2022. július 3.
//
Kornél névnap

Polgármesteri sajtótájékoztató

2008. június 23. 14:46
Debreczenyi János, Veszprém város polgármestere tartott ma sajtótájékoztatót a városházán. Az apropót a Multicsarnok beruházásával kapcsolatos anomáliák indokolták, amelyek a közelmúltban pro és kontra merültek fel. Az események kommentálása nélkül tesszük közzé a város szocialista képviselőcsoportjának megfogalmazott hivatalos levél teljes szövegét, melynek aláírója Debreczenyi János polgármester.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat

Képviselő-testületének

Szocialista Képviselőcsoportja

 

Tisztelt Képviselőcsoport!

A veszprémi többfunkciós rendezvénycsarnok beruházásáról és pénzügyi állapotáról szóló közgyűlési előterjesztéshez a szocialista képviselő csoport hat különböző kérdést fűzött és tett fel a polgármesternek címezve.

A feltett kérdésekkel kapcsolatban az alábbi választ adom:

A Tisztelt Képviselőcsoport által feltett kérdések, mint ahogy a kérdést feltevők is nyilvánvalóan látják, kizárólag a többfunkciós rendezvénycsarnok beruházásával összefüggően megkötött vállalkozási és egyéb szerződések részleteivel, valamint a beruházással kapcsolatos egyes gazdasági kérdésekkel foglalkoznak.

 Mint ahogy azt a Képviselőcsoport pontosan tudja, a rendezvénycsarnok beruházója a Multicsarnok Kft. (Cg. szám: 19-09-50902782008200, székhelye: Veszprém, Házgyári u. 1., képviselő: Sturcz Mihály ügyvezető). Ennek megfelelően a feltett kérdések vonatkozásában, mint polgármester, és mint a kérdések címzettje semmilyen vonatkozásban nem vagyok kompetens, hiszen a kérdések kizárólag a beruházót és a beruházást körülvevő gazdasági események részleteire vonatkoznak.

Abban csak reménykedni tudok, hogy frakció tagjait, mint a kérdések megfogalmazóit a kérdésekre esetlegesen adandó válaszok, valamint a kérdésekbe megbúvó feltételezések kapcsán nem politikai haszonszerzési cél vezeti, és nem az a szándék, amely az Önök által is ismert előzmények után koholt problémákkal alá kívánná ásni a beruházásban résztvevők személyét, működését és hitelét.

Mivel jóhiszeműen azt feltételezem, hogy a feltett kérdések jobbító szándékkal születtek, és nemes célt szolgálnak, megkerestem a beruházó gazdasági társaság ügyvezetőjét annak érdekében hogy, amennyiben az arra adott válaszok nem képeznek jogszabályban is védett üzleti titkot, úgy a felvetettekre a szükséges és indokolt tájékoztatást adja meg.

Kérésemet Sturcz Mihály ügyvezető úr méltányolta, és a válaszokat a feltett kérdések rendszerében rendelkezésemre bocsátotta, mely dokumentumot jelen tájékoztató válaszlevelemhez mellékelek.

Bízom benne, hogy az ügyvezető által megfogalmazottak megnyugtatóak a szocialista képviselőcsoport számára is, s egyben képesek eloszlatni azokat a vélhetően ártó szándékú és hamis feltételezéseket, amelyek egyes feltett kérdésekből kiolvashatóak.

Veszprém, 2008. június

 

Tisztelettel:

 

Debreczenyi János polgármester

Beke G. László

További cikkek