Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Drogellenes futás

2011. április 28. 12:50
Húsvét szombaton indult 42 napos útjára a Drogmentes Magyarországért Maraton, melynek résztvevői Veszprémbe érkeztek.

Április 28-án érkezett Veszprémbe a Drogmentes Magyarországért Maraton, ahol műsorokkal hívták fel a fiatalság figyelmét arra, milyen veszélyes is a tudatmódosító szerek használata.

Magyarországon minden hétvégén 350 ezer fiatal él tudatmódosító drogokkal. A legkapósabbak az úgynevezett desinger-drogok, melyeket kifejezetten a hatóságok megkerülésére, némi kémiai módosítással hoznak létre. A fiatalok interneten és offline is hozzájuthatnak ezekhez az akár halált is okozó stimulánsokhoz.

Húsvét szombaton indult el 42 napos útjára a Drogmentes Magyarországért Maraton, ahol több magyar sztár is rajthoz állt a Parlament előtt, hogy futásával demonstráljon a drogok ellen. A megmozduláson a sportolók 300 települést érintenek és több mint 2000 kilométer lefutásával hívják fel a figyelmet a drogok által okozott társadalmi és egyéni veszélyekre. A Mozgalom Védnökei között találhatjuk az anyai örömök előtt álló Janics Natasát, valamint Erdei Zsoltot, dr. Molnár Tamást (Papesz) és Gálvölgyi Jánost is.

Tavaly több mint 36 ezer fiatal csatlakozott a futáshoz, kaptak ingyenes drogfelvilágosító anyagokat, valamint hivatalosan is letették a „Drogmentes Kampány” esküt.

– Az Óváros térről indulunk, körülbelül 1 kilométeres kört teszünk meg a városban 1500 gyerekkel, remélem mindenki bírja majd a tempót. Aki szeretné, a „Drogmentes Kampány” esküt is leteheti – mondta el Braun Mónika, az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalom elnöke.

A futás előtti hangulatot Erik alapozta meg, majd Czanik Balázs nyújtott segítséget a bemelegítésre. Ezután kisorsolták, melyik iskola képviselheti majd június 5-én Veszprémet 25 fővel Budapesten. A szerencsések a SÉF tanuló lettek.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.