Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Ki kell köszörülni a csorbát!

2011. április 14. 20:32
A Fehérvár elleni fiaskó után Békéscsabán folytatják a Barabás-lányok a középházi rájátszás 2. fordulójában.

A Fejér megyeiek idén már negyedik alkalommal fektették két vállra női kézilabdacsapatunkat, miután a középházi rájátszás múlt heti nyitó körében tizenkét gólos győzelemmel távoztak az Arénából. A különbség pedig különösen fájó, hiszen ilyen arányban a bajnok Győrt leszámítva egyetlen ellenfelétől sem kapott még ki idén a Gyurka-csapat.


Február elején a Békéscsaba kapitulált a veszprém Arénában

A Veszprém Barabás KC játékosai szombaton a Békéscsaba vendégeként méretnek meg, akiket az alapszakasz veszprémi meccsén nagyszerű játékkal sikerült felül múlni. A Békés megyeiek ráadásul legutóbb meglepően sima, 34:23-s vereséggel távoztak Dunaújvárosból.

– Mire jutottak a Fehérvár elleni meccs értékelését követően? – kérdeztük Gyurka János vezetőedző.
– Gyakorlatilag nincs mit értékelni, mert az nem kézilabda volt, amit legutóbb bemutatott a csapat. A legfontosabb dolgunk most, hogy a fejekben rendet tegyünk, s mindenki döntse el, hogy mit akar. Ebben az időszakban, amikor a kitűzött célunkat elértük, örömkézilabdát játszhatnánk, ebből azonban semmit nem mutatott meg senki. Nem erre lett felkészítve a csapat, így engem is váratlanul ért, amit a mérkőzésen láttam. Sürgősen be kell fejezni ezt a mentalitást, mert ez nem vezet sehova. Aki el akar menni tőlünk, s a továbbiakban is kézilabdázó akar lenni, annak embernek kell maradni és teljesíteni kell. Látható, hogy némely játékosunk árnyéka korábbi önmagának, amellyel sajnos magával húzza a társait is. Ha valaki nem képes megemberelni magát, akkor le kell vonni a szükséges következtetéseket. Ez minden sportban, s az élet többi területén így van.


Gyurka János: a legfontosabb dolgunk, hogy a fejekben rendet tegyünk

– A következő állomás: Békéscsaba…
– Egy hosszú buszos út előtt állunk, amelynek vannak negatív hatásai: a gyorslábú mozgékonyság ilyenkor kárt szenved. Ezen túl kell magunkat tenni, s tudni kell, hogy mit akarunk ott elérni. Aki valamennyire is gerinces, s magáénak érzi ezt a klubot, annak így kell cselekednie. Nem lesz egyszerű a mérkőzés. Szeretném, hogy mindenki találja meg a kézilabda szépségét, amelyhez persze az szükséges, hogy magasabb szinten játsszunk.

– A korábban megfogalmazott elvárás, a 7. hely megszerzésére maradt még esély?
– Aki odahaza pontot veszít, komoly hátrányba kerül. Az alapszakaszbeli 8. helyezésünknek köszönhetően amúgy sem volt előnyös a helyzetünk. A 7. hely szép és jó dolog lenne, amelyről még most sem mondtam le. Ami biztos, hogy ilyen rosszul még nem játszottunk, mint legutóbb. Ezt a teljesítményt egyetlen klub sem engedheti meg magának. A csorbát tehát ki kell köszörülni. Amennyiben már csak magával szemben is önkritikus egy kézilabdázó, akkor megteszi ezt. Ahhoz pedig, hogy a csapatszellemet is visszahozzuk az utolsó pár mérkőzésre, mindenkinek össze kell szednie magát

Tabella

 
5. Alcoa Fehérvár KC 1 1 33–21 +12  6
6. Dunaújvárosi NKKSE 1 1 34–23 +11  4
7. Békéscsabai ENK SE 1 1 23–34 –11  3
8. Veszprém Barabás KC 1 1 21–33 –12  1

Április 16. (szombaton) 18.00
Békéscsabai ENK SE–Veszprém Barabás KCAlcoa Fehérvár KC
Női kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 2. forduló
Békéscsaba

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.