2022. november 28.
//
Stefánia névnap

Küzdeni kell!

2011. március 30. 12:41
Ebben a helyzetben a kéziseknek csak egyetlen lehetőségük van, küzdeni – vallották egyöntetűen a megkérdezett városvezetők, városatyák.

Heti Ügy-kontrollunkban a hétvégi MKB – Barcelona kézilabdameccsre hangolódunk. Mostani írásunkban a városvezetőket: Porga Gyula polgármestert, Brányi Mária alpolgármestert, valamint Halmay György és Óvádi Péter önkormányzati képviselőket kérdeztük a hétvégi összecsapás kapcsán.

Küzdeniük kell! Mást nem tehetnek ebben a helyzetben – hangsúlyozta Veszprém első embere. Porga Gyula szerint nincs reménytelen helyzet, csak tehetetlen ember. Mint sportember, arra hívja fel mindenki figyelmét – játékosét, edzőét, szurkolóét egyaránt –, ha a Barcelona képes volt 7 góllal többet dobni nekünk, akkor mi is képesek lehetünk arra, hogy most 8 góllal többet dobunk nekik. Aki csak teheti, menjen ki, és szurkoljon, mert most a támogatás a legfontosabb. A csapatnak éreznie kell, hogy a város és a szurkolói tábor velük van!

Brányi Mária alpolgármester szerint minden fejben dől el. Tehát a csapat úgy menjen ki a hétvégi meccsre, hogy ők most győzni akarnak, sőt győznek is. Ha ezt a hozzáállást tapasztalják a nézők, akkor még fanatikusabban drukkolnak; és ez biztos meghozza a sikert! – Nekünk, szurkolóknak érzékelnünk kell, hogy a csapatunk mindent megtesz a sikerért, értünk. Akkor nem lehet baj, akkor nem csalódunk. Az a legfontosabb, hogy érezzük a játékosokon: megfeszülnek, és mindent megtesznek a győzelemért – hangsúlyozta.

A második félidő első feléig kreatív, váratlan megmozdulásokban bővelkedő játékot mutatott az MKB Veszprém Barcelonában, a végére azonban elfogyott a lendület. Nagyon nehéz visszavágó áll a csapat előtt, de bízom benne, hogy a közönség belehajszolja a hazaiakat a győzelembe – véli Halmay György, az Oktatási és Sport Bizottság elnöke. Úgy véli, hogy a szokásosnál kockázatosabb játékot kell felvállalni a bravúr érdekében. – Soha nem szabad feladni, ebben a tudatban lépnek pályára a veszprémiek is – mondta.

Spanyolországban sokáig szépen helytállt a csapat, amihez nagyban hozzájárult Peric remek teljesítménye is, azonban a közel negyedórás gólszerzés nélküli időszak megpecsételte a veszprémiek sorsát – vélekedett Óvádi Péter képviselő. Érdeklődésünkre úgy fogalmazott, nem bírtuk felvenni a harcot a katalánok dupla világklasszis sorával, ennek ellenére hazai környezetben minden sportolónak úgy kell kimennie a pályára, hogy nyolc góllal verjük a világ legjobb csapatát.

Cseh Zoltán
Pethő Imre
Melczer Zsolt