Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelemmel búcsúztak Európától

2011. április 2. 15:59
A hősiesen küzdő MKB VKC négy góllal verte a Barcelonát a BL-nyolcaddöntő visszavágóján. Összesítésben hárommal bizonyultak jobbnak a katalánok.

Óriási elánnal kezdett az MKB Veszprém KC a világsztárok sorát felvonultató Barcelona ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A mieink már az első játákrész felét követően ledolgozták hátrányukat a spanyolokkal szemben (19. perc: 10:3), sőt a folytatásban kilencre ia növelték előnyüket.


A képgaléria eléréséhez kattintson a képre!

A második félidőt nyolcgólos előnyben kezdhette a Mocsai-csapat, az addig mutatott káprázatos játékot azonban már nem tudta folytatni, a találkozó háromnegyedére így egyenlíteni tudott a rivális (19:19). A bakonyiak a végjátékban mindent megtettek, hogy fantasztikus közönségük előtt győzelemmel búcsúzzanak a sorozattól, amely sikerült is. Az MKB végül négy találattal múlta felül nagynevű riválisát (30:26), ám összesítésben hárommal búcsúzott a sorozattól.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
MKB Veszprém KC-F.C. Barcelona Borges 30:26 (15:8)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: B. Methe, R. Methe.
Veszprém: Peric - Gulyás 2, Sulic 4, Laluska, Lusnyikov 1 (1), Terzic 3, Iváncsik G. 2. Csere: Liszkai (kapus), Eklemovics, Vujin 11 (1), Perez 3, Vilovski 1, Császár, Korazija 1, Iváncsik T. 2, Nagy K. Vezetődző: Mocsai Lajos.
Barcelona: Sjöstrand - Tomas 3, Nagy L. 4, Sarmiento 1, Noddesbo, Romero 2, Garcia 9 (5). Csere: Perez de Vargas(kapus), Jernemyr, Rutenka 5, Igropulo, Entrerrios 1, Sorhaindo, Oneto 1, Ugalde. Vezetőedző: Xavier Pascual.
Kiállítások: 14, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/5.
Továbbjutott: a Barcelona, 54:51-es összesítéssel.

Nyilatkozatok

Mocsai Lajos: - Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is. Kiváló kapusteljesítmény, szerveztt védelem. a Barcelona robosztus védelme ellen jól felkészült támadójáték jellemzte a játékunkat az első játékrészban. A játékrendszerünk a második félidő első tíz percében elvesztette a hatékonyságát, amikor statikussá vált a játékunk, s három-négy elkerülhető indításgólt kaptunk. Az idei párharc - minőségét tekintve - jobb volt a tavalyinál. Most sajnálhatjuk igazán a kinti meccs végjátékát. A kiállítások aránya döntőnek bizonyult. A két kötelező csere komoly hátrányt okoz ilyen szintű csapat ellen. Sajnálom, hogy Fazekas sérült volt az év legfontosabb meccsén, aki hozzátehetett volna a játékunkhoz. A csapatom tiszteletet érdemel, hiszen egy nagy eredményt ért el.Köszönjük a töretlen hittel teli, fantasztikus szurkolást. Fejlődő játékosállományunkkal jövőre jobbak leszünk.

Xavier Pascual: - Gratulálok a Veszprémnek, idén is bizonyította, hogy helye lenne a legjobb négy között. A párharc nagyon hasonló volt a tavalyihoz. Az első félidőben a hazaiak irányították a mérkőzést, köszönhetően Peric remek teljesítményének. A folytatásban tudtunk változtatni, s nagyobb elszántsággal léptünk pályára. Örülök, hogy sikerrel vettük a pátrharcot, amely biztató a folytatásra nézve.Komoly hátrányban sem ijedtünk meg, bár nagyon tiszetljük az ellenfelünket.
 

Nagy László: - Gratulálok az ellenfélnek, hiszen kiválóan felkészültek a mai meccsre. Nehezen lendültünk játékba, később azonban magunkra találtunk. A hangulat fantasztikus volt, a felém irányuló megnyilvánulások nem tudtak kizökkenteni a játékból.



 

Olvassa el közvetítésünket!

60. perc: Peric véd, majd Vilovski fejezi be sikerrel az ellentámadást. A VÉGEREDMÉNY: 30:26.

59. perc: Sulic tarthatatlan, újra hárommal vezetünk (29:26). Felállva tapsol a publikum!

58. perc: Romero ront az általános közhangulaton (28:26).

57. perc: Rutenka kap kisbüntetést Iváncsik Tamás lerántásáért. A hetest Lusnyikov (!) lövi be (28:25) a hazai drukkerhad legnagyobb örömére.

56. perc: Garciával sajnos nem tudunk mit kezdeni (26:25), a túloldalon Vujin iparkodik (27:25). A veszprémi szurkolók továbbra is eksztázisban buzdítják kedvenceiket.

55. perc: Nagy Kornél is beáll. Iváncsik Tamás pedig 26:24-re alakítja az állást.

54. perc: Vujin veszi vissza a vezetést a bakonyiaknak (25:24).

53. perc: Rutenka belövi, majd eladjuk a labdát, amelyből Garcia indul, s egyenlít (24:24).

52. perc: Korazija kap lehetőséget, él is vele (24:22).

51. perc: Noddesbo "kiskiállítás", Vujin kihagyja a hetest. A hazai győzelemért küzd a Veszprém, teszi ezt hatalmas becsvággyal.

50. perc: Vujin révén újra kettő az MKB előnye. Sajnos nem sokáig, Garcia hetedszer eredményes (23:22).

49. perc: Sulic kényszerül két percre a kispadra. Rutenka pedig nem ismer kegyelmet (22:21).

47. perc: Terzic átlövése remek (22:20).

46. perc: Vujin lövése talál utat Rutenkák hálójába, majd Peric véd nagyot (21:20).

45. perc: Terzic kettős emberhátrányban is eredményes, majd Garcia egyenlít azonnal (20:20).

44. perc: Az egálért támadhat Pascual együttese. Iváncsik Tamást "kiszórják", utána pedig Vilovskit is. Sokadik "véleményes" ítélete ez a német játékvezetőknek. Garcia lőheti az újabb hétméterest óriási füttykoncert közepette, de ez nem zavarja, bevarrja Liszkainak. Egyenlő az állás (19:19).

43. perc: Császár eladja a labdát, Tomas "begyalogol" vele (19:18). Mocsai Lajos kér időt.

42. perc: Sjöstrand sajnos kezd magára találni. Rutenka kettőre csökkenti a különbséget (19:17).

41. perc: Újabb hispán hetes, Garcia bevágja (19:16).

40. perc: Perezt a földre rántják, ötezer kézpár mutatja a kétperces kisbüntetést, de hiába. A lelátón zúg az "Építők, építők" rigmus.

39. perc: Vujin hetest lőhet, mellé száll a labda. Sarmiento tör be könnyedén (19:15).

38. perc: Vujin emberelőnyben szerez gólt (19:13). Rutenka jut a labdához szerencsés körülmények között, majd beveszi Peric portáját (19:14).

37. perc: Garcia kap két percet "utánnyúlásért".

36. perc: Emberhátrányban támadunk. Egy csodaszép figura végén Iváncsik Tamás "mattolja" a vendégek kapuvédőjét (18:13).

35. perc: Vujin hatodszor talál be (17:12). Válaszként Nagy László gyötri be, Terzic pedig két percre kiáll (17:13).

34. perc: Iváncsik Gergő pörgeti el a labdát Sjöstrand feje felett (16:12).

33. perc: Nagyon rosszul indul a játékrész, Tomas négyre csökkenti a veszprémi fórt (15:11). Eladjuk a labdát, Nagy egyedül viheti Pericre, gól (15:12).

32. perc: Ismét a Barca jobbátlövője eredményes (15:10).

31. perc: Nagy László "zörgeti" meg a hálót (15:9). Iváncsik Gergő viszont kihagyja a lehetőséget.

Kezdődik a második felvonás, Iváncsik Tamás rohamozhat Gulyás helyén.


30. perc: Oneto is eredményes. A pályán Korazija is, de már nem zörrenek meg a hálók. A FÉLIDEI ÁLLÁS: 15:8. A magyar bajnok ledolgozta hátrányát, de pokolian nehéz második játékrészre van kilátás.

29. perc: Előbb Entrerrios, majd Tomas csökkenti az övéi hátrányát. Az első hetesüknekt lőhetjük, Vujin nem kegyelmez (15:7). A német játékvezetők ítéletét sokadszor követi füttyszó.

28. perc: Peric újabb védés, Laluska két percet kap visszarántásért, de mi támadhatunk. Perez kezét megütik, magyar szabaddobás. Gulyás kiválóan lő át (14:5).

27. perc: Vujin keveredik át a baloldalra, majd onnan sem ront (13:5).

26. perc: A zöldmezesek 4-2-s nyitott védekezésre váltanak.

25. perc: A fiatal Perez de Vargas a spanyol kapuban.

24. perc: Újabb katalán hetes, Garcia ezúttal sem hibázik (12:5). Mocsai Lajos is időt kér.

23. perc: Perez is kiáll két minutumra. Garcia lühet büntetőt, belövi (12:4). Terzic lövését könnyedén fogja a Barca hálóőre.

22. perc: Vujin harmadszor talál be (12:3). Kilenc a veszprémi fór!

21. perc: Perez ugrik fel és bombázza szét a hálót (11:3). Ötezer ember tombol eksztázisban. Vilovski is a játéktéren.

20. perc: Peric "lehúzta a rolót", de Sjöstrand is véd.

19. perc: Iváncsik Gergő keveredik be a beállós helyére, s lő eredményesen (10:3). Ledolgozta hátrányát a magyar bajnok!!! Káprázatos a miliő a csarnokban!

17. perc: Perez újra eredményes (9:3), a túloldalon Peric hárít kétszer. Elképesztő, amit a szerb kapus eddig művel!

16. perc: Az örökifjú kubai azonnal fel is iratkozik a gólszerzők közé, majd Peric hárít óriási bravúrral.

15. perc. Gulyás ellen szabálytalankodnak, de ez sajnos nem ér kiállítást, majd Eklemovics-csal szemben sem fújják be a nyilvánvaló szabálytalanságot a bírók. Perez is a pályán.

14. perc: Pascual reklamál, Vujin mellédurrant. Lusnyikovot küldik ki két percre a német játékvezetők, Garcia pedig belövi a megítélt hetest (7:3).

12. perc: Vujin is kiválóan helyez a kapuba, eddig minden szép (7:2). Nagyon nem ízlik a vendégeknek a bakonyiak védekezése.

11. perc: Rutenka töri meg a katalánok gólcsendjét (6:2).

10. perc: A svéd kapus tehetetlen a mieinkkel szemben. Sulic révén 6:1 áll az eredményjelzőn.

9. perc: Újabb kivédekezett katalán támadás. Sulic lövi az ötödiket (5:1). Xavier Pascual máris időt kér! Szinte a teljes sorát lecserélt a hispánok vezetőedzője. A pályán: Igropulo és Entrerrios is.

8. perc: Sulic gyötri be a játékszert Sjöstrand hálójába (4:1). A lelátón zúg a "Harcoljatok".

7. perc: Peric újabb bravúrját könyvelhetjük el.

6. perc: Terzic lő kiválóan (3:1).

5. perc: Nagy László sem tud túljárni a veszprémi kapus eszén, Iker Romero betalál (2:1).

4. perc: Gulyás kezdi a gólgyártást (1:0), Vujin pedig megduplázza a hazai előnyt (2:0). Remek kezdés!

3. perc: Rutenka lőhet hetest, de Peric véd!!! Támadásban Eklemovics és Vujin a pályán.

1. perc: Peric két hatalmas védéssel mutatkozik be, de kimarad ez első hazai lehetőség is.

A bakonyiak Peric - Gulyás, Sulic, Laluska, Lusnyikov, Terzic, Iváncsik Gergő összeállításban kezdenek, a Barca indítja útjára a labdát. Az ellenfél kezdő sora: Sjöstrand - Tomas, Nagy L., Sarmiento, Noddesbo, Romero, Garcia.

A mérkőzés előtt

Jelenleg a vendégcsapat bemutatása zajlik. Nagy Lászlót óriási hangerejű "Ria, ria Hungária" rigmus és szorványos füttyszó fogadta. A hazai kedvencek bevonuláskor pedig "robban' a csarnok. Leírhatatlan az atmoszféra a csarnokban! Felcsendül a sorozat hivatalos himnusza, majd a szurkolók éneklik el nemzeti imádságunkat. A mieink piros, a vendégben zöld mezben várják a német Methe-fivérek kezdő sípszavát.

Negyedórávól a kezdés előtt már zsúfolásig megtelt a lelátó, remek a hangulat az arénában.

A tavaszi idő már jóval a kezdést megelőzően az aréna előtti térre vonzotta a szurkolókat, akik a kellemes napsütésben és persze a jófajta sörben "megmártózva" hangoltak a találkozóra.

A veszprémi kézilabdacsapat a múlt héten 28:21-s vereséget szenvedett a spanyol Barcelona vendégeként, amely így tetemes, hétgólos hátrányból várja a hazai visszavágót.

Galéria
MKB Veszprém KC-F.C. Barcelona Borges 30:26 (15:8)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.