Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb útfelújításra pályázna Veszprém

2008. június 25. 15:13
Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere aláírta a megyeszékhely, az Új Magyarország Fejlesztési Terv, valamint a Közép-Dunántúli Operatív Program keretében 2007-ben meghirdetett a belterületi utak fejlesztésére kiírt nyertes pályázat támogatási szerződését.
A pályázattal 188 404 871 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást Veszprém a Mártírok útja teljes szakaszának felújítására.

Pál Béla, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, a múlt évben 1,7 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat belterület utak felújítására. Összesen 69 pályázat érkezett be, melyből 16 nyertest hirdettek, köztük 4 Veszprém megyeit is. Megyénk belterületi utak felújítására vonatkozó pályázatokból nyert támogatások összértéke meghaladja 642 millió forintot. Pál Béla azt is elmondta, június 30-ától újabb pályázatokat írnak ki belterületi utak fejlesztésére, a tavalyihoz hasonló feltételekkel, ezúttal 1,1 milliárd forint értékben.

A városközpont tehermentesítése mellett a közlekedésbiztonság is javulni fog a Mártírok úti felújításnak köszönhetően, mondta a KDRFT elnöke.

Debreczenyi János polgármester kijelentette, a 270 millió forint összköltségvetésű beruházásnak köszönhetően teljes átépítésre kerül az útszakasz, mely eddig csapadékvíz elvezetési és egyéb gondokkal is küszködött. A fejlesztés keretében díszburkolatot kap a járdafelület, valamint a gyalogátkelőhelyek is. A polgármester hozzátette, a megyeszékhely újabb pályázatokat szeretne benyújtani annak érdekében, hogy újabb utakat újíthassanak fel. Veszprém városa 2007-ben hazai forrású pályázatokból nyert több, mit 7 millió forintból már több utca burkolatát is fel tudta újítani. Köztük a Budapesti utca, Endrődi Sándor utca, a Csaplár utca, valamint Veszprém-Gyulafirátót Kastély utca.

A veszprémi belső körgyűrű összeköttetésének megvalósulásához, mely milliárdos nagyságrendű projekt lenne, Veszprém polgármestere Pál Béla elnök segítségét kérte. A belterületi infrastruktúra fejlesztése a gazdaságfejlesztés mozgatórugója is egyben, fogalmazott Debreczenyi János.

Veszprém városa nagyszerű munkát végzett a pályázatás mindhárom szakaszában, mondta a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztés Ügynökség ügyvezető igazgatója. Kovács Tamás szerint a megyeszékhely komoly tapasztalatokkal rendelkezik az uniós pályázatok előkészítésében, kidolgozásában, ez is hozzájárult az újabb sikeres pályázathoz.

A Mártírok útja felújításának köszönhetően növekszik majd a forgalombiztonság, egy eddigi napi átlagosan 15 ezres nagyságrendű forgalmat magáénak tudó útszakaszon, emelte ki az ügyvezető igazgató. A projekt hozzájárul a Balaton-part, illetve a kórház elérhetőségének javításához, a gyalogos közlekedés biztonságossá tételéhez, a parkolási lehetőségek biztosításához, nem utolsó sorban, a település hosszú távú céljaihoz.
Kintli Tímea
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.