Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C

VBKC: súlyos vereség a Fehérvár ellen

2011. április 9. 20:14
Gyurka János együttese hazai pályán szenvedett 12 gólos vereséget a játék minden elemében jobban teljesítő Fehérvár ellen.

A női kézilabda élvonal „középházi” rájátszásának 1. fordulójában az Arénában idén már két alkalommal győzedelmeskedő Fehérvárt látta vendégül a Veszprém Barabás KC.

Képgalériánk eléréséhez kattintson a fotóra!

Mehlmann és Farkas góljával az első öt percben még tartani a lépést a vendégekkel a Barabás. Ezt követően viszont két hazai büntető is kimaradt, ám a mieink ötlet és vállalkozó kedv nélküli támadó játéka még inkább baljós jelnek bizonyult. Eközben a lendületesen és szellemesen kézilabdázó vendégek folyamatosan kihagyhatatlan helyzetbe hozták a válogatott Vinczét (10. perc: 2:7). Gyurka János időkéréssel és cserékkel (előbb Gerstmár és Veszeli, majd Sterbik kapott lehetőséget) próbálta felrázni tanítványait, a játék képe azonban nem változott: továbbra is teljes egészében a Fejér megyeiek akarata érvényesült a pályán (15. perc: 4:10).

Halvány volt a reménysugár, amely a játékrész derekánál felcsillant. Gerstmár és Sterbik ugyan négyre csökkentette a különbséget, ám Vascsuk pillanatok alatt kettőt vágott (22. perc: 8:14). Átmenetileg úgy tűnt, hogy összeáll a bakonyiak hátsó alakzata, bő öt percig csak egyszer „zörrent” meg a Lengyelt váltó Hoffmann hálója, támadásban viszont továbbra is meddőnek bizonyultak Mehlamannék. A veszprémiek vezetőedzője folyamatosan változtatott a belső posztokon, a várt áttörés mégis elmaradt. A végjátékban a rivális „átgázolt” a Veszprémen, így már a szünetben jelentős tízgólos (!) különbséget mutatott az eredményjelző (8:18).

A fordulás után Gerstmár és Farkas személyében egyszerre két irányítóval támadott a VBKC. Kevés sikerrel. A remekül védő Szikorának is köszönhetően nem tudott kilencnél közelebb lopózni a rengetek hibát vétő vendéglátó (39. perc: 12:21). Harmadik hálóőrét, Királyt is bevetette a Barabás KC, miközben a vendégek „balszárnya” tovább ontotta a gólokat. A mieink ellen (is) mindig brillírozó orosz Triscsuk ezúttal sem állt meg kilencig, míg Vincze nyolc alkalommal volt eredményes.

A találkozó utolsó időszakában folyamatosan küldte pályára fiataljait az ellenfél, akik szép megmozdulásokkal bizonyítottak. Tízzel a lefújás előtt már tucatnyi volt közte (16:28). A lelkes szurkolótábora bíztatását élvező Székesfehérvárnak a végjátékban minden összejött, akik „örömkézilabdával” arattak kiütéses győzelmet a mélyen a tudása alatt teljesítő Veszprém ellen (21:33).

Női kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló:
Veszprém Barabás KC–Alcoa FKC RightPhone 21:33 (8:18)
Veszprém, 500 néző. Vezette: Dobrovics, Tájok.
Veszprém: Lengyel – Földes K. 1, Mehlmann 2, Borkowska, Farkas 4, Emberovics 3, Koroknai 1. Csere: Hoffmann, Király (kapusok) Gerstmár 3, Veszeli 3, Sterbik 3, Ábrahám, Szabadfi, Földes V. 1 (1). Vezetőedző: Gyurka János.
Fehérvár: Szikora – Lelkes, Horváth B. 2, Vascsuk 4, Amorim-Taleska 1, Triscsuk 9 (2), Vincze 8. Csere: Dancs (kapus), Bízik 3, Azari 2, Zsigmond 2 (1), Rádl 1, Kuhinkó, Turcsányi 1.
Vezetőedző: Mihály Attila.
Hétméteresek: 4/1, ill. 3/3.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Edzői nyilatkozatok

Mihály Attila – Véleményem szerint a két csapat védekezése közötti különbség döntött. Örömteli, hogy a Magyar Kupa négyes döntőt követően ilyen jó mentális állapotban és motiváltan léptünk pályára.






 

Gyurka János: – Amit lehetett, azt elrontottuk a találkozón. Néhány játékosom nem állt ki a csapatáért, s ezt a hozzáállást mások is átvettek. Ahogy a játékvezető belefújt a sípjába, egyesek már azt várták, hogy vége legyen a találkozónak. Az ellentámadásoknál nem értünk vissza, lassan, körülményesen játszottunk, nem ütköztünk, fegyelmezetlenek voltunk. Ezt egy ilyen képességű csapat ellen nem lehet megtenni. Küzdelem, akarat nélkül gyengén, enerváltan játszottunk. Ezt sem magával, sem a csapattal szemben nem engedheti meg magának senki.

Galéria
Veszprém Barabás KC - Alcoa FKC RightPhone 21:33 (8:18)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.