2022. augusztus 20.
//
István névnap

Évzáró a Pannon Egyetem Mérnöki Karán

2008. június 30. 15:38
Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala Elnöki Kabinet
Közel százötvenen végeztek az idei tanévben a Pannon Egyetem Mérnöki Karán. A június 28-i tanévzárón a versenyre, s a globalizálódó világban a mérnöki munka egyre nagyobb jelentőségére hívták fel a figyelmet a szónokok, köztük Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke.
Dr. Rédey Ákos, az egyetem rektora köszöntőjében a szülők áldozatvállalását emelte ki, ami korunkban egyre nagyobb erőfeszítést jelent a családoknak. Rámutatott a társintézmények, a vállalatok, az ipar szerepére,  amellyel megvalósulnak az egyetem magas színtű oktatási, innovációs célkitűzései. A mérnöki tudás egyre jelentősebb, keresettebb napjainkban, hiszen erre épülnek többek között a különféle technológiák, a fenntartható fejlődés. Alapvető a végzős diák számára a kitartás, az önbizalom, az optimizmus – fogalmazott a rektor.

Dr. Horváth Ottó, a kar dékánja a városi, a megyei önkormányzattal, valamint a kamarákkal kialakított jó kapcsolatra helyezte a súlyt. Mint mondta, a munkaerőpiacon keresettek a felelős, igényes, lelkiismeretes mérnökök.

Ambíciók, célok kellenek a sikeres jövőhöz dr. Bakonyi Árpád, címzetes egyetemi docens, a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója szerint.

Az élet adja meg a diploma valódi értékét. A verseny éles, több milliárd euró jön az országba a következő években, itt indul az unió innovációs központja, Magyarország nem lehet sikeres mérnökök nélkül – állította Pál Béla országgyűlési képviselő.


Veszprém és az egyetem egységéről beszélt Porga Gyula alpolgármester,  aki szebb, kiszámíthatóbb jövőt kívánt a végzősöknek a mostaninál.

Polgárdy Imre összegzést, visszatekintést ajánlott a végzősök figyelmébe. Az egyetem tudást, értékrendet, szellemi, erkölcsi tőkét adott, és személyiséget formált. A fiatalok felelőssége kiemelkedő, hiszen példát kell mutatniuk a jövő generációjának.

Zatkalik András

További cikkek

Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a fakivágással kapcsolatos kormányrendelet miatt
Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a fakivágással kapcsolatos kormányrendelet miatt
A veszprémi Barátság parkban tartott sajtótájékoztatót Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő, valamint Gerstmár Ferenc, a veszprémi önkormányzat LMP-s képviselője.
A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
Az államalapítás alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést pénteken a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központja.
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán.
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz menetrendje is az ünnepi hétvégén.
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
A Reformerek Párt részéről Varga-Damm Andrea, a párt elnöke és Kovács Rajmund alelnök Veszprémben jelentették be, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy meggyőzzék a szentatyát a veszprémi érsek leváltásáról.