Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Dzsúdósokról képekben

2011. március 8. 4:00
A Domonkos László Veszprémi Judo egyesület 40 éve működik. A jubileumi évben vándorkiállítás keretein belül mutatják be működésüket.

Domonkos László repülős hadnagy, sporttiszt, dzsúdóedző (a BHSE volt versenyzője) a Honvéd Schönherz Zoltán Sportegyesület keretein belül 1971. május 22-én megalapította Veszprémben az első Judo Szakosztályt. A '70-es évek első felében megrendezett versenyeken már városunk sportolói is képviseltették magukat. Nemsokára megalakult a Megyei Cselgáncsszövetség is, és megrendezték a megyei bajnokságot. A sportág minőségét jelzi, hogy megnyerték a felnőtt III. osztály országos csapatbajnokságát.

A '80-as évek első felében rendszeres nyári edzőtáborokon vettek részt az akkor még a Veszprémi Egyetemen megalakult szakosztály versenyzői. Komoly versenyzői gárda érett össze. Eredményeiknek köszönhetően az akkori elnök, Juhász László közreműködésével a dzsúdósok saját tatamikat kaptak.

A Domonkos László Veszprém Szabadidő és Judo Sport Egyesület (VEJSE) 2007-ben alakult. A kiválás célja az volt, hogy a versenyzőkkel koncentráltan tudjon a vezetői stáb foglalkozni korcsoportok szerint, valamint tovább népszerűsítsék a sportágat. Az egyesületben Károlyi Gábor és Takács Attila országosan elismert szakemberek tartják a foglalkozásokat.

– Szeretnénk az egyesületet a kiállítással népszerűsíteni, ahol látható az egyesület 40 évének története – számolt be róla Horváth László, a VEJSE elnöke. Elmondta, főleg iskolákba szeretnék elvinni a tárlatot, mivel az egyesület célja, hogy minél több fiatal megkedvelje a sportágat.

A mostani kiállítás március 13-ig látható a Vetési Albert Gimnáziumban, ahol ezen a napon rendezik meg a 2011. évi I. Regionális rangsorversenyt és IV. Domonkos László Meghívásos Judo Emlékversenyt.

Janni Anikó
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.