Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Küzdeni kell!

2011. március 30. 12:41
Ebben a helyzetben a kéziseknek csak egyetlen lehetőségük van, küzdeni – vallották egyöntetűen a megkérdezett városvezetők, városatyák.

Heti Ügy-kontrollunkban a hétvégi MKB – Barcelona kézilabdameccsre hangolódunk. Mostani írásunkban a városvezetőket: Porga Gyula polgármestert, Brányi Mária alpolgármestert, valamint Halmay György és Óvádi Péter önkormányzati képviselőket kérdeztük a hétvégi összecsapás kapcsán.

Küzdeniük kell! Mást nem tehetnek ebben a helyzetben – hangsúlyozta Veszprém első embere. Porga Gyula szerint nincs reménytelen helyzet, csak tehetetlen ember. Mint sportember, arra hívja fel mindenki figyelmét – játékosét, edzőét, szurkolóét egyaránt –, ha a Barcelona képes volt 7 góllal többet dobni nekünk, akkor mi is képesek lehetünk arra, hogy most 8 góllal többet dobunk nekik. Aki csak teheti, menjen ki, és szurkoljon, mert most a támogatás a legfontosabb. A csapatnak éreznie kell, hogy a város és a szurkolói tábor velük van!

Brányi Mária alpolgármester szerint minden fejben dől el. Tehát a csapat úgy menjen ki a hétvégi meccsre, hogy ők most győzni akarnak, sőt győznek is. Ha ezt a hozzáállást tapasztalják a nézők, akkor még fanatikusabban drukkolnak; és ez biztos meghozza a sikert! – Nekünk, szurkolóknak érzékelnünk kell, hogy a csapatunk mindent megtesz a sikerért, értünk. Akkor nem lehet baj, akkor nem csalódunk. Az a legfontosabb, hogy érezzük a játékosokon: megfeszülnek, és mindent megtesznek a győzelemért – hangsúlyozta.

A második félidő első feléig kreatív, váratlan megmozdulásokban bővelkedő játékot mutatott az MKB Veszprém Barcelonában, a végére azonban elfogyott a lendület. Nagyon nehéz visszavágó áll a csapat előtt, de bízom benne, hogy a közönség belehajszolja a hazaiakat a győzelembe – véli Halmay György, az Oktatási és Sport Bizottság elnöke. Úgy véli, hogy a szokásosnál kockázatosabb játékot kell felvállalni a bravúr érdekében. – Soha nem szabad feladni, ebben a tudatban lépnek pályára a veszprémiek is – mondta.

Spanyolországban sokáig szépen helytállt a csapat, amihez nagyban hozzájárult Peric remek teljesítménye is, azonban a közel negyedórás gólszerzés nélküli időszak megpecsételte a veszprémiek sorsát – vélekedett Óvádi Péter képviselő. Érdeklődésünkre úgy fogalmazott, nem bírtuk felvenni a harcot a katalánok dupla világklasszis sorával, ennek ellenére hazai környezetben minden sportolónak úgy kell kimennie a pályára, hogy nyolc góllal verjük a világ legjobb csapatát.

Cseh Zoltán
Pethő Imre
Melczer Zsolt
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. tegnap 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. tegnap 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. tegnap 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.