2020. július 8. // Ellák névnap

Meghalt az első szívátültetéses kisfiú / Gyászol a balatonvilágosi rehabilitációs tábor

2008. június 25. 10:13
Tegnap reggel vélhetően szívritmuszavarban meghalt Lőrinc Balázska a transzplantált gyerekek rehabilitációs táborában Balatonvilágoson. A hét éves kisfiú volt az első gyermek, akin szívátültetést végeztek tavaly októberben.
Hónapokon át úgy tűnt, sikeres volt a műtét. Balázska gyorsan felépült, megerősödött. Orvosa a szervátültetett gyermekek balatonvilágosi rehabilitációs táborába utalta. Itt történt a tragédia kedd reggel. A hét éves fiú hirtelen rosszul lett, eszméletét vesztette. Édesanyja segítséget kért a táborozókkal együtt nyaraló orvosoktól, mások mellett Reusz György professzortól, a SOTE I. számú Gyermekklinikájának osztályvezetőjétől. Újraélesztették, majd 10 percen belül megérkezett a rohammentő és a mentőhelikopter. Az orvosok egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Ablonczy Balázs, a gyermek kezelőorvosa is a helyszínre utazott, később annyit nyilatkozott, hogy vélhetően szívritmuszavar okozhatta a halálát.

A tábort szervező Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke, Szalamanov Zsuzsa közölte, hogy a tragédia a tábor minden lakóját megrázta. A szülőknek és a gyerekeknek most pszichológusok segítenek feldolgozni a történteket. A szülők és a szakemberek egyelőre nem szólaltak meg, még vizsgálják mi okozhatta Lőrincz Balázs szívritmuszavarát. A most történt tragédia ellenére állítják, hogy egyre sikeresebbek a transzplantációk, a szervátültetésnek sokan köszönhetik életüket.
Füssy Angéla

További cikkek

Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.
A beteg üdve a legfőbb törvény
A beteg üdve a legfőbb törvény
Alig negyed évet tölthetett azzal, hogy a megyei kórháznak megszabja az új irányát, máris szembe kellett néznie egy XXI. századi világjárvány kihívásaival. Idegenként érkezett fél éve Veszprémbe, mára viszont a közösség megbecsült tagja. A Csolnoky Ferenc Kórház jelenéről és jövőjéről, valamint az ideális magyar kórház ismérveiről és a jó vezető tulajdonságairól is beszélgettünk dr. Lippai Norberttel, a megyei kórház főigazgatójával.
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
A kórház előtti körforgalmat a jövőben egy virágokból kialakított szív fogja díszíteni, amit Ovádi Péter országgyűlési képviselő ötlete nyomán, a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kertészei ültetettek hálájuk jeléül az egészségügyi dolgozóknak.
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhat meg a megyében őszig. A tervezett pályákból négy Veszprémben, szintén négy a környező településeken lelhet otthonra. A szövetség városunk élvonalbeli futsalcsapatával, illetve a szakképzési centrummal is együttműködik majd szakmai partnerként.
2020. július 8. // Ellák névnap