2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Polgármesteri sajtótájékoztató

2008. június 23. 14:46
Debreczenyi János, Veszprém város polgármestere tartott ma sajtótájékoztatót a városházán. Az apropót a Multicsarnok beruházásával kapcsolatos anomáliák indokolták, amelyek a közelmúltban pro és kontra merültek fel. Az események kommentálása nélkül tesszük közzé a város szocialista képviselőcsoportjának megfogalmazott hivatalos levél teljes szövegét, melynek aláírója Debreczenyi János polgármester.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat

Képviselő-testületének

Szocialista Képviselőcsoportja

 

Tisztelt Képviselőcsoport!

A veszprémi többfunkciós rendezvénycsarnok beruházásáról és pénzügyi állapotáról szóló közgyűlési előterjesztéshez a szocialista képviselő csoport hat különböző kérdést fűzött és tett fel a polgármesternek címezve.

A feltett kérdésekkel kapcsolatban az alábbi választ adom:

A Tisztelt Képviselőcsoport által feltett kérdések, mint ahogy a kérdést feltevők is nyilvánvalóan látják, kizárólag a többfunkciós rendezvénycsarnok beruházásával összefüggően megkötött vállalkozási és egyéb szerződések részleteivel, valamint a beruházással kapcsolatos egyes gazdasági kérdésekkel foglalkoznak.

 Mint ahogy azt a Képviselőcsoport pontosan tudja, a rendezvénycsarnok beruházója a Multicsarnok Kft. (Cg. szám: 19-09-50902782008200, székhelye: Veszprém, Házgyári u. 1., képviselő: Sturcz Mihály ügyvezető). Ennek megfelelően a feltett kérdések vonatkozásában, mint polgármester, és mint a kérdések címzettje semmilyen vonatkozásban nem vagyok kompetens, hiszen a kérdések kizárólag a beruházót és a beruházást körülvevő gazdasági események részleteire vonatkoznak.

Abban csak reménykedni tudok, hogy frakció tagjait, mint a kérdések megfogalmazóit a kérdésekre esetlegesen adandó válaszok, valamint a kérdésekbe megbúvó feltételezések kapcsán nem politikai haszonszerzési cél vezeti, és nem az a szándék, amely az Önök által is ismert előzmények után koholt problémákkal alá kívánná ásni a beruházásban résztvevők személyét, működését és hitelét.

Mivel jóhiszeműen azt feltételezem, hogy a feltett kérdések jobbító szándékkal születtek, és nemes célt szolgálnak, megkerestem a beruházó gazdasági társaság ügyvezetőjét annak érdekében hogy, amennyiben az arra adott válaszok nem képeznek jogszabályban is védett üzleti titkot, úgy a felvetettekre a szükséges és indokolt tájékoztatást adja meg.

Kérésemet Sturcz Mihály ügyvezető úr méltányolta, és a válaszokat a feltett kérdések rendszerében rendelkezésemre bocsátotta, mely dokumentumot jelen tájékoztató válaszlevelemhez mellékelek.

Bízom benne, hogy az ügyvezető által megfogalmazottak megnyugtatóak a szocialista képviselőcsoport számára is, s egyben képesek eloszlatni azokat a vélhetően ártó szándékú és hamis feltételezéseket, amelyek egyes feltett kérdésekből kiolvashatóak.

Veszprém, 2008. június

 

Tisztelettel:

 

Debreczenyi János polgármester

Beke G. László

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.