2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Hetven méter közelében jár

2011. április 20. 21:49
Németh Attila, VEDAC
Kaliforniában versenyzett Orbán Éva, a VEDAC kétszeres olimpikon kalapácsvetője, aki a rendkívül erős mezőnyben 68,65 métert dobott.

Orbán Éva idén fejezi be tanulmányait az Egyesült Államokban, akinek a veszprémi olimpiai bajnok, Kiss Balázs egykori edzője, Dan Lange irányítja tengerentúli edzésmunkáját. Idei első versenyét múlt szombaton, a kaliforniai Walnut városában rendezték Mt. Sac Relays néven, ahol az amerikai top atléták nagy része is rajthoz állt. A női kalapácsvetők mezőnye rendkívül erős volt, hiszen hatan rendelkeztek 70 méter feletti eredménnyel.


Orbán Éva

A VEDAC kiválósága a tavaly nyári, barcelonai Európa-bajnokságon 68,59 méterrel vívta ki a döntőt, a mostani viadalon pedig 68,65 métert dobott, amellyel a negyedik helyen zárt, s jelezte, hogy idén nyáron minden eddiginél jobb eredmény várható tőle. A 2011. évi világversenyeket Ázsiában rendezik, az Universiádé Kínában, a világbajnokság pedig Dél-Koreában lesz.

– Nagyon jó hangulatban zajlott a verseny, szerencsére sokan kilátogattak nézőként is. Nagyon erős mezőnyünk volt, indult például a 2009-es világbajnokság 5. és 8. helyezettje, mindketten amerikaiak, és a kanadai bajnok is, aki szintén döntős volt a vb-n. Titkon már most 70 méter feletti eredményre számítottam, de nem vagyok elégedetlen, a felkészülési időszakhoz képest ez is jó eredmény – mondta Orbán Éva.

Az athéni és a pekingi olimpia résztvevője május közepén utazik haza az Egyesült Államokból, és a nyári világversenyekig Európában fog versenyezni. Kontinensünk rangos nemzetközi versenyei mellett a július 9-ei, veszprémi rendezésű Balaton Bajnokságon.

vehir.hu