Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A bajnokságban már a döntőben a MKB Veszprém KC / Sima 3-0-lal gázolt át ellenfelén a Veszprém, már csak a döntő másik résztvevője kérdéses

2008. április 9. 15:18
Úgy tűnik nem hagyott mély nyomokat a veszprémi kézilabdázókban a hétvégi KEK-elődöntőjük utolsó 23 percének botrányos játéka, ugyanis óriási magabiztosságról tettek tanúbizonyságot a bajnoki elődöntő harmadik – győzelmük miatt egyben utolsó – mérkőzésükön.

Kezdőként kaptak lehetőséget olyan játékosok, akik alapból nem számítanak húzó embernek, de most bizonyíthattak, és ők éltek is a sansszal. Peric, Eklemovics és Perez pihenhetett ennek köszönhetően, míg Ilyés és Iváncsik Tamás a sérültek listájára iratkozott fel a svájci döntetlen után. Tatai azonban végigjátszhatta a hatvan percet, és valószínűleg emlékezetes is marad számára ez az egy óra, ugyanis nem kevesebb, mint 26 védést mutatott be, míg a PLER portása Novák mindössze 7-et. Utóbbinak mentségére legyen mondva, hogy az ő kapuját a Vujin-Sesum-Cozma trió rohamozta leginkább, akik mostani játékukkal feledtették hétvégi betlizésüket. A végére tizennégy lett közte, így nyugodtan tudják kielemezni Mocsaiék vasárnapig a hétvégi már megnyert mérkőzés utáni döntetlen okait.

Emlékeztetőül a magyar bajnoki másik elődöntője 1-1-re áll a Szeged és a Dunaferr között, akik megegyeztek egymás között, hogy kettő mérkőzést még a Magyar Kupa április 19-20.-án esedékes négyes-döntője előtt lejátszanak. Ha szükség lesz az ötödik összecsapásra, akkor a mindent eldöntő szegedi párharcot már csak április 20.-a után bonyolítják le.

MKB Veszprém KC – PLER Airport KC 37:23 (18:9)
Veszprém, 800 néző. V: Szegedi, Unyatinszky

MKB Veszprém KC: Tatai, Gulyás 3, Vujin 9, Sesum 4, Cozma 6, Putics 6 (2), Iváncsik G. 4.
Cserék: Peric, Lushnikov, Lapcevic 1, Pásztor 3, Gál 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.


PLER Airport KC: Novák, Rév, Pordán 2, Korsós, Dobó, Lendvai, Bakos.
Cserék: Székely, Szabó P. 7 (1), Balogh 6 (1), Kocsi 5, Szabó L. 3.
Vezetőedző: Nagy Károly.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.