Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres selejtezők után fontos bajnoki

2011. április 28. 19:45
Első pontjaira hajt a középházban a Veszprém Barabás KC szombaton (18 óra) a Dunaújváros ellen.

Két hét szünet után folytatódik az első osztályú női kézilabda-bajnokság. Az 5-8. helyért zajló rájátszás harmadik fordulójában az Alcoa és a Békéscsaba ellen vereséggel nyitó Veszprém a dunaújvárosiakat fogadja.

Miközben Lengyelék a bajnoki szünetben gőzerővel készültek a Duna-partiak ellen, addig a Gyurka János vezette junior válogatott – többek között a korosztályos világbajnok svédek legyőzésével – Kalocsán kiharcolta a részvételt az augusztus 4. és 14. közötti hollandiai Európa-bajnokságra.

– Kiváló hangulatú egy hetet töltöttünk együtt. A lányok rendkívüli akarásról tettek tanúbizonyságot, fegyelmezett játékot nyújtva, igazi csapatként tudtak működni – büszkélkedett a szakember, aki részletesen is beszámolt élményeiről.

– Az első meccsen alig lehetett visszafogni a lányokat, a dobott 51 gólunk zömét indításból értük el. Nagy különbség volt az észt és a mi csapatunk között. A második találkozón már egy nagyon jó nevű Montenegróval találkoztunk, akik az első negyedórában még tartották velünk a lépést, ám folyamatosan felőrültük őket, s ismét nagyarányú győzelmet arattunk. A harmadik meccs igazolta, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk. A korosztályos világbajnok Svédország elleni csata előtt ugyan már eldőlt a kvalifikáció sorsa, de hazai pályán mindenki szerette volna igazolni, hogy a csapat erősebb, mint a korábbi években. Hullámzó teljesítménnyel ugyan, de a második játékrészben végig vezetve magabiztosan nyertünk.

A keddi sorsoláson az is kiderült, hogy hazánk Dánia, Lengyelország és Horvátország korosztályos legjobbjaival találkozik a tornán. Gyurka János elmondta, hogy jelenleg a felkészítés tervezése zajlik,a célkitűzéssel kapcsolatban pedig megjegyezte: elsődlegesen szeretnénk továbbjutni a csoportból, utána pedig a lehető legjobb eredményt elérni. A tréner hangsúlyozta, hogy továbbra is mindenki előtt nyitva áll a junior válogatott kapuja.

Visszatérve a jelenbe és a Barabás KC együtteshez: a veszprémiek vezetőedzője szeretné, hogyha tanítványai megismételnék azt a teljesítményt, amellyel az alapszakasz végén két vállára fektették Ferlingéket.

– Amennyiben azt a játékot tudjuk nyújtjani, amelyet a Dunaújváros ellen idehaza bemutattunk, akkor esélyünk lehet a győzelemre. Ehhez stabilabb védekezésre, támadásban pedig kevesebb hibára lesz szükségünk. Mindenkiben friss az élmény, hiszen nemrég játszottunk ellenük. Az ellenfelet pedig minden bizonnyal fűti a visszavágás vágya, ezért jó mérkőzésre számíthatunk. Ami bennünket illet, jó hangulatban tudtunk készülni. Amíg van esélyünk a 7. helyre, addig bízunk is benne.

Tabella

 
5. Alcoa-Fehérvár KC 2 2 66–50 +16  8
6. Békéscsabai ENK SE 2 1 1 51–57 –6  5
7. Dunaújvárosi NKKSE 2 1 1 63–56 +7  4
8. Veszprém Barabás KC 2 2 44–61 –17  1

Április 30. (szombat) 18.00
Veszprém Barabás KC–Dunaújvárosi NKKSE
Női kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 3. forduló
Veszprém Aréna

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.