályás versenyen két atléta képviselte Veszprémet. Pálfi Brigitta idei első versenyén a cél a formába hozás volt a közelgő országos bajnokság előtt. Gönczöl Máté is az ob-ra készül, viszont már most egy remek idővel büszkélkedhet. Zalaegerszegen ugyanis 7,8 másodpercet futott 60 méter gáton, ami a junior országos csúcsnál jobb eredmény, és csupán azért nem hivatalos országos csúcs, mert a versenyen kézi időmérés volt.


Gönczöl Máté fehér- és kékmezes riválisa között

– A pálya más mint az itthoni, ezért fura volt kicsit az elején. Az előfutamot sikerült nyernem 8,3-as időeredménnyel. A döntőben már a pálya nem zavart annyira, próbáltam csak a futásra, a gátakra és a minél jobb eredményre koncentrálni, s minden mást kizárni. Sikerült egy viszonylag jó futást összehoznom, bár hagyott némi kivetni valót maga után. 7,8-as időeredménnyel az első helyen értem célba, amely kézi időmérés miatt ugyan nem hivatalos, de korosztályos országos csúcs. Bízom abban, hogy az ob-n gépi időméréssel is sikerül hasonló időt elérnem – mondta a verseny után Gönczöl Máté.

Kungl József tanítványa a február 26-27-én, Budapesten megrendezésre kerülő magyar bajnokságra készül, ahol szintén 60 méter gáton indul, és ott is szeretne nyerni.

Vasárnap Budapesten rendezték a rövid hazai fedett idény utolsó előtti felnőtt eseményét, a MASZ Nemzetközit. A verseny érdekessége, hogy az Európa-bajnok, fedett vb-dobogós, 400 méteren idei ranglistavezető bolgár Vanja Stambolova megcélozta a világ legjobb eredményét. A szabályoknak megfelelően végig kimért pályán rendezett versenyen, a táv kétharmadában lendületesen futó atlétanő a végére elfáradt, és egy jó eredménnyel, de a rekordtól elmaradva ért célba (37,50 mp). A másodikként beérkező fiatal VEDAC-os négyszázas, Loránd Lilla helyt állt a különleges körülmények között (40,84 mp).

A VEDAC futói közül Minczér Albert magabiztosan nyerte a férfi 3000 métert (8:24,01), 800 méteren Kállay Dániel második helyen végzett (1:52,42), Tóth András pedig ötödikként ért célba (1:57,60). A hölgyek 800 méteres versenyében Kéri Bianka 9. lett 2:17,42-vel.

A súlylökők mezőnyében Páli Viktor 5. lett 15,27 méterrel. A mezőny erejét jelzi, hogy a második helyen végzett sokszoros magyar bajnok, Kürthy Lajos mellett az első négy helyezett között három külföldi versenyző található, köztük a győztes szerb Asmir Kolsinac (20,12).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.