2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Jó formában a VEDAC dobói

2011. április 15. 17:06
Németh Attila, VEDAC
Április elején megrendezte idei első dobóversenyét a VEDAC, ahol kiváló eredmények születtek.

A sor elejére kívánkozik az ifjúsági világbajnokságra készülő Pásztor Bence eredménye, aki junior (6 kg) szerrel 73,40 métere repítette a kalapácsot. Fiatal kora ellenére ez világszínvonalú eredmény, amely jó előjel a nyári, junior Európa-bajnokság előtt. Pásztor ugyanis nemcsak saját korosztálya világbajnokságára készül, hanem a juniorok kontinensviadalára is.


Pásztor Bence

Mivel az Eb-re egy országból három versenyző is utazhat, így optimális esetben két másik veszprémi atléta is dobókörbe állhat Észtországban. Árvai Krisztián 68,08 méteres teljesítménye már most szint közeli eredmény, és a sérüléséből visszatérő, ifjúsági olimpiai bronzérmes, Töreky Balázs 66,64 méteres teljesítménye is biztató. Jól teljesített junior világbajnoki ezüstérmes, Hudi Ákos is, aki 67, 20 méterrel győzött a felnőttek versenyében, a második helyen a szintén VEDAC-os Dobos Máté végzett 65,05 méterrel. Az ifjúságiak között Ikládi Patrik nyert 59,88 méterrel.

A kalapácsvető hölgyek közül Fertig Fruzsina 60,21 méterrel bizonyult a legjobbnak a juniorok versenyében, Lévai Dóra pedig 59,87 méterrel nyert a felnőttek között.


Lévai Dóra

– Bence eredménye szenzációs, nyáron komoly eredmények várhatók tőle a világversenyeken. Kiemelném a junior csapatunk teljesítményét, Krisztián közel van az Eb-szinthez, Balázs sérülés után dobott 66 méter felett, Fruzsina pedig tartja a jó formáját a szófiai Téli Európa Kupa után, ugyanez vonatkozik Ákosra is. Lévai Dóra sosem kezdte még ilyen jól a szezont, 60 méter közeli teljesítménye jó eredményeket sejtet a nyárra – magyarázta Zentai Tibor edző.

Férfi diszkoszvetésben nagy csatát vívott a VEDAC-os Páli Viktor a Budapest Honvéd versenyzőjével, Máriássy Ádámmal, végül a 90 centiméterrel a veszprémi versenyző bizonyult jobbnak 16,90 méteres eredménnyel.

vehir.hu