Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Kerékpáros versenyekben élen járunk

2011. március 24. 18:50
A Tájékozódási Kerékpár Világbajnokságot 2012. augusztus 20. és 25. között Magyarországon, Veszprémben rendezik meg.

A Magyar Kupáról, a Tájékozódási Kerékpár Világkupa 2011, valamint a Tájékozódási Kerékpár Világbajnokság 2012 versenyekről tartottak sajtótájékoztatót március 23-án délelőtt a városházán.

A tájékozódási kerékpár a tájékozódási sportok leggyorsabban fejlődő ága, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség önálló szakágaként működik Magyarországon. A verseny lényege a tájékozódási feladat hegyi kerékpáron történő teljesítése. A versenyzőknek térképen megadott ellenőrző pontokat kell megtalálniuk minél rövidebb idő alatt.


Brányi Mária

– A 2009-es verseny sikeresnek bizonyult Veszprémben, így örülünk, hogy 2012-ben otthont tudunk adni a világbajnokságnak – fogalmazott Brányi Mária alpolgármester. – A versenyzők nem csak a várost ismerik meg, de közelebb kerülhetnek a környezethez is. Reméljük, gyakran meg fogjuk ismételni a versenyt.

Idén februárban a nemzetközi szövetség Magyarországnak ítélte a 2012-es junior és felnőtt világbajnokság mellett a szenior bajnokságot is, így 2012. augusztus 20. és 25. között három korcsoport részvételével rendezik meg Veszprémben a Tájékozódási Kerékpár Világbajnokságot. A bajnokság tervezett terepei embargó alá esnek a sportolók számára, hiszen a sportág lényege az ismeretlen terepen történő tájékozódás, ezért a megelőző versenyeket más-más terepeken rendezik meg.

A Magyar Kupa versenysorozat első állomása 2009 áprilisában Öskü térségében volt. Erre a versenyre 17 országból közel 500 induló érkezett. Már akkor több szomszédos ország szakszövetsége jelezte, hogy a magyarországi rendezvényt be szeretnék vonni saját nemzeti kupaverseny sorozatukba is. Ez adta a rendezvény igazi elismerését is, egyenes út vezetett a világkupához. A nemzetközi szövetség hazánknak ítélte a 2010-es és a 2011-es év négy világkupa forduló egyikét.



Mets Miklós

A Tájékozódási Kerékpár Magyar Kupát és Világkupát április 15. és 17. között rendezik meg Tapolcán, melyről Mets Miklós, a szervezőbizottság elnöke adott tájékoztatást.

A Magyar Kupa nyílt, több korosztályt felölelő verseny, amelyre 500 kerékpárost várnak a szervezők 14 évestől 70 éves korig. A világkupa fordulón az egyes országok 6-6 legjobb felnőtt versenyzői indulhatnak.

– Tapolca olimpiai bajnokokkal és olimpikonokkal is büszkélkedhet, így a városvezetés minden lehetőséget megragad, hogy a sporthoz és a természethez közelebb hozza az embereket. A várostól nem áll távol a kerékpáros sport, hiszen közel 50 millió forintot költöttünk már eddig is kerékpárutak fejlesztésére, valamint szeretnénk Tapolcát a Balatonnal is összekötni. Várjuk a versenyt, felkészültünk rá mind infrastrukturálisan, mind humán téren – mondta el Sólyom Károly, Tapolca alpolgármestere.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.