Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Polgármesteri sajtótájékoztató

2008. június 23. 14:46
Debreczenyi János, Veszprém város polgármestere tartott ma sajtótájékoztatót a városházán. Az apropót a Multicsarnok beruházásával kapcsolatos anomáliák indokolták, amelyek a közelmúltban pro és kontra merültek fel. Az események kommentálása nélkül tesszük közzé a város szocialista képviselőcsoportjának megfogalmazott hivatalos levél teljes szövegét, melynek aláírója Debreczenyi János polgármester.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat

Képviselő-testületének

Szocialista Képviselőcsoportja

 

Tisztelt Képviselőcsoport!

A veszprémi többfunkciós rendezvénycsarnok beruházásáról és pénzügyi állapotáról szóló közgyűlési előterjesztéshez a szocialista képviselő csoport hat különböző kérdést fűzött és tett fel a polgármesternek címezve.

A feltett kérdésekkel kapcsolatban az alábbi választ adom:

A Tisztelt Képviselőcsoport által feltett kérdések, mint ahogy a kérdést feltevők is nyilvánvalóan látják, kizárólag a többfunkciós rendezvénycsarnok beruházásával összefüggően megkötött vállalkozási és egyéb szerződések részleteivel, valamint a beruházással kapcsolatos egyes gazdasági kérdésekkel foglalkoznak.

 Mint ahogy azt a Képviselőcsoport pontosan tudja, a rendezvénycsarnok beruházója a Multicsarnok Kft. (Cg. szám: 19-09-50902782008200, székhelye: Veszprém, Házgyári u. 1., képviselő: Sturcz Mihály ügyvezető). Ennek megfelelően a feltett kérdések vonatkozásában, mint polgármester, és mint a kérdések címzettje semmilyen vonatkozásban nem vagyok kompetens, hiszen a kérdések kizárólag a beruházót és a beruházást körülvevő gazdasági események részleteire vonatkoznak.

Abban csak reménykedni tudok, hogy frakció tagjait, mint a kérdések megfogalmazóit a kérdésekre esetlegesen adandó válaszok, valamint a kérdésekbe megbúvó feltételezések kapcsán nem politikai haszonszerzési cél vezeti, és nem az a szándék, amely az Önök által is ismert előzmények után koholt problémákkal alá kívánná ásni a beruházásban résztvevők személyét, működését és hitelét.

Mivel jóhiszeműen azt feltételezem, hogy a feltett kérdések jobbító szándékkal születtek, és nemes célt szolgálnak, megkerestem a beruházó gazdasági társaság ügyvezetőjét annak érdekében hogy, amennyiben az arra adott válaszok nem képeznek jogszabályban is védett üzleti titkot, úgy a felvetettekre a szükséges és indokolt tájékoztatást adja meg.

Kérésemet Sturcz Mihály ügyvezető úr méltányolta, és a válaszokat a feltett kérdések rendszerében rendelkezésemre bocsátotta, mely dokumentumot jelen tájékoztató válaszlevelemhez mellékelek.

Bízom benne, hogy az ügyvezető által megfogalmazottak megnyugtatóak a szocialista képviselőcsoport számára is, s egyben képesek eloszlatni azokat a vélhetően ártó szándékú és hamis feltételezéseket, amelyek egyes feltett kérdésekből kiolvashatóak.

Veszprém, 2008. június

 

Tisztelettel:

 

Debreczenyi János polgármester

Beke G. László
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.