Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az anyák megmentőjének napja / – kinevezések a Csolnoky kórházban –

2008. július 1. 20:21
A tragikus sorsú Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről is megemlékezett a Csolnoky Jenő kórházban tartott házi ünnepségen az intézmény vezetője, Rácz Jenő. Július 2-án immáron hagyományosan elismerésben részesítik a kórház legjobb dolgozóit az egészségügyieknek szentelt napon.
A kedd délutáni rendezvényen előbb a főigazgató mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy ugyan a gyógyítás ágazatában dolgozóké ez a nap, de az ünnepet munkával ülik, mert a betegek ellátása mindenek felett áll. Éppen ezért az egészségügyi dolgozókat mesebeli hősöknek nevezte, akik sokszor a legmostohább körülmények közepette is tisztességesen végzik hivatásukat, jóllehet a bérek elmaradnak külföldi kollégáikétól, gyakran a bulvársajtó címlapjára kerülnek. Olyan az ő munkájuk, mint a levegő. Senki nem érzékeli egészen addig, amíg nem tapasztalja a hiányát. 

Az ünnepség második felében előléptetésekre és jutalmak átadására került sor. Másodfőorvossá lépett elő: dr. Altai Elvira (belgyógyászati centrum), dr. Alto Raymond Mtewele (ideggyógyászati osztály), dr. Miléder Margit (diabetológia), dr. Nagy Olivér (belgyógyászati centrum), dr. Szabó Loránd Sándor (központi aneszteziológia és int. terápia osztály), dr. Török Árpád (szülészet-nőgyógyászati osztály).


Adjunktusi kinevezést kapott: dr. Balikó László Tamás (ideggyógyászati osztály), dr. Bertalan Rita (gyermekgyógyászati centrum), dr. Havasi Anett (belgyógyászati centrum), dr. Kovács Zita Mária (ideggyógyászati osztály), dr. Nagy Sándor (urológia), dr. Nemes Attila (belgyógyászati centrum), dr. Szabó László (központi aneszteziológia és int. ter. osztály), dr. Temesváry Csilla (szemészet), dr. Tenk Tamás (gyermekgyógyászati centrum), dr. Tóth Virginia (gyermekgyógyászati centrum).

Az Igazgatói Tanács döntése alapján igazgatói dicséretben részesült: Albert Márta (szülészeti-nőgyógyászati osztály), Bakos Julianna (pszichiátriai centrum – Sümeg), Budai Jánosné (belgyógyászati centrum), Bujtásné Horváth Éva (traumatológia), Czank Béla (logisztikai osztály), Czicza Béláné (orvosi könyvtár), Fürst Zoltánné (controlling és statisztikai osztály), Hanák Ilona (gyermekgyógyászati osztály), Izer László (műszaki osztály), dr. Moldoványi István (traumatológia), dr. Raffay István (bőrgyógyászati osztály), Szelényi Edéné (felnőtt pszichiátriai gond.).

 A legújabb, számítógépes röntgenvizsgálati eredményekről és módszerekről dr. Szántó Tamás tartott vetítettképes előadást.


Az ünnepi műsorban versekkel közreműködött Sz. Csordás Éva előadóművész.


Zatkalik András
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.