Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

K.O. – "Agyonverte" a Veszprém a Szegedet! / MKB Veszprém KC–Pick Szeged 40:23 (17:9)

2011. március 19. 19:29
Csak nevében volt rangadó. Az MKB VKC történelmi, 17 (!) gólos vereséget mért a Pick Szeged együttesére a férfi kézilabda élvonalban.

A férfi kézilabda NB I csúcsrangadóján a tabella második helyén álló Pick Szegedet látta vendégül a listavezető Mocsai-csapat. A hazaiaknál a válogatott hálóőr, Fazekas sérülés miatt a lelátóra kényszerült, csak úgy, mint a túloldalon Stranovsky, illetve Beocanin. Ötezer ember ugrott talpra a zsúfolásig megtelt Veszprém Arénában az „Építők, építők” rigmust skandálva a hazaiak bevonulásakor, majd a csapatok bemutatását követően csodálatos hangulatban kezdődött az összecsapás.

A vendégek fiatal irányítója, Lékai kezdte a gólgyártást és Törő is betalált, ám a mieink Terzic bombáival tartották a lépést. A 6. percben vezetett először a házigazda Iváncsik Gergő révén, aki nem sokkal később meg is duplázta a bakonyiak előnyét. A folytatásban Peric kapusra szegeződtek a tekintetek, aki előbb megfogta Sulic büntetőjét, Törővel szemben azonban már nem sikerült a bravúr számára (11. perc: 4:4). A játékrész felénél Laluska kétperces kisbüntetését követően emberhátrányban is kiválóan védekezett a magyar bajnok. Két gyors ellentámadás végén mindkét Iváncsik-fivér mattolni tudta Tatait (16. perc: 8:4).

A Pick meglehetősen pontatlanul, átütő erő nélkül szőtte támadásait, a Veszprém pedig könyörtelenül kihasználta riválisa hibáit. Eközben Peric továbbra is fantasztikusan védett, elöl pedig Vujin tört borsot a Tisza-partiak orra alá. A sérülés után visszatért Katzirz hozott némi lendületet az övéi játékába, aki rövid idő alatt háromszor is átlőtte a hazai falat (25. perc: 12:7). Mocsai Lajos időkérése után a csereként beállt Perez főszereplésével óriási hajrát nyitottak a hazaiak, így kettővel a szünet előtt már kilenc volt a különbség, amelyből nyolcat sikerült is megőrizni a pihenőre (17:9).

A térfélcserét követően Gulyás „roboghatott” a jobbszélen, aki azonnal fel is iratkozott a gólszerzők közé. Az örökifjú Perez pedig villámgyorsan „beragasztott” két labdát a hálóba, a publikum így máris tízet számolhatott a hitehagyott Csongrád megyeiekre. Peric őrizte elképesztő formáját, már-már őrületbe kergette Skaliczki László tanítványait. Csakúgy, mint Perez, akinek ötödik találatával őrizték a különbséget a „bankosok” (37. perc: 22:12). A folytatásban Sulic és Katzirz került összetűzésbe, a két kézis „közjátékát” kétperces büntetéssel jutalmazták a Kékes-testvérek.

A Pick-portások továbbra sem tudtak érdemben „hozzászólni” a mérkőzéshez, miközben a Mocsai-csapat tovább szárnyalt. Az összecsapás háromnegyedénél Gulyás „pókhálózta” ki átlövésből a bal felső sarkot (45. perc: 28:17), amellyel egyre inkább padlóra kerültek Vadkertiék. A találkozó utolsó időszakában – az addigiakhoz hasonlóan – szinte minden összejött a Veszprémnek, miközben a túloldalon ennek rendre az ellenkezője történt. Az utolsó tíz percre Liszkai is szerepet kapott és Nagy Kornél is beállt, aki azonnal feliratkozott a gólszerzők közé (50. perc: 33:20). Laluskáék meg sem álltak negyvenig. A közönség eközben előbb hullámozni kezdett, majd kisvártatva felharsant az „Indul a busz!” kiáltás is, a végén pedig már felállva ünnepelték kedvenceik történelmi győzelmét (40:23). A Veszprém ilyen különbséggel ugyanis még soha nem győzte le legnagyobb honi riválisát.

Férfi kézilabda NB I, 23. forduló:
MKB Veszprém KC–Pick Szeged 40:23 (17:9)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 3, Sulic 2, Laluska 1, Lusnyikov, Terzic 4. Iváncsik G. 8.
Csere: Liszkai (kapus), Császár 4, Vujin 8 (2), Perez 5, Gulyás 3, Vilovski 1, Nagy K. 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Szeged: Tatai – Butenko 3, Bajorhegyi, Vadkert 2, Zubai, Lékai 3, Törő 5 (3).
Csere: Mikler (kapus), Herbert, Baláz 1, Sulc 4, Katzirz 4, Teimel, Grünflder 1.
Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Nyilatkozatok

Skaliczki László: – A kezdés előtt sem hittünk abban, hogy nyerhetünk, azonban a mérkőzés közben azt a kevés hitünket is elvesztettük. Védelemben többet gondoltam a csapatról, ami elszomorít. Nagyon sok technikai hibát vétettünk, amire készültünk abból sem valósítottunk meg semmit. A kulcsjátékosaink betliztek, a formaidőzítésért azonban én is felelős vagyok. Egyedül Katzirz játékát illetve Vadkerti kitartását tudom kiemelni. A többiek lezserek, könnyelműek voltak, amit nem tűrök. Csak az dolgozhat velünk a továbbiakban, aki követi a normáinkat. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a Barcelona ellen. Mi is igyekszünk a Flensburg ellen a jobbik arcunkat mutatni. Keményen kell dolgoznunk a hit és a motiváció visszaszerzéséért.

Vadkerti Attila: – Gratulálok a Veszprémnek. Túlzottnak érzem a különbséget. Bizonyos szituációkban megszeppent kislányként viselkedtünk. Bízom benne, hogy jókor jött a pofon. A tapasztalatokat a magunk javára kell fordítanunk a Flensburg elleni BL-meccs előtt.




 

Mocsai Lajos: – Mindkét csapat fáradt volt, hiszen a két fél kiváló embereket ad a válogatottba. A hazai közönség átlendített bennünket a holtponton, s a kreativitásunk is kamatozódott. A csapatomnak ma minden, az ellenfélnek viszont semmi nem sikerült. Reálisan kell értékelni a mérkőzést, hiszen ez is csak egy csak eredmény az alapszakaszból. Örülök, hogy nyertünk. Gratulálok a játékosaimnak és a közönségnek, Peric teljesítményét pedig külön kiemelném.

 

Iváncsik Gergő: – Örülök a teltházas győzelemnek. Ekkora különbség azonban nincs a két csapat között. A válogatott játékosok fáradtak, kisebb gödörbe kerültünk, amelyből mi jöttünk ki előbb. Remélem, hogy hasonló teljesítményt nyújtunk a Barcelona ellen. További sok sikert kívánok a Szegednek.




 

Galéria
MKB Veszprém KC–Pick Szeged 40:23 (17:9)
Zatkalik Dávid
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.