Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Nem termett babér az Orosházának / MKB Veszprém KC–Orosházi FKSE 42:27 (21:11)

2011. március 16. 20:51
A Szeged elleni rangadóra készülő, listavezető Veszprém könnyedén verte a kiesés ellen küzdő orosháziakat a férfi kézilabda NB I-ben.

Napra pontosan egy hónap után lépett pályára ismét hazai bajnokin a sorozatban hibátlan MKB Veszprém KC. A mieink soros ellenfele a kiesés ellen menekülő, újonc Orosháza volt.

Az Iváncsik-fivéreket, Császárt és a sérült Fazekast pihentető bakonyiak ellentmondást nem tűrően kezdték az összecsapást. Sulic, Korazija, Vujin és Gulyás, mint kés a vajon, úgy hatoltak át a meglehetősen szellős vendég falon. Eközben a hosszú lábadozás után visszatérő Peric is hozzátette a maga részét együttese teljesítményéhez, így kevéssel a játékrész első harmadát követően máris tízre nőtt a különbség (12. perc: 12:2).

A folytatásban Sutka és Mazic vezetésével némileg magára talált Buday Ferenc együttese, a számos kapufát lövő és számtalan technikai hibát elkövető ellenfél közelebb lopódzni ugyan nem tudott, de a hátrány tartására futotta erejéből (20. perc: 16:6). A magyar bajnok soraiban Gulyásnak, az ellenfélnél pedig Mazicnak köszönhetően a különbség a szünet előtt már nem változott (21:11).

A fordulást követően már Liszkai állt a hazai kapuban, előtte pedig Nagy Kornél, Vilovski és Perez „tornyosult”. Utóbbi két sistergős bombával tette le a névjegyét, s a nála tizenöt esztendővel fiatalabb Nagy Kornél is „iparkodott” a gólszerzésben. A találkozó háromnegyedére Vilovski lövését követően már tizenötre hízott a hazai fór (49: perc: 35:20), dacára annak, hogy Liszkai ezúttal nem tudott érdemben „hozzászólni” a mérkőzéshez.

A végjátékban – ahogyan az lenni szokott – szebbnél szebb megmozdulással, kínai figurából szerzett góllal szórakoztatta a nagyérdeműt a Mocsai-csapat. Gulyás Péter meg sem állt kilencig, de a jobbára védekezésben brillírozó Laluska is joggal vívta ki a közönség elismerését szépségdíjas átlövésivel. A túloldalon a már említett Mazis mellett említést érdemel még a szintén hatig jutó Matus is. A 42:27-es vágeredményt pedig a veszprémi nevelésű, Ambrus állította be hétméteresből.

A címvédő MKB VKC szombaton (18 óra) a Pick Szeged együttesét látja vendégül a Veszprém Arénában a honi élvonal csúcsrangadóján.

Férfi kézilabda NB I, 22. forduló:
MKB Veszprém KC–Orosházi FKSE 42:27 (21:11)
Veszprém, 1000 néző. Vezette: Bacs, Babiczky.
Veszprém: Peric – Gulyás 9, Vujin 4, Sulic 5, Eklemovics 1, Terzic 1, Korazija 6 (1). Csere: Liszkai (kapus), Lusnyikov, Laluska 4, Vilovski 4 (1), Nagy K. 5, Perez 3.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Orosháza: Knezevic – Országh 2, Mazic 6, Pánczél, Berta, Raffai 1, Ambrus 2 (1). Csere: Herjeczki (kapus), Sutka 4, Lókodi 4 (1), Matus 6, Kovács A. 1., Balda 1, Kardos, Lopez.
Vezetőedző: Buday Ferenc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Edzői nyilatkozatok

Buday Ferenc: – Nagy élmény volt nekünk ebben a csodás létesítményben a Veszprémmel játszani. Újonc csapat vezetőedzőjeként arra törekedtem, hogy mindenkinek lehetőséget adjak. Elsősorban önmagunk ellenfelei voltunk ma. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sok gyors gólt lőttünk az MKB ellen. A pozitív eseményekből kell építkeznünk a rájátszásra.

Mocsai Lajos: – Gratulálok az orosháziaknak, akik hatvan percen keresztül remekül küzdöttek. A visszarendeződéseket nem vettük kellően komolyan, a felállt falunk azonban hatékonyan működött. A lőtt gólok számával elégedett vagyok, a kapottakéval viszont nem. Jó dinamikájú volt a meccs, amely nem lehet „fokmérő” a Szeged vagy a Barcelona elleni találkozók szempontjából. A három legfáradtabb válogatott játékosomat pihentettem. Örülök Peric teljesítményének, aki ziccereket fogott. Úgy tűnik, hogy rá nagy feladatok várnak a folytatásban. A hétvégi rangadóra frissebb lesz a csapatom.

Galéria
MKB Veszprém KC - Orosházi FKSE 42:27 (21:11)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.