Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jöhetnek a külföldiek / Megnyílt a szezonális turisztikai információs pont

2008. július 1. 12:37
8 év után új helyen található majd a turisztikai információs pont, az eddig nyaranta a Posta mellett felépített faház személyzete idén az Exclusive Tours irodájába költözött. A megnyitón Lörincz Katalin, a veszprémi Tourinform iroda vezetőjének rövid köszöntője után a városvezetés és a rendőrség képviselői mutatták be az újdonságokat.
Városunk szerencsére évről évre egyre több turistát fogad, így mindig különös figyelmet kell szentelni a megfelelő információ szolgáltatásnak. 2008 különleges, a turistainformációs pont ezután új helyen, komfortos környezetben, kibővített szolgáltatáskörrel fogadhatja az érkezőket - hallhattuk Porga Gyula alpolgármestertől. Az érdeklődők ezután nem csak programajánlókat és tanácsokat kaphatnak az ott dolgozó, több nyelven beszélő fiataloktól, hanem ajándéktárgyakat, koncert- és belépőjegyeket is vásárolhatnak.



A turisták számának növekedése a bűnmegelőzés és a balesetvédelem hangsúlyát is növeli - mondta Pálmann László bűnügyi osztályvezető. A más országokból érkezők tájékoztatása kiemelt fontosságú, hazánk törvényei különbözhetnek ugyanis a küldő területétől, így a figyelmetlen vagy tájékozatlan vendégek könnyen kellemetlen emlékekkel térhetnek haza. Az információs pont számukra is nagy segítség, hiszen a kezdetek óta együttműködik a Városi Rendőrkapitánysággal.
Kocsis Sándor
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.