Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Futónap Veszprémben

2011. április 6. 14:30
Intersport – Stop Shop Futónapot rendeznek április 10-én reggel 9 órai kezdettel Veszprémben, a Stop Shop bevásárló parknál.

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezik április 10-én, vasárnap az Intersport – Stop Shop Futónapot. A rendezvény célja, hogy minden sportszerető teljesíteni tudja a távot, és ezzel hozzájáruljon saját egészségéhez, illetve támogassa az iskolai közösségek sportéletét.

– Az Intersport és a Stop Shop karolta fel ezt a több éves hagyománnyal rendelkező kezdeményezést. Alapszellemisége a nagy futórendezvényekéhez alkalmazkodik, tehát az egészséges életmódot hirdeti, a sportban, mozgásban gazdag életre próbálja rávenni a résztvevő embereket, családokat, iskolákat – mondta el Rajki Tamás, az esemény főszervezője.

Az aktív részvételt értékes nyereményekkel honorálják a támogatók. Minden résztvevő karszalaggal regisztrál, melyet a futás után az iskola nevével ellátott gyűjtőládába kell dobni – így vesznek részt az iskolák közötti versenyben. Idei újdonság, hogy a versenyen nem csak tanulók és dolgozók vehetnek részt, hanem az őket pártolók is, akik hozzájárulnak az adott intézmény sikeréhez. Ezen kívül várják a profi futókat is, akiknek 9 kilométeres távval kell „megküzdeniük”.

– Célunk, hogy a fiatalok fejében elültessük a sportolás iránti vágyat. Minden résztvevő ingyenesen megkapja a rendezvény pólóját, valamint beérkezéskor ajándékcsomaggal lesz gazdagabb. Ezzel is próbáljuk őket motiválni. Az iskolákon keresztül nagyobb létszámot tudunk mozgósítani – fogalmazott Rajki Tamás.

Vasárnap reggel 9 órakor, a megnyitó után elkezdődik az iskolák közötti verseny: a legtöbb karszalagot összegyűjtő iskola nyeri meg a versenyt. A profi futók 9 kilométeres pályája igazi erőpróba, melyen női és férfi kategóriában is lehet nevezni. A verseny előtt aerobic-kal melegíthetnek be a futók, majd elrajtolnak a teljesítményfutók, utánuk pedig a profi versenyzők. Amíg az eredményeket összesítik, az MKB pomponlányai szórakoztatják a közönséget.

A vehir.hu és az Intersport támogatásával az eredményhirdetés után sportkvízben is kipróbálhatják magukat a résztvevők. Egyszerű, sporttal kapcsolatos kérdésekre kell választ adni, a jól válaszolók ajándéktárgyakat kapnak.

Az esemény fővédnöke Mihalovics Péter országgyűlési képviselő, Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos.

A tervezett útvonal:
Veszprém, STOP. SHOP bevásárló park – Lóczy Lajos u. - Vilonyai u. – Cholnoky Jenő u. – Lóczy Lajos u. - STOP. SHOP bevásárló park (rendőri lezárással, biztosítással)

Eredményhirdetés:
Az összesített karszalagok alapján hirdetik ki a legsportosabb iskolák sorrendjét. Díjazásban részesül a legtöbb taggal résztvevő (diákok, tanárok, pártoló résztvevők, szülők, ismerősök, barátok) iskola. 10 000 – 20 000 – 30 000 Ft értékű utalványok nyerhetők. A profi futásban díjazzák a női-férfi 1-3. helyezett sportolókat 10 000 – 20 0000 – 30 000 Ft értékben. A díjakat az INTERSPORT Veszprém ajánlotta fel.

(X)

Janni Anikó
vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.