2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

A világbajnok hírnevéhez méltóan nyert Balatonkenesén

2008. június 23. 11:29
hirkereso.hu
Kiváló időjárási viszonyok között rendezték meg az első önálló Dragon Bajnokságot Balatonkenesén, amely a Koronás Pannónia Dragon Kupa első fordulója volt. A 22 nevezett egység remek szélben, ideális feltételek mellett teljesítette a kiírt hét futamot.
A meglepetés elmaradt, miután a világbajnok Vincent Hoesch által kormányzott hajó elképesztő magabiztossággal, hat futamgyőzelemmel szerezte meg az abszolút elsőséget a nemzetközi versenyben. A német trió olyan előnyre tett szert, hogy a záró futamon már el sem indultak, mert nem szerették volna befolyásolni a magyar bajnoki címért folyó küzdelmet. A világbajnok parádés teljesítménye mellett említésre méltó az is, hogy a magyar mezőny teljesen felzárkózott a nemzetközi színvonalhoz, hiszen a többi külföldi egység nem igazán tudott beleszólni a helyezésekért zajló küzdelembe. A második helyért és a magyar bajnoki címért ádáz csata dúlt a Kelemen Tamás kormányozta Atlantisz és a tavalyi bajnok Lukáts testvérek Conseurója között.

A holtversenyt végül az Atlantisz nyerte több jobb helyezésével. A dobogó legalsó fokára a Gömbös Loránd irányította Jampec állhatott fel. Érdekesség, hogy a harmadik helyezett egységet erősítette a sportág olimpiai bronzérmese, Detre Szabolcs is. A versenynek és a különböző parti programoknak köszönhetően a külföldi indulók kellemes élménnyel gazdagodtak és biztos, hogy jó hírét viszik a Balatonnak és a hazai dragon flottának. Fontos is mindez, hiszen 2010-ben Balatonkenesén lesz az osztály Európa-bajnoksága. „A remek szélnek, a kiváló szervezésnek és a parázs csatáknak köszönhetően minden idők egyik legjobb dragon bajnokságán vagyunk túl. A világbajnok nagyon magabiztosan versenyzett, de a mezőny ott „lihegett” a nyomában, ami fantasztikus dolog. Két év múlva kontinensviadalt rendezünk a Balatonon. A bemelegítés tökéletesen sikerült és ha az apró hibákat kijavítjuk, akkor a főpróbának tekinthető 2009-es Ob-n sem okozunk majd csalódást” – mondta a Magyar Dragon Szövetség elnöke, ifj. Zenthe Ferenc a verseny után.

 

 

Beke G. László