2020. július 8. // Ellák névnap

Lezajlott a kékszalag főpróbája

2008. június 24. 9:16
vitorlasszovetseg.hu
A BROKERNET - UNIQA hajó nyerte a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében hétvégén lezajlott Fehérszalag versenyt. A győztes hajót a hétszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas kormányozta. A nagyhajós túraverseny a Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok – Tihany - Balatonfüred útvonalon zajlott.A Litkey Farkas vezette hajó nyerte a 2008. június 21-én a balatonfüredi Szövetségi Kikötőből rajtoló NJL nagydíjért kiírt, balatoni Fehér szalag díjat, a 11. Izsák Szabolcs versenyen. Ragyogó napsütésben, de gyenge szélbe rajtolt el szombat reggel 9 órakor a Kék szalag főpróbájának is nevezett Fehér szalag mezőnye. A verseny útvonala Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred volt.

A BROKERNET - UNIQA hajó nyerte az idén újra Fehérszalag néven futó hétvégi versenyt, amelyen a fiatalon elhunyt olimpikonra, Izsák Szabolcsra emlékeztek a vitorlázók. A megmérettetésen 21 osztályban indultak hajók, összesen 160 vitorlás versengett a győzelemért. A győztes csapatot Litkey Farkas, Bakóczy Róbert, Frankó József, Glódi Balázs, Joó Ferenc, Köszeghy Tamás, Weöres Szabolcs, Lovas Zsolt, Mónus Gyula, Ormándlaki Áron, Müller Erik és Szentpétery Csaba alkották.

A csapat kapitánya Litkey Farkas vitorlázó - aki 2001 óta minden Balatoni Kékszalag versenyt megnyert – a győzelem kapcsán elmondta: „Ez a megmérettetés a július 18-án megrendezésre kerülő Kékszalag főpróbája, mivel rajtidejében, az időjárási viszonyokban valamint az első két pályajelben megegyezik azzal. Nagyon elégedett vagyok a hajóval és a legénységgel is, a mai teljesítményünk is azt mutatja, hogy a Kékszalag versenyen is legjobb formánkat tudjuk majd hozni.”A BROKERNET Holding Zrt., amely Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cégcsoportja évek óta aktívan részt vállal a hazai sportélet támogatásában. Támogatott sportolóit (Bódis Kálmán - autóversenyző, Talmácsi Gábor - motorversenyző, Litkey Farkas – vitorlás versenyző, Erőss Zsolt – hegymászó, Veres Zoltán - műrepülő pilóta) 2007-től egy egységes arculat alatt BROKERNET Sport Team néven jeleníti meg

Beke G. László

További cikkek

Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.
A beteg üdve a legfőbb törvény
A beteg üdve a legfőbb törvény
Alig negyed évet tölthetett azzal, hogy a megyei kórháznak megszabja az új irányát, máris szembe kellett néznie egy XXI. századi világjárvány kihívásaival. Idegenként érkezett fél éve Veszprémbe, mára viszont a közösség megbecsült tagja. A Csolnoky Ferenc Kórház jelenéről és jövőjéről, valamint az ideális magyar kórház ismérveiről és a jó vezető tulajdonságairól is beszélgettünk dr. Lippai Norberttel, a megyei kórház főigazgatójával.
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
A kórház előtti körforgalmat a jövőben egy virágokból kialakított szív fogja díszíteni, amit Ovádi Péter országgyűlési képviselő ötlete nyomán, a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kertészei ültetettek hálájuk jeléül az egészségügyi dolgozóknak.
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhat meg a megyében őszig. A tervezett pályákból négy Veszprémben, szintén négy a környező településeken lelhet otthonra. A szövetség városunk élvonalbeli futsalcsapatával, illetve a szakképzési centrummal is együttműködik majd szakmai partnerként.
2020. július 8. // Ellák névnap