Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Esti huncutkodás a színpadon

2011. február 24. 5:00
Globális Huncutságok című irodalmi kabaréját mutatta be a TIT Váci Mihály irodalmi színpad szerdán este a VMK-ban.

Az 1958 óta munkálkodó közösség ezúttal az 1940-es, ’50-es, ’60-as évek vidám verseiből és humoros jeleneteiből válogatott össze egy csokorra valót. A munkahelyi, párkapcsolati problémakör mellett nem kerülhette el a kifigurázást az idegenforgalom, s az egészségügy sem. A Rábai Zsanett, Horváth Imre, Felföldi Gábor által bemutatott jeleneteket Nádasi Elemér tangóharmonikával kísért dalai kötötték össze. Az Sz. Csordás Éva vezette társulat ezen estén is az igényes, színvonalas szórakoztatás mellett tette le a voksát, népes hallgatóságától méltán kapott vastapsot.

Az együttes tagjainak száma 10–15 fő között váltakozik, életkoruk 14–60 év. Főként diákok alkotják, de értelmiségiek, szakmunkások és nyugdíjasok is vannak soraikban. A fél évszázada folyamatosan működő együttes munkájában eddig mintegy négyszázan vettek részt, közülük többen hivatásos előadóművésszé váltak.

Saját szerkesztésű és rendezésű műsoraikat gyakorta zenei közreműködőkkel adják elő. Gazdag repertoárral rendelkeznek. Műsor-összeállításaikat a sokszínűség jellemzi: vannak alkalmi, tematikus és évfordulós összeállításaik. Gyakran vállalnak fellépést kortárs szerzőkkel együtt. A felkéréseknek szívesen tesznek eleget szűkebb s tágabb pátriánkban. Pódiumműsoraikkal, rendhagyó irodalomóráikkal sok településen felléptek.

2000-től segítői az ugyancsak a VMK-ban kétévente – alapítójuk, Pintér Tibor emlékére – megrendezett „Örök pódiumon” országos vers- és prózamondó versenynek. A csoport munkája elismeréseként 1964-ben és 1968-ban Kiváló Együttes, 1998-ban Pro Comitatu (Veszprém Megyéért) kitüntetést, 2003-ban a Magyar Versmondó Egyesület „Ki viszi át a szerelmet” díját kapták. A színpad munkájában nyújtott egyéni teljesítményükért többen részesültek városi, megyei és országos elismerésekben.

Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.