Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Évzáró a Pannon Egyetem Mérnöki Karán

2008. június 30. 15:38 // Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala Elnöki Kabinet
Közel százötvenen végeztek az idei tanévben a Pannon Egyetem Mérnöki Karán. A június 28-i tanévzárón a versenyre, s a globalizálódó világban a mérnöki munka egyre nagyobb jelentőségére hívták fel a figyelmet a szónokok, köztük Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke.
Dr. Rédey Ákos, az egyetem rektora köszöntőjében a szülők áldozatvállalását emelte ki, ami korunkban egyre nagyobb erőfeszítést jelent a családoknak. Rámutatott a társintézmények, a vállalatok, az ipar szerepére,  amellyel megvalósulnak az egyetem magas színtű oktatási, innovációs célkitűzései. A mérnöki tudás egyre jelentősebb, keresettebb napjainkban, hiszen erre épülnek többek között a különféle technológiák, a fenntartható fejlődés. Alapvető a végzős diák számára a kitartás, az önbizalom, az optimizmus – fogalmazott a rektor.

Dr. Horváth Ottó, a kar dékánja a városi, a megyei önkormányzattal, valamint a kamarákkal kialakított jó kapcsolatra helyezte a súlyt. Mint mondta, a munkaerőpiacon keresettek a felelős, igényes, lelkiismeretes mérnökök.

Ambíciók, célok kellenek a sikeres jövőhöz dr. Bakonyi Árpád, címzetes egyetemi docens, a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója szerint.

Az élet adja meg a diploma valódi értékét. A verseny éles, több milliárd euró jön az országba a következő években, itt indul az unió innovációs központja, Magyarország nem lehet sikeres mérnökök nélkül – állította Pál Béla országgyűlési képviselő.


Veszprém és az egyetem egységéről beszélt Porga Gyula alpolgármester,  aki szebb, kiszámíthatóbb jövőt kívánt a végzősöknek a mostaninál.

Polgárdy Imre összegzést, visszatekintést ajánlott a végzősök figyelmébe. Az egyetem tudást, értékrendet, szellemi, erkölcsi tőkét adott, és személyiséget formált. A fiatalok felelőssége kiemelkedő, hiszen példát kell mutatniuk a jövő generációjának.

Zatkalik András
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.