2021. március 7.
//
Tamás névnap

Két döntős helyezés és egy csapatarany

2011. március 24. 11:27
Németh Attila, VEDAC
A VEDAC-os Hudi Ákos és Fertig Fruzsina is jól szerepelt a szófiai Téli Dobó Európa-kupán.

Bulgáriában rendezték az idei Téli Dobó Európa Kupát. A verseny első napján Hudi Ákos elsőéves utánpótlás korúként mérette meg magát, és 67,56 méterrel a hatodik helyen végzett.


Hudi Ákos

Az ifjúsági olimpián 7. helyezett Fertig Fruzsina elsőéves juniorként kapott meghívást a viadalra, a korosztályában remeknek számító, 60,13 méteres teljesítménye egyéniben a 7. helyre volt elég, viszont az utánpótlás csapattal aranyérmet szerzett, Márton Anita súlylökővel (1.hely) és Juhász Vanda gerelyhajítóval (8.hely) kiegészülve.


Fertig Fruzsina

Zentai Tibor edző mindkét kalapácsvetője a nyári korosztályos Európa-bajnokságra készül, ahol Ákos és Fruzsina is döntőbe várja magát.

A felnőtt mezőnyben a szombathelyi Dobó SE versenyzője, Pars Krisztián 79,84 méterrel nyert, a 80 méter közeli eredmény biztató a nyári világbajnokság előtt. A hattagú magyar küldöttség minden tagja a legjobb nyolc között végzett.

vehir.hu

További cikkek

Atlétikai Eb: Szögi István hetedik lett 1500-on
Atlétikai Eb: Szögi István hetedik lett 1500-on
A Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétája, Szögi István hetedikként zárt az 1500 méteres versenyszám pénteki döntőjében a toruni fedett pályás Európa-bajnokságon.
Fedett pályás Eb: Szögi István döntőbe jutott 1500-on
Fedett pályás Eb: Szögi István döntőbe jutott 1500-on
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Szögi István döntőbe jutott 1500 méteren a lengyelországi Torunban csütörtökön kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái négy érmet szereztek a fővárosi BOK Csarnokban hétvégén rendezett korosztályos magyar bajnokságon.
Fekete Júlia duplázott
Fekete Júlia duplázott
Öt érmet, köztük három aranyat szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén megrendezett fedett pályás U20-as és U18-as atlétikai magyar bajnokságon.
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott
Hétfőn délután kiderült, hogy az SVSE válogatott atlétái közül nemcsak Bartha-Kéri Biankának, hanem vírusfertőzés miatt hozzá hasonlóan Varga Grétának is le kell mondania a hétvégi fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételről.