Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

A Pannon Várszínház beugrása Budapesten

2008. június 25. 17:11
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon szombaton, június 28-án, 20.30-kor a Pannon Várszínház előadásában mutatják be az Oliver! című musicalt. Az eredeti tervek szerint a Szolnoki Szigligeti Színház vendégszerepelt volna péntek és szombat este a Margitszigeten, de az előadást visszamondták. Mivel már sok jegyet adtak el a szervezők, és azért is, hogy ne csalódjanak a nézők, egy olyan különleges megoldást választottak, hogy színház ugrik be színház helyett. Így a szombati előadáson a Pannon Várszínház nagysikereket elért Oliver! című musicaljét láthatják a nézők.
Dickens világhírű Twist Oliver című regényének musical-változata igazi Broadway-siker és siker mindenütt, ahol műsorra tűzik.

A csecsemőkora óta árvaházban, majd csavargók, tolvajok között nevelkedő arisztokrata származású Oliver sorsa széles tablót mutat az emberi természet esendőségeiről, a szegénység megnyomorító erejéről, ám a részvét, a szeretet, a betyárbecsület a legszörnyűbb körülmények között is él, a vidámság a gyermeki báj és kópéság kiszínezi a legszürkébb élethelyzeteket is.


A slágerekben gazdag, nagyszámú gyermekszereplőt felvonultató, látványos síró-nevető színházi produkció minden korosztályt megszólít, szívszorító élményt és felszabadító örömöt nyújt.

A musical Szövegét és verseit írta, zenéjét szerezte: Lionel Bart. Magyar szöveg: Korcsmáros György és Bassa Lia. Magyar versszövegek: G. Dénes György Kossuth-díjas. Hangszerelés: William David Brohn.

Twist Oliver - Horváth Bence, Fagin - Koscsisák András, Dörzsölt - Egyed Brigitta, Bill Sikes - Zayzon Csaba, Nancy - Hatás Andrea, Bet, bakfis, Nancy barátnője - Scheffer Mónika, Mr. Bumble egyházfi - Varga András, Mrs. Corney, dologház igazgatónője - Kovács Ágnes Magdolna, Mr. Brownlow, gazdag úriember - Lukács József, Mr. Soweberry, a koporsókészítő - Molnár Ervin, Mrs. Sowerberry, a felesége - Kovács Ágnes Magdolna,

Charlotte, lányuk - Mag Dorina/Scheffer Mónika, Noah Claypole, koporsókészítő segédje - Szelle Dávid, Mr. Grimwing, a doktor - Kiss Dávid, Mrs. Bedwin, Brownlow házvezetőnője - Egyed Brigitta, Old Sally, egy koldusasszony - Drenyovszki Eszter, Kocsmáros - Kiss Dávid

Charley Németh Ádám, Tejárus - Telegdi Kamilla, Köszörűs - Varga András, Virágárus - Scheffer Mónika és Mag Dorina, Mézárus - Kovács Ágnes Magdolna.

  

Polgárok: Molnár Ervin, Szelle Dávid, Varga András, Mag Dorina, Kovács Ágnes Magdolna, Drenyovszki Eszter, Csernyik Katalin.

Utcagyerekek: Dergez Márk, Alacs Domokos, Telegdi Kamilla, Szász Kamilla, Csontos

Boglárka, Csepeli Fanni, Nagy Natália, Hercsik Rebeka, Horváth Barbara, Németh Vivien, Németh Kitti, Kovács Alexandra, Kovács Patrícia, Renkó Tamara, Fülöp Barnabás, Scheffer Joakim, Szelle Szilárd, Szelle Marcell, Csernyik Katalin, Szelle Dávid, Schofhauser Roland, Rácz Tamás, Mag Dorina.

Díszlettervező: Kovács Yvette Alida, jelmeztervező: Justin Júlia, zenei vezető: Rossa László, korrepetitor: Regovics Zsuzsa. A rendező munkatársa: Kiss Dávid   , koreográfus: Krámer György. Rendező: Vándorfi László.

Zatkalik András
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.