2020. július 8. // Ellák névnap

Klaszterekben gondolkodnak a pólusvárosok

2008. június 24. 14:32
VGo
Szerdán Veszprémben és Székesfehérváron ér véget az a szakmai rendezvénysorozat, amelynek keretében a Pólus Programiroda szakemberei a pólusvárosoknak fontos pályázati/fejlesztési lehetőségeket ismertetik az érdeklődőkkel.

Számunkra a legfőbb és a legjobb tapasztalat az élénk párbeszéd és a bizalom. Az összejöveteleken több mint kétszázan vettek részt cégektől, önkormányzatoktól, egyetemekről, érdekvédelmi és szakmai szervezetektől - vonta meg a június 10-étől zajló szakmai konzultációk mérlegét Zombori Zita, az iroda ügyvezető igazgatója.

A Budapesten, Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Szegeden eddig lezajlott találkozókon olykor parázs vita alakult ki, ami az igazgató szerint a sikeres program alapeleme.

Leginkább a klaszterépítésre és -fejlesztésre összpontosult a figyelem. Egyetértés volt abban, hogy fontos eltalálniuk a klasztertagoknak azt a pontot, ameddig a szakmai szerveződés az együttműködést ösztönzi és ezzel az egyes tagok javát szolgálja, ám amely után a résztvevők már versenytársaivá válnak egymásnak.A regionális operatív programokban az induló és fejlődő klasztereknek összesen 6,45 milliárd forintos kerettel meghirdetett és június 30-ától pályázható felhívások jelentős előrelépési lehetőséget kínálnak. A klaszterek fejlődésének elősegítésére kézikönyvet is készített a programiroda, amely megtalálható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján (www.nfu.hu).Ugyanitt elérhető az "Akkreditált innovációs klaszter" cím elnyerésére vonatkozó felhívás, amelyre június 1-jétől folyamatosan lehet pályázni. Az értékelési folyamat első ízben július 15-én kezdődik. A megszerezhető maximum száz pontból negyvenöt pontot kell elérni az akkreditációhoz, ami kellően magas, de nem elérhetetlen - véli Zombori Zita.

Beke G. László

További cikkek

Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.
A beteg üdve a legfőbb törvény
A beteg üdve a legfőbb törvény
Alig negyed évet tölthetett azzal, hogy a megyei kórháznak megszabja az új irányát, máris szembe kellett néznie egy XXI. századi világjárvány kihívásaival. Idegenként érkezett fél éve Veszprémbe, mára viszont a közösség megbecsült tagja. A Csolnoky Ferenc Kórház jelenéről és jövőjéről, valamint az ideális magyar kórház ismérveiről és a jó vezető tulajdonságairól is beszélgettünk dr. Lippai Norberttel, a megyei kórház főigazgatójával.
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
A kórház előtti körforgalmat a jövőben egy virágokból kialakított szív fogja díszíteni, amit Ovádi Péter országgyűlési képviselő ötlete nyomán, a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kertészei ültetettek hálájuk jeléül az egészségügyi dolgozóknak.
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhat meg a megyében őszig. A tervezett pályákból négy Veszprémben, szintén négy a környező településeken lelhet otthonra. A szövetség városunk élvonalbeli futsalcsapatával, illetve a szakképzési centrummal is együttműködik majd szakmai partnerként.
2020. július 8. // Ellák névnap