Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A barcelonai első félidő a minta

2011. március 30. 20:07
Hétgólos hátrányból várja a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját a Veszprém. Mocsai Lajos és Iváncsik Gergő értékelése itt.

Jól kezdte a legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjének első felvonását Barcelonában a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely a szenzációs formában védő Peric vezetésével a találkozó háromnegyedéig tartotta a lépést vendéglátóival. A végeredmény azonban mindenki előtt ismert: a magyar bajnok hétgólos (28:21-es) vereséget szenvedett a Palau Blaugranában.


A kinti meccs hőse, Dejan Peric volt

Perezék tavaly hasonló körülmények között maradtak alul hat találattal idegenben a legjobb négy közé jutásért rendezett párharc „odavágóján”, majd vesztettek a Veszprém Arénában is. A bakonyi szimpatizánsok remélik, hogy a sors nem ismétli önmagát, s kedvenceik szombaton (kezdés: 16:15) két vállra fektethetik a katalán sztárcsapatot.

A magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya és a veszprémiek vezetőedzője szerda délután nyilatkozott portálunknak az elemző munkáját rövid időre megszakítva.

– A Barcelona posztonként két világklasszisból álló nagyon erős csapat. Támadó és védőjátékban legfeljebb egy cserével „operál”, amely szerkezetileg kedvező alapot jelent számára. Mindezek ellenére a hajráig lépést tartottunk az abszolút bajnokaspiránssal. Kiváló teljesítményeket láttunk mindkét oldalon, a Veszprém óriásit küzdött – hangsúlyozta Mocsai Lajos.


Mocsai Lajos: "A cél a győzelem"

A szakember szerint a legfontosabb feladat, hogy a visszavágón kontroll alatt tartsák a mélységben tagozott védelem mögött rendkívül sok befutással és hatékony beálló játékkal kombináló ellenfelet, amely problémát jelentett a vasárnapi találkozón.

– A csapat nagyon elszántan, rendkívül komolyan készül. Fantasztikus közönségünk előtt szeretnénk kézben tartani a mérkőzést, úgy, ahogyan azt a kinti összecsapás első félidejében maradéktalanul megtettük. Saját játékunkat kell játszani, az ellenfél stratégiáját elővételezve hatvan peren keresztül küzdenünk hatékonyabb védekezéssel és támadással. A célunk, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret. S, hogy ez a győzelem milyen mértékű lehet, azt nem tudom megjósolni – mondta a mesteredző.

A kinti ütközet felelevenítésére Iváncsik Gergő vállalkozott portálunk megkeresésére.

– A hajrára sajnos elfogyott az ötlet, a spanyolok némileg megleptek bennünket azzal, hogy a találkozó utolsó időszakában megnyitották a falat. Ekkor már nem tudtunk tartani velük a lépést, ennek köszönhetően kaptunk ki az utolsó hét-tíz percben. Szinte ugyanaz ismétlődött meg, mint tavaly – sóhajtott az MKB VKC klasszisa.


Iváncsik Gergő: "Nem adjuk fel a reményt"

A válogatott játékos hozzátette: nem ilyen eredményre számítottak. Mint mondta, még érezhető a csapaton a vereség hatása, de nem szabad emészteni magukat, menniük kell tovább, s szombatra túl fogjuk tenni magunkat a fiaskón. „Mesteréhez” hasonlóan a „tanítvány” is a kinti találkozó első félidejében nyújtott játékot emelte ki.

– Abba próbálunk kapaszkodni, amivel az első félidőben meg tudtuk fogni őket. Az akkor mutatott játékunkat kell átmentetnünk a Veszprém Arénába, ám ezúttal hatvan percre. Biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal is fergeteges hangulat vár bennünket, hiszen a veszprémi szurkolótábor összehasonlíthatatlan Európa bármely más közönségével. Nagyon sokat fognak nekünk segíteni a szurkolók, mi pedig szeretnénk élni vele. Nagyon bízom benne, hogy más képet fog mutatni a hazai összecsapás. Nem adjuk fel reményt – szögezte le az alakulat balszélsője.


A Veszprém Arénában bárkit legyőzhet az MKB VKC

A spanyol pontvadászatot hibátlan mérleggel vezető katalánok szerdán késő este még bajnokit játszottak (és nyertek három találattal) a Sagunto otthonában. A gránátvörös-kékek kapusa, Saric a hétközi meccshez hasonlóan biztosan nem szerepelhet a Veszprémben sem. Az Iváncsik Tamással történő ütközés következtében térdsérülést szenvedő bosnyák hálóőrre ugyanis hosszabb kihagyás vár.

Április 02. (szombat) 16.15
MKB Veszprém KC–F.C. Barcelona Borges
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Veszprém Aréna
TV: Digi Sport, Veszprém TV

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.