Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lezajlott a kékszalag főpróbája

2008. június 24. 9:16 // Forrás: vitorlasszovetseg.hu
A BROKERNET - UNIQA hajó nyerte a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében hétvégén lezajlott Fehérszalag versenyt. A győztes hajót a hétszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas kormányozta. A nagyhajós túraverseny a Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok – Tihany - Balatonfüred útvonalon zajlott.A Litkey Farkas vezette hajó nyerte a 2008. június 21-én a balatonfüredi Szövetségi Kikötőből rajtoló NJL nagydíjért kiírt, balatoni Fehér szalag díjat, a 11. Izsák Szabolcs versenyen. Ragyogó napsütésben, de gyenge szélbe rajtolt el szombat reggel 9 órakor a Kék szalag főpróbájának is nevezett Fehér szalag mezőnye. A verseny útvonala Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred volt.

A BROKERNET - UNIQA hajó nyerte az idén újra Fehérszalag néven futó hétvégi versenyt, amelyen a fiatalon elhunyt olimpikonra, Izsák Szabolcsra emlékeztek a vitorlázók. A megmérettetésen 21 osztályban indultak hajók, összesen 160 vitorlás versengett a győzelemért. A győztes csapatot Litkey Farkas, Bakóczy Róbert, Frankó József, Glódi Balázs, Joó Ferenc, Köszeghy Tamás, Weöres Szabolcs, Lovas Zsolt, Mónus Gyula, Ormándlaki Áron, Müller Erik és Szentpétery Csaba alkották.

A csapat kapitánya Litkey Farkas vitorlázó - aki 2001 óta minden Balatoni Kékszalag versenyt megnyert – a győzelem kapcsán elmondta: „Ez a megmérettetés a július 18-án megrendezésre kerülő Kékszalag főpróbája, mivel rajtidejében, az időjárási viszonyokban valamint az első két pályajelben megegyezik azzal. Nagyon elégedett vagyok a hajóval és a legénységgel is, a mai teljesítményünk is azt mutatja, hogy a Kékszalag versenyen is legjobb formánkat tudjuk majd hozni.”



A BROKERNET Holding Zrt., amely Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cégcsoportja évek óta aktívan részt vállal a hazai sportélet támogatásában. Támogatott sportolóit (Bódis Kálmán - autóversenyző, Talmácsi Gábor - motorversenyző, Litkey Farkas – vitorlás versenyző, Erőss Zsolt – hegymászó, Veres Zoltán - műrepülő pilóta) 2007-től egy egységes arculat alatt BROKERNET Sport Team néven jeleníti meg

Beke G. László
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.