Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Fontos siker az Eperjes ellen / MKB Veszprém KC–Tatran Presov (szlovák) 33:22 (21:10)

2011. február 19. 20:51
A veszprémi férfi kézilabdacsapat tizenegy találattal verte a szlovák Tatran Presovot a Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában.

Ismét nemzetközi kupanapra virradt Veszprém. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája „B” jelű csoportjának 8. fordulójában a Tatran Presov látogatott a Veszprém Arénába. A Barátság-kupában másfél hete legyőzött szlovák bajnokot a sorozat eddigi meccseihez hasonlóan ezúttal is telt ház, ötezer néző és a megunhatatlan káprázatos hangulat fogadta. A szlovák válogatottakkal felálló vendégek a legerősebb összeállításukban érkeztek, míg a mieinknél a csapatkapitány, Peric volt az egyetlen hiányzó.

Óriási iramban kezdődött a mérkőzés. A Veszprém Császár és Iváncsik Tamás találatával igyekezte leszakítani ellenfelét, az eperjesiek azonban nem illetődtek meg az óriási hangzavarban, s Antl vezetésével tartani tudták a lépést vendéglátóiakkal (4. perc: 4:4).
Császár jó lövése után rövidebb gólcsend következett, ekkor Fazekas védései is kellettek az eredmény tartásához. Ám a folytatásban rákapcsolt az MKB, Vujin és Terzic is átlőtte a szlovák falat, a játékrész közepén már négy volt közte (16. perc: 10:6).

A veszprémi henger tovább robogott, Antl sikeres lövése után Iváncsik Tamás két alkalommal is betalált, majd Sulic gólja után időt kért Rastislav Trik. A pauza sem törte meg a Mocsai-csapat lendületét, amely továbbra is kiválóan védekezett, miközben Fazekas is tartotta remek, világbajnoki formáját. Nyolccal a lefújás előtt így már ugyanennyi volt a különbség (16:8). Nem sokkal később Vujin pattintott átlövése után pedig máris tízet számolhatott a publikum a riválisra (19:9), majd a szünetig még egyet hozzátettek a különbséghez Perezék (21:10).

A térfélcsere után Gulyás váltotta a fiatalabbik Iváncsikot, miközben a Tatran szemlátomást igyekezett javítani csúfos mérlegén. Az eperjesiek legjobbja, Antl kétszer is beköszönt, fellángolásuk azonban tiszavirág életűnek bizonyult. A 40. minutumban már tucatnyi volt a hazai fór (26:14). A folytatásban már a közönség szórakoztatására is futotta a magyar bajnok erejéből, akik válaszul – nem unalmukban – „hullámozni” kezdtek. Korazija után Nagy Kornél is a pályáról szippanthatott bele a mérkőzés légkörébe, a találkozó háromnegyedénél előbbi révén már 28:14 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban Gulyás átlövésből is mattolni tudta a vendég portást, Krupát. Tízzel a vége előtt Liszkai váltotta a bravúrok sorát bemutató Fazekast, majd Vilovski és Eklemovics is szóhoz jutott. Vujin hetesből sem hibázott (53. perc: 31:17), majd támadásban egy-egy elkönnyelműsködött helyzetet is elkönyvelhettünk a Veszprémnél. Krok zsinórban háromszor is mattolta Liszkait. Igaz, két alkalommal is egyedül vezethette a játékszert a fiatal hálóőrre. A hajrában pedig Nagy Kornél gondoskodott arról, hogy a drukkerek még jobb szájízzel térjenek haza. A 33:22-as végeredményt Mazur állította be a dudaszó pillanatában. Az MKB VKC teljesen megérdemelten győzte le ellenfelét, megerősítve vezető helyét a szextettben.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 8. forduló:
MKB Veszprém KC–Tatran Presov (szlovák) 33:22 (21:10)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Andersen, Sodal (norvégok).
Veszprém: Fazekas – Iváncsik. T. 4, Vujin 6 (2), Sulic 4, Császár 4, Terzic 3, Iváncsik G 4. Csere: Liszkai (kapus), Lusnyikov, Perez 3, Laluska, Gulyás 2, Korazija 1, Nagy K. 2, Vilovski, Eklemovics. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Presov: Krupa – Urban 2, Kristopans, Dudas, Pekar 2, Tumydalsky 2, Antl 6 (2).
Csere: Mikéci 3, Mazar, Radcenko, Mazur 2, Babjak 1, Krok 4.
Vezetőedző: Rastislav Trik.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Nyilatkozatok

Rastislav Trik: – Gratulálok a Veszprémnek, jobbak voltak. Csak az első félidő elején tudtuk tartani az iramot. Az azonban kiderült, hogy csoportunkban a Veszprém a legerősebb. A hazai cserék után kicsit lábra kaptunk. Rendkívüli hangulat volt, örülünk, hogy itt játszhattunk, köszönjük a fogadtatást. Egészen más meccs volt a mai a Barátság-kupa találkozóhoz képest, bár nincs nagy különbség az MKB első és második sora között.

 

Dainis Kristopans: – Nagyon jól védekezetek előttem, nehéz volt átlőnöm a falat, s Fazekas is nagyszerű formában védett. Rendkívül jó volt a hangulat, ami nyomasztott bennünket. A Veszprém sokkal komolyabban vette a mai összecsapást, mint a másfél héttel ezelőttit.



 
 

Mocsai Lajos: – Nagyon sportszerű, a BL-hez méltó csatát vívtunk. Becsülöm az ellenfelt, hogy három fronton is helytállnak. A mai napon mi frissebbek voltunk. Az Eperjes széles stratégiai palettával rendelkezik, erős játékosállománya jól felkészített. A Füred ellen jól fel tudtunk készülni a mai találkozóra. Nagy iramban, dinamikával játszottunk. Az elején nem volt olyan magabiztos a csapat, a félidő végén azonban azt a Veszprémet láthattuk, amelyet szeret a hazai közönségünk. A csapatomat dicséri, hogy a különbség ellenére a második játékrészt is komolyan vette, így a kritikus pillanatokban is mi irányítottuk a találkozót.

Császár Gábor: – Jó meccset játszottunk ma. Az volt a célunk, hogy a vb után összeszedjük magunkat a BL-re. Azt gondolom, jó úton járunk, kellően felkészültek vagyunk ahhoz, hogy bírjuk ezt a kemény sorozatot. Hamar felvettük a ritmust, keményen megküzdöttünk minden gólért. Örülök, hogy egyre jobban megy a csapatnak. 



 

Galéria
MKB Veszprém KC - Tatran Presov 33:22 (21:10)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.