Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hartmann nem érzi magát felelősnek az Aréna ügyben / „Magáncég kezdte el a beruházást, az önkormányzatnak ehhez semmi köze nem volt”

2008. június 25. 16:22
Folytatódnak a kihallgatások az almádi kapitányságon a Veszprém Aréna építésének engedély nélküli megkezdése ügyében. Hartmann Ferenc, aki akkoriban gazdasági ügyekért felelős alpolgármester volt, azt mondja, nem tud a rendőrségi vizsgálatról. Kíváncsiak voltunk, hogy a képviselő esetleg érez-e felelősséget a 30 milliós bírság miatt, melyet napokkal ezelőtt a beruházási keretből fizetett ki a kivitelező Multicsarnok Kft. Esetleg alpolgármesterként volt-e rálátása a beruházásra?
A multifunkciós csarnokot 2006-ban egy magáncég kezdte építeni, az önkormányzatnak ehhez semmi köze nem volt, így rá sem láthattunk arra, birtokában van-e a kivitelező a szükséges engedélyeknek - mondta a Vehírnek Hartmann Ferenc volt alpolgármester, az önkormányzat szocialista frakcióvezetője. Arra a kérdésre, hogy a beruházó cselekedhetett-e utasításra, Hartmann azt felelte: Ugyan már, melyik az az önálló vezetéssel bíró, önálló cég, amely ekkora kockázatot vállalva bárki szavára is a kútba ugrik? Így tehát Hartmann Ferenc visszautasította azokat a felvetéseket, melyek szerint az akkor még Veszprém Rt.  (azóta Közüzemi Szolgáltató Zrt., mindkettő önkormányzati tulajdonú cég – a szerk.) felsőbb utasításra indíttatta volna engedély nélkül a kivitelezést.

Felmerül az a kérdés is, köze lehetett-e az építés korai megkezdésének a közelgő önkormányzati választásokhoz. Ismeretes ugyanis, hogy az MSZP-SZDSZ  kampányában ígéretként szerepelt, hogy megépül a Veszprém Aréna, s mire elérkeztek októberben a helyhatósági választások, addigra Pál Béla, Dióssy László és Hartmann Ferenc jelenlétében letették az alapkövet.


Amikor még csak látványterv volt az Aréna

Bár a képviselő azt mondja, semmilyen rálátásuk nem volt a beruházásra, a területet 2006 nyarán adták át tartós földhasználatra a Veszprém Rt.-nek. Több közbeszerzési eljárást indítottak, melyeket a pénzügyi bizottság ülésein  is  tárgyaltak. Az akkori közgyűléseken arról is döntés született, hogy hozzájárulnak a multifunkciós csarnok építéséhez 15 éven át évi 600 millió forinttal (ez összesen megközelítően 9 milliárdot jelent – szerk.). Ha az önkormányzat ezzel - úgymond - érintett a beruházásban, miért nem tudott semmit a kivitelezésről  az alpolgármester?

Hartmann Ferenc amúgy a Vehírnek kijelentette: az előző városvezetés idején nem volt győztes közbeszerzési pályázat, és nem ők az elsők, akik kampányukban ígéretet tettek a csarnok felépítésére. Javasolta, hogy ne őt, hanem Csermák Zoltánt, a néhai Veszprém Zrt. vezérigazgatóját keressük az ügyben, mert neki nincs mondanivalója. Természetesen Csermák Zoltánt is megkérdezzük, s amint választ kaptunk kérdéseinkre, informáljuk olvasóinkat.

 

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.