Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Brutálisan nehéz lesz a visszavágó

2011. március 27. 16:53
A Barcelona remek hajárjának köszönhetően 28:21-re nyert a Veszprém ellen a férfi kézilabda BL-nyolcaddöntőjének 1. felvonásán.

Semmi nem utalt a hétgólos verségre a találkozó első játékrészében. A veszprémi védelem ugyanis kiválóan összeállt, s Peric is remek formában védett. Hárommal a félidei sípszó előtt 10:12-es még a Mocsai-csapat vezetett, igaz a hajrá a spanyoloké volt, így egygólos hazai vezetéssel fordulhattak a szünetre a felek.

A második játékrészben is remekelt Peric, akárcsak a túloldalon Sjöstrand. Kevéssel a találkozó háromnegyedét követően is csak kettő volt a különbség (22:20), a hajrában azonban átgázoltak a katalánok a tizenhárom percig gólképtelen veszprémieken. A visszavágót egy hét múlva szombaton (16.15) játsszák a Veszprém Arénában, amely a jelentős hátrányt tekintve elképesztően nehéznek tűnik.


Fotó: Melczer Zsolt (archív)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő 1. mérkőzés:
F.C. Barcelona Borges–MKB Veszprém KC 28:21 (14:13)
Gólszerzők: Garcia, Tomas 6-6, Romero 4 (3), Nagy L. 3, Igropulo 2, Rutenka, Sorheindo, R. Entrerrios, Ugalde, Noddesbo, Sarmiento, Rocas, ill. Sulic 5, Iváncsik G. 4, Császár 4 (3), Perez, Vujin 3-3, Terzic 2.

A nyolcaddöntők további eredményei

Március 24.: Hamburg–Valladolid 28:22 (11:15)
Március 24.: Kadetten Schaffhausen–Montpellier 31:26 (17:11)
Március 26: Pick Szeged–Flensburg 26:27 (12:9)
Március 26: Kolding–Kiel 29:36 (16:17)
Március 27.: Chambéry–Ciudad Real 24:27 (11:15)
Március 27.: Boszna Szarajevó–Csehovszkij Medvegyi 22:31 (7:16)
Március 27.: CO Zagreb–RN Löwen 28:31 (12:15)

Olvassa el közvetítésünket!

60. perc: Negyvenöt másodperccel a vége előtt a Barcelona kér időt. Romero hetest lőhet, be is lövi (28:20). A végeredményt Iváncsik Gergő állítja be a dudaszó pillanatában (28:21). VÉGE!
59. perc: "Tucatnyi" perce nem lőttönk gólt, most azonban a Veszprém támad. Terzic lövése levágódik a blokkról.
58. perc: Juanin Gercia büntetőjét védi Peric. A túloldalon Nagy labdát szerz, Tomas indul, közte hét, emberhátrányban vagyunk (27:20).
57. perc: Hihetetlen. Tomas magasságát meghazudtolva középről szerez átövésgólt (26:20), Sulic sem bír a svéd kapuvédővel.
55. perc: Öttel a vége előtt Nagy László hízlalja ötre a különbséget (25:20). Nagy Kornél cselsorozatát követően hetest adnak a dánok, de Császár kihagyja.
54. perc. Peric nem engedi ötre növelni a hazai előnyt. Elképesztő formában mindkét portás. Nagy Kornél is a pályán. Perez a kapufát találja el.
53. perc: Sok a hiba a vendégeknél. Vujin bombáját hatástalanítja a svéd hálóőr, de mi támadhatunk tovább. Sjöstrandban akad el ismét a labda.
52. perc: Peric fog újabb ziccert, Mocsai Lajos időt  kér. Császár újra a játéktéren.
51. perc: Nagy harcol ki kétperces büntetést Terzic-csel szemben. Perez kezéből "kivarázsolják" a labdát, Garcia 6. góljával 24:20 az állás.
49. perc: "Csárli" 4. lövése már nem talál utat a kapuba. A túloldalon Tomasnak húzzák le a szélre a játékszert, aki könnyedén talál be (23:20).
48. perc: Romero a hetesvonal előtt, Peric a kaupban. Utóbbi nyeri a párbajt!
47. perc: Iváncsik Tamás visszaáll, Garciát nem tudjuk tartani. Perez három lövés, három gól (22:20).
46. perc: Perez támad Vujin helyén, aki be is talál. Majd Nagy László lövi fejbe Pericet, akit ki is fütyül a maroknyi magyar tábor. Az örökifjú Perez ismét bevágja (21:19). Vilovski is a pályán védekezésben.
44. perc: Szimpla emberhátrányban Terzic durrant a kapura, de kimarad a lehetőség. Szerencsére Peric véd az ellentámadás végén.
43. perc: Gulyás kezében Noddesbo meze, ő is kiáll, 21 másodpercig kettős emberhátrányban a Mocsai-csapat.
42. perc: Emberelőnyben nyitott védekezésre vált az ellenfél. Vujin az oldalhálót találja el.
41. perc. Rocas révén újabb katalán szélső találatot könyvelhetünk el, majd Sarmiento helyez a hálóba (21:17). A másik rossz hír: Sulic ismét kiáll két minutumra.
40. perc: Romero fölédurrant. Sulic befordul, hetes a jutalma. Császár keze nem remeg meg (19:17).
38. perc: Eladjuk a labdát, de Rocas a kapufára ejt, majd Peric "blokkolja" Garcia ziccerét.
37. perc: Gulyás nem tud túljárni a Barca portásának eszén. Romero ugyanakkor bevágja a hétméterest (19:16).
36. perc: Peric hárít, Iváncsik Gergő indul. Noddesbo is bevágja a túloldalon, Sulic ráadásul két percig "pihenhet" (18:16).
35. perc: Juanin Garcia közbenjárásával már három van közte. Jókor "tüzel" Vujin (17:15).
33. perc: Nagy lövi át a magyar falat, Sjöstrand előbb Iváncsik Gergő, majd Császár lövését hatástalanítja.
32. perc: Noddesbo kétperces kisbüntetését követően Sulic csökkenti egyre együttese hátrányát (15:14).
31. perc: Gulyással a soraiban a Veszprém kezdi a második játékrészt. Az első helyzet kimarad, Romero viszont kíméletlenül bevágja a megítélt büntetőt (15:13).


30. perc: Ugalde húzza el Peric mellett a labdát. Romero időntúli lövése a veszprémi portás kezében landol, így egygólos Barcelona-fórral zárul a játékrész (A félidei állás: 14:13).
28. perc: Császár veri meg egy az egyben ellenfelét majd lőtt kiválóan. Tomas ezúttal már nem hibázik a túloldalon, majd Iker Romero bombáz a veszprémi hálóba (13:13).
27. perc: Sulicnak köszönhetően a mérkőzésen először kettő a bakonyiak előnye (10:12). Sajnos nem sokáig: Igropulo lő át (11:12).
25. perc: Császár veri meg lábbal a védőjét, majd paszol Sulichoz. A horvát világbajnok beállóst szabálytalanul választják el a játékszertől a hispánok, így Ismét heteshez jutunk, amelyet Császár higgadtan értékesít (10:11). Tomas próbálkozását ismét fogja Dejan Peric. Elképesztő formában a mieink csapatkapitánya. Mocsai Lajos is kikéri az idejét.
24. perc: Remek labdaszerzést követően Iváncsik Gergő mattolja a katalán portást, majd az ellenfél csereként beállt balszélsője, Ugalde is "beköszön" (10:10). A hazaiak vezetőedzőjét figyelmeztetik sárga lappal a bírók.
23. perc: Pericben akad el ismét a labda, Perez is a pályán. Császár emelkedik magasra, a helyzet azonban kimarad. Tomas viszont ismét eredményes (9:9).
21. perc: Igropulo másodszor már nem tudja meglepni Pericet. Eksztázisban véd a szerb hálőr. Iváncsik Gergő bevágja a túloldalon (8:9). Xavi Pascual időt kér!
20. perc: Tomas harcol ki hetest, ám Garcia fölé durrant. Terzic betörése, ismét nálunk az előny (7:8). A nézőtéren zúg a "Ria, ria hungária'". Igropuló révén ismét egyenlő (8:8).
18. perc: A rivális francia beállósa, Sorhaindo egalizál. Vujin lövését védi Sjöstrand. Támadásban Igropulo váltja nagyot. Peric újabb védés. Nyitott védekezésre váltanak a vendéglátók, sajnos eladjuk a labdát.
16. perc: A sokadik katalán belemenést fújják be a dán játékvezetők. Vezethetünk. Vezetünk is. Terzic bombázott hatalmas erővel (6:7).
15. perc. A játékrész felénél Sulic egyenlít. Rutenka helyén Iker Romero (6:6).
13. perc: Peric újabb hatalmas bravúrja, emberelőnyben támadhat a veszprém, ám a svéd kapus, Sjöstrand védi Iváncsik Gergő lövését. Jól védekezik a magyar bajnok.
12. perc: Iváncsik Tamás egyenlíthett volna, de Saric bravúrral védett. Sarmiento áll ki két percre. Ezúttal Saricot kell ápolni, aki Iváncsik Tamással ütközött. Saric előbb kivédi Vujin hétméteresét, majd lejön.
12. perc: Lusnyikov második kétperces kisbüntetését tölheti a Sarmiento sérelmére elkövetett szabálytalanságot követően. Előbb Peric véd, majd jól blokkolunk.
11. perc: Vujin a balátlövő pozíviójából is átlőtte a spanyol falat (6:5). Áll a játék, Rutenkát kell ápolni. de tudja folytatni a fehérorosz származású kitűnőség.
10. perc: Garcia vezethette egymás után kétszer is az MKB kapusára a labdát. Az alacsony termetű spanyol mindkettőt belőtte (6:4).
9. perc: Császár eladja a labdát, Tomas egyedül száguldhat a magyar kapu felé. A jobbszélső nem hibázik, majd Vujin lő át jól (4:4).
8. perc: Lusnyikov rántja le Nagyot, a jutalma: két perces kisbüntetés. Rutenka belemenés!
7. perc: Terzic pattintja be Sulicnak a játékszert, aki nem hibázik (3:3). Peric pedig bravúrral fogja Rutenka átlövését. 
6.perc: Nagy László is feliratkozik a gólszerzők közé (3:2).
A lelátón felharsan az "Építők, építők" rigmus.
4. perc: Mindkét eldalon kimarad egy-egy lehetőség.
3. perc: Garcia találatára azonnal válaszol Császár (2:2).
2. perc: Rutenka találata nyitja a mérkőzést, majd Sulic egyenlít (1:1).

A mieink Peric – Iváncsik Tamás, Sulic, Laluska, Lusnyikov, Terzic, Iváncsik Gergő összeállításban kezdenek, támadásban pedig Császár és Vujin a pályán.

Legfeljebb teltház lehet a nyolcezres Palau Blaugranában, amelyben a csapatok hivatalos bemutatást követően felharsant a Bajnokok Ligája himnusza.

A mérkőzés előtt írtuk

A nyolcaddöntőkhöz érkeztek a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmei, amelynek első fordulójában a világsztárokkal teletűzdelt, patinás Barcelonához látogat a veszprémi kézilabdacsapat. A bakonyiak gerincsérüléssel bajlódó válogatott hálóőre, Fazekas nem tarthatott a társakkal, a többiek azonban egészségesen és nagy harci kedvvel felvértezve várják a forduló slágermeccsét. A spanyolok legerősebb összeállításukban várják a csatát.

A mieinknek van törlesztenivalójuk a nagynevű riválissal szemben, hiszen a tavalyi kiírás negeyeddöntőjében a katalánok kettős győzelemmel búcsúztatták az MKB-t.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.