Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kiküldetési szintekre hajtottak

2011. május 4. 16:53 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC atlétái közül hárman A-szintet, ketten pedig B-szintet teljesítettek a nyári, korosztályos világversenyekre.

Szombaton rendezték a VEDAC évadnyitó dobóversenyét és a Pannon Egyetem atlétáinak nyílt házibajnokságát. A legnagyobb érdeklődés a kalapácsvetők versenyét övezte, akik közül a legjobbak a nyári világversenyek kiküldetési szintjeinek teljesítéséért szálltak harcba.


Hudi Ákos

Hudi Ákos, junior világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvető 71,82 méterrel (7,26 kg) biztosította helyét az Utánpótlás Európa-bajnokságon. Az I. Ifjúsági Olimpia bronzérmese, Töreky Balázs a Junior Európa-bajnokságra (68,91 m/6 kg), Pásztor Bence pedig az Ifjúsági Világbajnokságra (77,83 m/5 kg) kvalifikálta magát.


Töreky Balázs

Pásztor – akit a Mol tehetségtámogató programja is a szárnyai alá vett – nemcsak a vb-szintet, hanem az EYOF (Európai Ifjúsági Olimpia) szintet is teljesítette, mindkét világversenyen dobogós, sőt, győzelmi esélyekkel állhat dobókörbe.


Pásztor Bence

A VEDAC kalapácsvetői közül Fertig Fruzsina (58,68 m/4 kg) és Árvai Krisztián (67,14 m/6 kg) is közel volt a Junior Európa-bajnokság A-szintjéhez, amit ugyan nem sikerült elérni, viszont a B-szint is mindenképpen biztató, hiszen a kalapácsvetők most kezdték csak meg az alapozás utáni gyorsító időszakot, így az igazán jó eredmények csak ezután várhatók.


Árvai Krisztián


Fertig Fruzsina

A Pannon Egyetem hallgatója, Petrovszki Tibor 67,51 méterrel (7,26 kg) teljesítette az Utánpótlás Európa-bajnokság kiküldetési szintjét, de Hudi Ákoshoz hasonlóan, ő is bőven 70 méter felett szeretne dobni a nyáron.


Petrovszki Tibor

Meg kell említeni Lévai Dóra 59,85 méteres (4 kg) eredményét, amivel megnyerte a női versenyt, ő az Universiadéra készül. Érdekesség, hogy súlylökésben volt egy indiai versenyző is, aki megnyerte a versenyt (17,83 m), a VEDAC-os Páli Viktorral (16,86) vívott nagy csatát.


Lévai Dóra

A többi versenyszámban – futó- és dobószámokban egyaránt – is születtek biztató eredmények, amiből arra lehet következtetni, hogy idén is nagyon jó szezon áll a VEDAC atlétái előtt.

vehir.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. ma 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.