Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A világ legjobbjai az arénában

2011. február 24. 19:55
Szombaton (18 óra) a világsztárokkal teletűzdelt, listavezető Győrt fogadja a Veszprém Barabás KC az élvonalban.

Női kézilabdacsapatunk soron következő ellenfele az NB I-ben eddig hibátlan, a Bajnokok Ligája középdöntős csoportjában három meccsen ugyanennyi győzelmet számláló Győri Audi ETO lesz. A kisalföldiek az európai elitsorozatban legutóbb saját pályáján „verték agyon” az olimpia-, világ- és Európa-bajnokokkal felálló norvég Larvikot. Az előző két fordulóban a Békéscsabát hazai pályán, a Siófokot pedig idegenben felülmúló VBKC számára így csak a tisztes helytállás és a tapasztaltszerzés lehet a cél a kisalföldiek ellen.

– A Siófok elleni meccs előtt az volt a kérdés, hogy sikerül-e megőrizni az együttes lendületét. Megkaptuk a választ.
– Úgy tűnik, hogy sikerült – kezdte az értékelést Gyurka János vezetőedző a vehir.hu érdeklődésére. – Ugyanakkor sok technikai hibát vétettünk, amelyek miatt hiába vezettünk már három-négy találattal is, nem tudtuk hizlalni az előnyünket, s közelebb engedtük a Siófokot. A csapategység és a küzdeni tudás, a jó időben nyújtott jó egyéni teljesítmények azonban lendítettek a játékunkon, így lényegében nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele. Úgy tűnik, hogy megtanultunk győzni. Bízom abban, hogy kezd végre úgy összeállni a társaság, ahogy azt az elvárások is diktálják. Egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz. Ugyanakkor még többször meg kell mutatnunk, hogy tudunk egymásért küzdeni és eredményes kézilabdát játszani, hiszen van még egy-két találkozó, amelyet mindenképpen hoznunk kell ahhoz, hogy a végső célunkat elérjük.

– Szombaton pedig az a Győri Audi ETO érkezik hozzánk, amelyet az utóbbi időben elért eredményei alapján a világ legjobbjának is nevezhetünk…
– Osztom a véleményt. Egy várhatóan BL-döntős csapatról van szó, amely aztán bármit elérhet. A Larvik elleni idegenbeli győzelem fantasztikusan összekovácsolhatta az ETO-t. Egy Bajnokok Ligájából érkező gárda sokkal nagyobb lendülettel, s dinamikusabban játszik nálunk. Természetesen nem dédelgetünk álmokat, a célunk a tisztesen helytállás. Szeretnénk jó mérkőzést vívni, s amíg lehet, partiban lenne velük. Ehhez – mélységi lábmunkával és faultokkal – nagyon jól kell védekeznünk, s nem szabad játszani hagyni a Győrt. A saját játékunkat kell nyújtani, támadásban pedig nem szabad buta hibákat elkövetni, s gólra törően kell játszani. Ehhez megvannak az adottságaik a lányoknak, éppen ezért nem szabad feltenni a kezünket.

– Egy ilyen szintű ellenféltől pedig még tanulni is lehet…
– Igen. Ha a kellő hőfokon tudunk kézilabdázni, s fel tudjuk venni azt a ritmust, akkor pozitívan jöhetünk ki az ütközetből. Győzelmi kényszer természetesen nincs rajtunk, hiszen a Győrt ma Magyarországon egyetlen csapat sem tudja felül múlni. Nem is ez a feladatunk. Megvannak a magunk ellenfelei, a szombati összecsapást pedig arra használjuk fel, hogy tovább csiszoljuk a teljesítményünket. Bízom abban, hogy a közönség mellettünk lesz, s minél többen kijönnek a Veszprém Arénába.

Február 26. (szombat) 18.00
Veszprém Barabás KC–Győri Audi ETO KC
Női kézilabda NB I, 19. forduló
Veszprém Aréna

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.