2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Viszonylag békés hétvége / - a tolvajoké volt a főszerep -

2008. június 23. 15:11
Veszprémi Rendőrkapitányság
A helyszínen elfogták a gépkocsitolvajt Szombat hajnalban 3 óra 15 perckor bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint Dudaron egy családi ház udvarában parkoló Lada gépkocsit egy ismeretlen személy beindított, majd nekitolatott egy virágládának, ezután elfutott a szomszéd telek irányába. A bejelentő a gépkocsijuk hangjára ébredt fel. Az elkövető a szomszéd ingatlan alsó részébe is megpróbált bemenni, de ott is felriadt a tulajdonos, ezután kirohant az utcára és ott szóváltásba keveredett a házigazdával.

A bejelentést követő rövid időn belül a Zirci Rendőrőrs szolgálatparancsnoka megjelent a helyszínen, aki a bejelentő személyleírása alapján elfogta az elkövetőt. A ruházat átvizsgálása során előkerült egy ezüstszínű karóra, valamint 3200 Ft készpénz. A karórát az udvaron lévő műhelyben álló Citroen gépkocsiból emelte el a férfi, a készpénzt pedig a Ladából eltulajdonított irattárcában találta, az iratokat a telek sarkában lévő fenyőfák alá szórta.

A többszörösen büntetett előéletű berhidai férfi kihallgatása során elmondta, hogy éjszaka Berhidán, majd Dudaron szórakozott, ahol nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. Tettére nem tudott magyarázatot adni, állítása szerint nem is emlékszik a történtekre. A Veszprémi Rendőrkapitányság ellene jármű önkényes elvétele bűntett kísérlete, valamint lopás vétsége miatt indított büntetőeljárást.             

Elfutott a táskatolvaj

Vasárnap nem sokkal éjfél előtt Veszprémben, a Munkácsy utcában sétált egy fiatal nő, mikor arra lett figyelmes, hogy mögötte fut valaki. Hátranézett, s egy sportos testalkatú férfit látott. Arra gondolt, biztosan futó. Amikor a férfi utolérte a nőt, letépve két kezével a nő vállán lévő táskáját, elmenekült. A táskában személyes iratok, bankkártya és készpénz volt. A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy értékeikre fokozottan ügyeljenek. A nyári időszakban a tapasztalatok alapján megnövekszik az alkalmi lopások száma. Értékeket, készpénzt ne hagyjanak gépkocsijukban, gyalogos közlekedésük során pedig fokozottan ügyeljenek a náluk lévő készpénzre, értékekre, óvatlanságukkal, könnyelműségükkel ne könnyítsék meg a tolvajok dolgát. 

Zatkalik András