Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Ötmillió a sportra / – öt Veszprém megyei indul az olimpiára –

2008. június 24. 18:10
Ünnepélyes keretek közepette hirdették ki a megyeházán annak a pályázatnak az eredményét, melyet a Veszprém megyei közgyűlés írt ki verseny- és tömegsport egyesületek eszközbeszerzésére. A rendezvényen ott volt a megyét képviselő olimpikonok közül a szörfös Gádorfalvi Áron is, aki a negyedik olimpiájára készül.
A megyeháza Szent István termében gyülekeztek azok, akik a pályázatra jelentkeztek májusban. A pályázók száma 195 volt, s a kiírásnak ennek az 50%-a felelt meg. Közöttük osztották szét az összesen ötmillió forintnyi felszerelést (labdákat, pingponghálókat, partjelző zászlókat stb.) és készpénzt. 

A megyei közgyűlés elnöke, elmondta, hogy egy tavaly hozott határozat értelmében támogatják a tömegsportot, a kistelepülések, intézmények, a fogyatékosok sportját. Ennek eredménye a pályázat, illetve a felhasznált pénz. Lasztovicza Jenő kiemelte a sport fontosságát a nevelés és az egészség terén, majd kifejezte jókívánságait a pekingi olimpiára indulóknak.


Az eszközöket Lasztovicza Jenő, Talabér Márta alelnök, Stolár Mihály megyei képviselő adták át a pályázat győzteseinek. Az átadók között láthattuk Gádorfalvi Áron olimpikont is (Kis Gergő – ígérete ellenére – nem tudott eljönni az ünnepségre, csakúgy, mint a többi Veszprém megyei olimpikon: Detre Diána és Orbán Éva és Gerebics Roland.


A folytatásban a Veszprém Megyei Testnevelési és Sport Hivatal igazgatója, Csik Ferenc vette át a riporteri szerepet, s faggatta olimpikonunkat esélyeiről, felkészüléséről. Gádorfalvi Áron elmondta, hogy gyakorlatilag az egész esztendőt felkészüléssel tölti, s bizony, legfeljebb néhány hetet tölt itthon összesen. A világ legkülönbözőbb tájain edz, ám elő-előfordul, hogy edző nélkül, mert arra már nem futná a szűkös felkészülési keretből. Most – mondotta – egy, a hagyományosnál nagyobb méretű, ún. „hibrid” deszkával indul.

A rendezvény végén a résztvevők megtekinthették azt az összeállítást, amelyet Veszprém megye olimpikonjairól készített Donát Tamás.

A programot a Hemo táncosai színesítették elegáns táncaikkal.


   

Zatkalik András
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.