Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Újabb lépést tehet az MKB a csoportgyőzelem felé

2011. február 17. 22:27
Az esztendő első, s egyben az idény utolsó hazai BL-csoportmeccsén a Tatran Presovot fogadja az MKB Veszprém KC szombaton (19.15).

A veszprémi együttes számára is folytatódik a hétvégén a legrangosabb európai kupasorozat, amelynek B-jelű csoportjában a Barátság-kupából is jól ismert Tatran Presov látogat a Veszprém Arénába.


A teltház és a remek hangulat ezúttal is borítékolható

A bakonyiak mestere azt azonban már a másfél héttel ezelőtti, 41:32-es eredménnyel végződő összecsapáson is leszögezte, hogy az európai kupaporondon egészen más karakterű mérkőzésre lehet számítani a két fél között. Mindezt a szerdai megyei derbit követő sajtótájékoztatón is megerősítette a szakember.

– Az eperjesiek merőben más hőfokon játszanak a Bajnokok Ligájában, mint a magyar bajnokságban, ahol elsősorban a tapasztalatszerzés a céljuk – szögezte le Mocsai Lajos, majd hozzátette, az elemző munka során összehasonlították a Füred és az Eperjes játékát, a közös elemekből pedig leszűrik a fontos tapasztalatokat.


Mocsai Lajos

– Jó meccset várok. A szlovák bajnok erejét jelzi, hogy a Hamburggal otthon döntetlent játszott. Hatvan percnyi kihegyezett, vérbeli küzdelem, magas motiváció várható, amelyhez maximális koncentráció szükséges, így nekünk a Füred elleni csata első félidejét kell alapul venni – fogalmazta meg elvárásait az MKB VKC vezetőedzője.

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, csapata jó állapotban van, a hátsó alakzat megbízható, kellően stabil és szervezett. Ráadásul a csapatkapitány Peric kivételével várhatóan mindenkire számíthat a hétvégén.

– A bajnoksággal ellentétben ezúttal négy szélsőt szerepeltethetek, amellyel növelhetjük a játék sebességét. Sulic visszatérhet, így Vilovski segítőtársat kap, akire az utóbbi időben komoly szerep hárult. Perez jó erőállapotban van. Bízom benne, hogy hamarosan Eklemovics is eléri lövő ereje maximumát – vázolta fel a csapat helyzetét a mester.

A térdműtét urán lábadózó Peric-csel kapcsolatban pedig megjegyezte: elképzelhetőnek tartja, hogy a klasszis hálóőr rövid időn belül pályára lépjen, hiszen edzésen már kapuba állt, jelenleg pedig sokat erősít, gyorsít.

A szextettben listavezető bakonyiak számára elengedhetetlen a két pont megszerzése a hőn áhított csoportgyőzelemhez, amely megszerzéséhez a csoportkör utolsó fordulóiban a dán Kolding, vagy a francia bajnok Montpellier otthonából kell pontot rabolniuk. A tréner a folytatással kapcsolatban megjegyezte: szerencsésnek tartja, hogy folyamatosan erősödő ellenfelek ellen tudnak játszani.

Tabella
1. MKB Veszprém KC 7 6 0 1 (231-203) 12 p
2. Montpellier 7 5 0 2 (228-183) 10 p
3. Hamburg 7 4 1 2 (211-190) 9 p
4. Kolding 7 4 0 3 (210-223) 8 p
5. Sävehof 7 1 0 6 (194-249) 2 p
6. Tatran Presov 7 0 1 6 (195-221) 1 p

A csoport hátralévő mérkőzései
Február 19.: MKB Veszprém KC–Tatran Presov
Február 19.: Kolding–Sävehof
Február 20.: Hamburg–Montpellier
Február 23-27.: Sävehof–Hamburg
Február 26.: Kolding–MKB Veszprém KC
Február 27.: Montpellier–Tatran Presov
Március 6.: Tatran Presov–Sävehof
Március 6.: Hamburg–Kolding
Március 6.: Montpellier–MKB-Veszprém KC 

Február19. (szombat) 19.15
MKB Veszprém KC–Tatran Presov
Bajnokok Ligája csoportkör, 8. forduló
Veszprém Aréna
Tv:

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.