Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Hozta a kötelezőt a Füred / Balatonfüredi KSE–PLER KC 37:29 (17:16)

2011. február 23. 23:28 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Balatonfüredi KSE könnyed győzelemmel hangolt a PLER ellen a vasárnapi KEK-nyolcaddöntő visszavágójára.

Tudtuk, hogy nem papírforma könnyedségű meccs lesz. Szerda vasárnap szerda ütemben jönnek a meccsek és ráadásul a vasárnapihoz Párizsba kellett menni egy gyilkosan kemény, gyors meccsre a Tramblay ellen. A sikeres idegenbeli szereplés óhatatlanul sokat kivett a csapatból. Hétfőn csak regeneráló futás volt még Franciaországban, aztán egy hosszú utazás Füredig. Kedden videózás és edzés és már nyakunkon is volt a meccs. Ez azért még szokatlan a fürediek számára.

Nem is kezdtünk fénysebességgel. A 16. percig szorosan a nyomunkban voltak a lelkes pesti fiatalok, akiket egy nagy tapasztalatú, öreg harcos, Lendvay Péter vezényelt. Aztán magasabb sebességfokozatra kapcsolt a Sótonyi legénység és hét góllal elhúzott. Mindenki a Mezőkövesd elleni örömjátékot várta, de nem így lett. Fáradt volt a társaság és főleg fejben. Így kimaradtak a ziccerek, pár centivel hosszabbak lettek a passzok, nem zárt össze a védelem, rosszul sikerültek az ütközések. Ez elég volt a Tromosnak és egy gólra felzárkóztak.

Ott folytatódott a játék, ahol abbamaradt az első játékrész végén. Érződött, hogy a Füred jobb csapat, de ez nem jött ki az eredményben. Ráadásul a saját hibáinkra ráerősítettek a sípos emberek, akik nem kevésbé voltak fáradtak fejben, mint a hazaiak. Született aztán gól belsővel megszelídített és felpörgetett labdából. A kár csak az, hogy kézi meccsen lettünk volna. Aztán Szathmári robinsonádja és a gólvonal előtt kipaskolt labdáját látta bent - egyedül a takarásban lévő bíró spori. Nehezen jött össze a lépések megszámolása. Többször belefújtak a szabályos menetbe, mert a felsőtest cseleit is hozzáadták a lépésekhez, majd a felpörgött lépéseket osztották kettővel. Hiába no, emberekből vagyunk.

Aztán a 47. perctől helyreállt a rend. Sikerült öt góllal elmenni és ekkor már csak a különbség volt a kérdéses. Mivel a Tromos az utolsó percig nem adta fel, így lett csak nyolc a különbség.

Gyorsan ad acta tehetjük ezt a meccset és - miként a Mester nyilatkozta - teljes erővel és felfrissült fejjel a vasárnapra kell készülni!

Férfi kézilabda NB I, 20. forduló:
Balatonfüredi KSE–PLER KC 37:29 (17:16)
Balatonfüred, 400 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Balatonfüred: Szabó T. – Tombor 6, KOVÁCS GY. 4 (1), Ivanov, Kis Á., SZÖLLŐSI B. 5, PÁSZTOR 10 (2). Csere: Szathmári (kapus), Németh L. 1, Salamon 1, SANDRK 9, Dioris 1. Edző: Sótonyi László.
PLER : Iglesias – SZALAFAI 7, Pál G., KUPI 4, Debreczeni 3, Lendvay 6, Pálos 2. Csere: Székely (kapus), GAZDAG 5 (1), Soproni, Forgács, Varga, Marczinkó 2. Edző: Adorján Gábor.
Az eredmény alakulása. 8. p.: 4:2. 14. p.: 6:7. 22. p.: 15:8. 24. p.: 16:11. 29. p.: 16:15. 36. p.: 22:21. 44. p.: 27:23. 53. p.: 30:25. 57. p.: 33:26
Kiállítások: 16, ill. 16 perc + kizárás (Lendvay)
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/1.

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Most már teljes erővel készülhetünk a hét végi KEK-negyeddöntő visszavágóra.

Adorján Gábor: – Csapatom nagyon jól állt a mérkőzéshez, a későbbiekben ebből biztos, hogy profitálni fogunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.