Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Kikapott, s csoportmásodik lett a Veszprém / Montpellier Agglomeration HB–MKB Veszprém KC 30:24 (13:11)

2011. március 6. 18:58
Az MKB hat góllal kikapott a Montpellier-től a BL csoportkörének záró fordulójában. Jön a Barcelona, a Zagreb vagy a Szeged.

A legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének záró fordulójában a francia bajnok Montpellier együtteséhez utazott a veszprémi férfi kézilabda együttes. A találkozó tétje a szextett első helyének megszerzése volt, amely már döntetlen esetén is bakonyiaké lehetett volna. A Mocsai-csapattal tarthatott a csapatkapitány Peric is, aki októberi térdműtétje óta nem léphetett pályára. Az olimpiai-, világ és Európa-bajnokokat felvonultató hazaiak legnagyobb hiányzója ugyanakkor a balszélső, Guigou volt.

Kiváló hangulat fogadta feleket a gallok vadonatúj, kilencezer néző befogadására alkalmas arénájában, amelyben a több száz fős veszprémi tábor is kitett magáért. A világ talán legjobbja, Nikola Karabatic vezetésével 3:0-s villámrajtot vett a Montpellier. A franciák rendkívül agresszív, nyitott védekezéssel rukkoltak elő, miközben az exveszprémi szlovák hálóőr, Stochl bravúrok sorozatával mutatkozott be. Sulic törte meg a mieink gólcsendjét (7. perc: 4:2), a francia expressz azonban tovább robogott, Honrubia után Juricek is eredményesnek bizonyult. Fazekas védéseivel és Terzic remek átlövésével megkezdte a felzárkózást a magyar bajnok, majd a szélről betörő Iváncsik Tamás talált be két alkalommal is (14. perc: 6:5).

A mieink az egyenlítésért is támadhattak, Stochl eszén azonban továbbra is borzasztó nehéz volt túljárni, Tej és Juricek révén így kisvártatva ismét háromra nőtt a különbség. A játékrész kétharmadánál Fazekas védett büntetőt, Sulic pedig tarthatatlannak bizonyult. A horvát világbajnok negyedik gólját követően ismét egyenlő volt az állás (22. perc: 9:9). Fazekas újabb hetest védett, öttel a szünet előtt Marko Vujin első sikeres átlövését követően egyetlen gól volt közte. Az utolsó minutumra plusz hárommal fordulhattak a franciák, Iváncsik Gergő azonban a félidei dudaszó előtt faragott a hátrányból (13:11).


A Veszprém legjobbja Sulic (piros mezben) volt

A fordulást követően Peric váltotta Fazekast, a jobbszélen pedig Gulyás kapott lehetőséget a fiatalabb Iváncsik-testvér helyén. Császár és Iváncsik Gergő is eredményesen lőtt, 16:13-as állásnál azonban megtorpant az MKB. A továbbra is nagyszerűen védekező, s kiváló kapusteljesítményt nyújtó vendéglátók gyorsindításaik révén zsinórban négyszer mattolták Pericet (36. perc: 20:13). A formán kívül kézilabdázó Vujin helyére Nagy Kornélt küldte be a bakonyiak mestere. Ám a Veszprém elsőszámú gólfelelőse továbbra is Sulic volt, Császár és Gulyás találata után újra felcsillant a halvány remény a pontszerzésre (40. perc: 21:17).

A folytatásban a hazaiak szlovén válogatott jobbszélsője, Kavticnik vette vállára az övéit, a veszprémieknek így Peric védései ellenére sem sikerült csökkenteni az állandósult ötgólós hátrányt. Tízzel a lefújás előtt Karabatic villant (27:20), az a bizonyos hajó pedig végképp elúszni látszott. Sulic a végjátékban sem hibázott, Perez pedig a jobbátlövő pozíciójából is a hálóba tudott bombázni. A haziak pedig Accambray és Karabatic révén biztosították be megérdemelt győzelmüket.

Vereségével a B-csoport második helyére csúszott vissza az MKB VKC, amelynek nyolcaddöntő beli ellenfel így a spanyol Barcelona a horvát CO Zagreb, illetve a Pick Szeged együttese lehet. A sorsolást hétfőn tartják, a nyolcaddöntők első felvonását március 23–27., a visszavágókat pedig március 30.–április 3. között rendezik meg

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoport, 10. (utolsó) forduló:
Montpellier Agglomeration HB–MKB Veszprém KC 30:24 (13:11)
Montpellier, 9000 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok).
Montpellier: Stochl – Markez 2, Hammed, Juricek 5, N. Karabatic 5, Accambray 3, Honrubia 7 (1). Csere: Tej 4, Bojinovic, Kavticnik 4, Salou, L. Karabatic.
Vezetőedző
: Patrice Canayer.
Veszprém: Fazekas - Iváncsik T. 2, Sulic 8, Laluska, Lusnyikov, Terzic 2, Iváncsik G. 3. Csere: Peric (kapus), Császár 3, Vujin 1, Perez 3, Vilovski, Gulyás 2.
Vezetőedző
: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. -.

További eredmények

Tatran Presov (szlovák)–Sävehof (svéd) 31:31 (15:15)
Hamburg (német)–Kolding (dán) 32:24 (18:12)

A csoport végeredménye


1. Montpellier (francia) 10
8 2      326–259 16
2. MKB Veszprém KC
10 8
2      322–284 
16
3. Hamburg (német)
10 6 1 3      304–273
13
4. Kolding (dán)
10 5 5
     296–316
10
5. Sävehof (svéd) 10 1 1 8      283–347
3
6. Tatran Presov (szlovák) 10 2 8      273–325
2

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.